eniu 01.03.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Do tego co powiedział Forest dodam jeden szczegół. Zabrania się instalacji kominków nie mających szczelnej komory spalania przy wszelkich mechanicznych zabawkach wentylacyjnych . Po co ? Ano po to ,by móc ten szczelny wkład ,w sposób odseparowany (szczelny),podłączyć do czerpni zewnętrznej. Wszystko gra do momentu otwarcia drzwi we wkładzie. Compi , regulacja na otwartych drzwiach kominkowych wydaje mi się bez sensu. Możesz mnie dokształcić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 01.03.2011 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Hm.... tu to chyba wkleję tylko reklamę . Spartherm - czemu nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.03.2011 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Możesz mnie dokształcić ? Ciebie? Ty w tym wątku jesteś jak krynica mądrości, więc raczej nie muszę, hehe. Miałem na myśli regulację kanału wywiewnego, może nawet nie regulację co chwilowe odcięcie. Mogę to chyba zrobić poprzez przepustnicę zamykaną cięgnem, lub pełną automatykę. Wydaje mni się, że całkowicie nie muszę wyłączać reku. metodą prób dojdę do doskonałości. Wtedy będę mógł cię dokształcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 01.03.2011 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Ciebie? Ty w tym wątku jesteś jak krynica mądrości, więc raczej nie muszę, hehe. Miałem na myśli regulację kanału wywiewnego, może nawet nie regulację co chwilowe odcięcie. Mogę to chyba zrobić poprzez przepustnicę zamykaną cięgnem, lub pełną automatykę. Wydaje mni się, że całkowicie nie muszę wyłączać reku. metodą prób dojdę do doskonałości. Wtedy będę mógł cię dokształcić. Krynica mądrości mówisz.... powiem tak : źródła też czasem wysychają O reku i WM tyle wiem co przy kominkach wyłapałem . Pewno to nie mało ale przecież wszyscy dopiero się tego uczymy . Brunner ma taki sterownik co to kompatybilny z WM jest , ale Pan Brunner lata swoim odrzutowcem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady marcin 02.03.2011 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 dziękuję może nieobyty jestem ale proszę jeszcze producenta mi podać....mila to chyba konkretny tym...prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blady marcin 02.03.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 już znalazłem ...ach ten google Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 05.03.2011 15:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 WitamGdzie zjahdę, kupię adapter do podłączenia powietrza w kominku Spartherm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 05.03.2011 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam.Razem z paleniskiem się go z reguły kupuje.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 05.03.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 Witam. Razem z paleniskiem się go z reguły kupuje. Pozdrawiam. Kupisz u mnie Varię , dostaniesz go za frico . Zawsze zapominam tego g.....a do kosztorysu doliczyć ( pewnie ze 400 kosztuje ) :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 05.03.2011 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 tak tyle kosztuje. Ale jak "dokładnie" mam poprowadzić rureę z powietrzem , zlewej strony z prawej od przodu hmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 05.03.2011 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 tak tyle kosztuje. Ale jak "dokładnie" mam poprowadzić rureę z powietrzem , zlewej strony z prawej od przodu hmm wylot z tej rury zrób jak najbliżej komina lub ściany przy której będzie stać wkład . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
QBELEK 05.03.2011 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 kasują za niezbędne dodatki osobno? niedługo każą dopłacić za klamkę .............. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 06.03.2011 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 kasują za niezbędne dodatki osobno? niedługo każą dopłacić za klamkę .............. Niemcy tak lubią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolombek 06.03.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 Do tego co powiedział Forest dodam jeden szczegół. Zabrania się instalacji kominków nie mających szczelnej komory spalania przy wszelkich mechanicznych zabawkach wentylacyjnych . No właśnie, ja byłbym wdzięczny za raking szczelnych wkładów do ceny powiedzmy max 6.5 tys. Najlepiej, z jak najwiekszą szybą i ewentualnie takim fajnym design-em jak Mila (proporcje szyby). Będę wdzięczny za rady. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolombek 06.03.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 W sumie nie musi być taki wyciagniety w poziomie jak mila. W końcu kominek to nie telewizor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kolombek 16.03.2011 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 To skoro ranking na szczelność nie wypalił, to może ranking na nieszczelność kominków w cenie 4tys-6.5tys ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kayzer 29.05.2014 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam Mam zamiar u siebie w salonie zainstalować kominek Spartherm varia 2rh (w miejscu zaznaczonym na żółto). Nie wiem czy robić dodatkowe rozprowadzenie powietrza na poddasze, może pociągnąć tylko rurę w pionie. W domu będzie zainstalowany rekuperator o max 300 m3h. Może rekuperator da rady w rozprowadzeniu ciepła na poddaszu. Dom wybudowany będzie z porothermu 30 + 20 cm ocieplenie, dach 30 wełny, podłoga 15 – 20 cm. A tak ogólnie co sądzicie o tych kominkach, szukając po internecie nie znalazłem negatywnych opinii. Pozdrawiam Rafał Tylko nie Spartherm!!! Mam zakupiony Varia Bh 3s kupiony przez Spartherm Polska wkład za ok 15 tys. podczas palenia ok 40 min następuje blokada drzwiczek podnoszonych. Serwis był już 4 razy, rozkłada ręce. Teraz jak mają wymienić wkład przestali odbierać moje telefony oraz brak odpowiedzi na wezwania pisemne. Pisałem nawet do właściciela ma to gdzieś. Czyli jak już nam zapłacisz to mamy ciebie w d.... !!. Sprawa przekazana do adwokata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Forest-Natura 29.05.2014 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 Witam.Nudy ... Podrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts