Arti1978 28.02.2011 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, na wstępie proszę o tolerancję, bo to mój 1-szy post; szukam odp. na nurtujące mnie pytania i liczę na Państwa pomoc. Otóż zakupiliśmy z żoną działkę z myślą o budowie w przyszłości nowego domu; na działce obecnie znajdują się stare zabudowania, w których od wielu lat (pewnie z 20) nikt nie mieszkał i poza przyłączem prądu nie ma innych mediów...jest jeszcze studnia otwarta (z kręgami). Ze względów finansowych na pewno szybko nie rozpoczniemy budowy ale wymyśliliśmy, że dobrze byłoby wyremontować domek, który już tu jest na potrzeby weekendowe czy urlop. Pytanie: akich formalności muszę dopełnić i gdzie się udać aby przyłączyć wodę i wybudować szambo ??? jakich kosztów się spodziewać ??? Wodociąg biegnie w drodze do której przylega moja działka chyba nawet po mojej stronie kanalizacji na razie brak (podobno jest plan ale nie wiadomo kiedy powstanie) stąd potrzeba wybudowania szamba- czytałem, że to wymaga pozwolenia na budowę. Ze względu na wysoki poziom wód gruntowych raczej opcja przydomowej oczyszczalni ścieków z rozprowadzeniem odpada (lustro wody w studni ok.80cm od poziomu gruntu)...chyba, że nie jest to przeszkodą. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts