Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

BRATER

Recommended Posts

Wanny maja takie same parametry techniczne, roznia sie jak juz Bogumila napisala ciut forma wewnatrz wanny. Ja mam Saniform, bo Sanilux ma jedyna wade :wink: jest oferowana w jednym rozmiarze 1700cm x 750 x 430. W Saniform rozmiarow jest do wyboru do koloru, wlacznie ze scientymi naroznikami z roznych stron.

Ale jak rozmiar Saniluxa pasuje, to ma sie farta :lol:

• 3 years później...

Ja mam wannę prostą Saniform plus. Jeszcze nie mieszkamy, ale jestem przekonana,że to był dobry wybór. Sprzedawca w sklepie ( gdzie stało mnóstwo innych akrylowych wanien) przy "obmawianiu" zalet i wad poszczególnych sztuk stwierdził,że Kaldewei to mercedes wśród wanien.

Uważam,że bez problemu przeżyje wszystkie wanny akrylowe.

• 10 months później...
u mnie po miesiącu użytkowania zaczęła rdzewieć - purchel urósł i odskoczył. Reklamacja nie została uznana - stwierdzili że to uszkodzenie mechaniczne. Użytkowałem 15 lat zwykłą polską wannę i takiej historii nie miałem. 30 letnią gwarancja moge sobie utrzeć tyłek.

• 2 years później...

wlasnie wyrzucilem wanne Kaldewei, ktora wygiela sie na wysokosci nozek - ani ja, ani nikt z moich znajomych, ani zaden ze znanych mi fachowcow, nie widzial dotad, aby wanna sie wyginala...

kupilem ja 14 lat temu (2000 rok) - gwarancja oczywiscie minela, a firma Kaldewei nie widzi nic niestosownego w tym, ze ich wanna (wprawdzie po gwarancji, ale jednak Kaldewei) sie wygina...

Pisza mi, ze gwarancja minela i basta - a ze troche obciach jak na markowa wanne, to jakos tego nie czuja...

Dla ustalenia uwagi - wannna (nozki) zamontowana byla prawidlowo.

KKK

• 4 months później...

nie pamietam czy dopłacałem do powłoki prawdopodobnie nie bo juz sama wanna kosztowała ponad 4

tak czy siak dokupiłbym teraz jakis ornament na spod/dno przeciwposlizgowy bo emalia jest silska nie mozna porównac z akrylem

jest tez duzo zimniejsza niz akryl wiadomo o co chodzi łatwo sie czysci

wanna

https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/AzienkaNaGorzeKwiecien2012#6043745691652044706

brodzik mam nadzieje ze nie skręce karku kiedys

https://picasaweb.google.com/114780603567233739312/4052011AzienkaNaDole#5645066819166396962

Edytowane przez f.5