darroo 28.02.2011 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Witam, mam pytanie odnośnie stawki godzinowej lub dziennej. W kwietniu będę zalewał strop (teriva) i chcę wziąć do pomocy kilku znajomych i tu moje pytanie, jaką stawkę mam im zaproponować? Dodam że chodzi o woj. lubelskie a znajomi nie są budowlańcami z zawodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JurekM 28.02.2011 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Za robotę, za robotę.Nie baw się ani w godzinowe ani w dzienne stawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 28.02.2011 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 terive ok 100m2 powinniscie zalac z pomoca pompy nie spieszac sie w ok 1ha skoro to znajomi to moze nie placic tylko zrobic wiche z grilem i piwem badz czyms twardszym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 28.02.2011 19:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Tak zalewanie dużo czasu nie zajmie, ale mam trochę skomplikowane szalunki wieńca ponieważ ma być wyższy od stropu i będzie trochę podciągów i żeber ukrytych do tego dojdzie stemplowanie ,zbrojenie. Jednym słowem sporo roboty ,powierzchnia stropu to około 150m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 28.02.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 tak podejrzewalem ze to caly strop chcesz rozlozyc i dopiero zalaconi maja przyjsc i pomoc Tobie oszczedzic czy przyjsc zarobic do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 28.02.2011 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 To dobrzy koledzy i myślę że skóry ze mnie nie zedrą, ale chciałbym im zapłacić szczególnie że trochę roboty będzie a wiecha swoją drogą. Tylko nie znam obecnych stawek i naprawdę nie mam pojęcia ile im zapłacić ,można by powiedzieć kwestia dogadania, ale już próbowałem z jednym z tych kumpli przez telefon rozmawiać na temat stawki i usłyszałem (jakoś to będzie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 28.02.2011 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 8 -10zł na godzinę płaci się pomocnikowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bind 01.03.2011 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Zależy gdzie. We Wrocławiu pomocnicy dostają około 12 zł na rękę. Zresztą skoro to kumple to możesz im chyba uczciwie zapłacić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darroo 01.03.2011 16:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dziękuje wszystkim za odpowiedzi. Myślę że 8-10zł na godz. + obiad dla pomocników to będzie dobra stawka jak na nasz region. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts