OldDiver 28.02.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Mam piec olejowy de Diertich GTU 1203V. Mam potrzebę "rozciecia" doprowadzenia zimnej wody do zasobnika. Obecnie układ jest taki idąc od pieca. Zasobnik<-zawór zwrotny<-zawór odcinaujący<- instalacja zimnej wody. Chcę sprawdzić /wymienic ten zawór zwrotny i jak to zrobić w miarę sucho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 28.02.2011 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 To zależy czy masz gdzieś śrubunek. Najlepiej podaj zdjęcie. Może uda się na podciśnieniu zanim woda zleci. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 01.03.2011 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Miałem zdjęcie ale gdzies mi wcieło. Zrobię jeszcze raz. Czy mógłbyś rozwinąć temat "roboty na podciśnieniu"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.03.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Jak zamkniesz zawory na górze to czasami można poodkręcać coś na dole i niewiele wody leci. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 01.03.2011 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 ... "na górze" - to znaczy zawór na wylocie c.w i zawór na powrocie cyrkulacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 01.03.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Wszystko co wychodzi powyzej tego co chcesz robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 03.03.2011 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Tak mysle i myślę nad Twoją radą ! Czy gdzieś Ty, ktoś kiedyś zastosował takie rozwiązanie? Byłem chyba (jestem) dobry z fizyki i mam watpliwości co do skuteczności takiego rozwiazania. Bo to zależy czy w zasobniku jest (nie znam budowy , zasady działania) nie tworzy sie poduszka powietrzna. Bo jak jest poduszka to panuje w niej cisnienie np. 4 at (cisnienie sieci wodnej). Po zamknieciu zaworów "od góry" i udrożnieniu spływu z dołu na skutek różnicy ciśnień woda bedzie wypychana przez poduszkę. Po wyrównaniu sie ciśnień dalej będzie wypływać na skutek "ciężaru" pozostałej wody az do momentu wyrównania sie ciśnień - nad powierzchnia wody (poduszka) wystąpi Twoje podciśnienie. Ale tej wody może do momentu wyrównania ciśnień wypłynąć chyba bardzo dużo. Czy moje rozumowanie jest błędne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 04.03.2011 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Błędne. Robiłem tak. Ciśnienie musisz i tak trochę odpuścić. Poduszki tam brak. Gdybyś pokazał zdjęcia łątwiej byłoby ocenić czas pracy. Wszystko musisz mieć przygotowane wcześniej aby nie tracić czasu na nawijanie. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 04.03.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 OK. W ten wekend zrobię zdjecia. Jeszcze tam nie mieszkam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OldDiver 08.03.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Oto zdjęcia - http://www.bazy-nurkowe.pl/files/piec.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 08.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Śrubunek tam jeden masz ale to za mało Bez cięcia i spuszczenia wody nie da się wymienić tego zaworu zwrotnego. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts