fab 01.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Może ktoś z szanownych forumowiczów mi podpowie jak się zabrać do wycyklinowania dość małej powierzchni - około 4m2 mozaiki dębowej. Obdzwoniłem kilku fachowców i co oczywiste nikt nie jest zainteresowany taka drobnicą. Mozaika jest w dobrym stanie, bez pęknięć,szczelin, wybrzuszeń, ruchomych klepek. Po prostu chciałem ją troszkę odświeżyć. Ze względu na niewielkie gabaryty pomieszczenia 2x2,5 m zacząłem się zastanawiać czy w ogóle jest sens wypożyczać i taszczyć cykliniarkę. Wpadłem na pomysł by cała podłogę zeszlifowac czymś takim: SZLIFIERKA Jak sądzicie, to głupi pomysł? Zniszczę tym podłogę, będę miał nierówności? Czy może jednak warto spróbować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 01.03.2011 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Może ktoś z szanownych forumowiczów mi podpowie jak się zabrać do wycyklinowania dość małej powierzchni - około 4m2 mozaiki dębowej. Obdzwoniłem kilku fachowców i co oczywiste nikt nie jest zainteresowany taka drobnicą. Mozaika jest w dobrym stanie, bez pęknięć,szczelin, wybrzuszeń, ruchomych klepek. Po prostu chciałem ją troszkę odświeżyć. Ze względu na niewielkie gabaryty pomieszczenia 2x2,5 m zacząłem się zastanawiać czy w ogóle jest sens wypożyczać i taszczyć cykliniarkę. Wpadłem na pomysł by cała podłogę zeszlifowac czymś takim: SZLIFIERKA Jak sądzicie, to głupi pomysł? Zniszczę tym podłogę, będę miał nierówności? Czy może jednak warto spróbować? Tylko tym! Próbuj i zawsze uważaj, że możesz lepiej wyszlifować. Potrzebujesz papier 36 60 100 i ewentualnie 120. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fab 01.03.2011 22:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że nie spie... pierwszego cyklinowania w zyciu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew100 02.03.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Pomysł b. dobry.Ja jednak zaproponuję jeszcze coś innego .Coś takiego jak dysk szlifierski ;http://magma.sklep.pl/pl/dysk-szlifierski-na-rzep-125-mm-z-adapterem-dyski-z-gabka-lub-twardy.html?partner=1988&utm_source=nokaut.pl&utm_medium=cpc&utm_campaign=2011-03&utm_content=841786#nclid=f287767fccf69e7ad5387e2937626d6b są średnice do dużych szlifierek.Tyle że pyli, brak odsysania ale robota prosta.Oczywiście pamiętać o gradacji papieru.Po zgrubnym cyklinowaniu zrobić szpachlówkę z pyłu szlifierskiego i np. kaponu / to zależy jaki będzie lakier / Po szpachlowaniu i wyschnięciu, kolejne szlifowanie ale już końcowe, drobnym papierem.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacperr 04.03.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Może ktoś z szanownych forumowiczów mi podpowie jak się zabrać do wycyklinowania dość małej powierzchni - około 4m2 mozaiki dębowej. Obdzwoniłem kilku fachowców i co oczywiste nikt nie jest zainteresowany taka drobnicą. Mozaika jest w dobrym stanie, bez pęknięć,szczelin, wybrzuszeń, ruchomych klepek. Po prostu chciałem ją troszkę odświeżyć. Ze względu na niewielkie gabaryty pomieszczenia 2x2,5 m zacząłem się zastanawiać czy w ogóle jest sens wypożyczać i taszczyć cykliniarkę. Wpadłem na pomysł by cała podłogę zeszlifowac czymś takim: SZLIFIERKA Jak sądzicie, to głupi pomysł? Zniszczę tym podłogę, będę miał nierówności? Czy może jednak warto spróbować? Dasz rade....nawet kompletny laik to zrobi. W moim przypadku tak właśnie było, jak brakowało mi informacji wchodziłem w google....,np.:konfigurator podłóg i praca była dalej kontynuowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adziu1 26.05.2013 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Cyklinowanie bydgoszcz polecam firmę z Osielska , zrobią wszystkie podłogi i te wielkie i te małe.Parkiet to ich specjalność.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luksparkiet 28.05.2013 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Może ktoś z szanownych forumowiczów mi podpowie jak się zabrać do wycyklinowania dość małej powierzchni - około 4m2 mozaiki dębowej. Obdzwoniłem kilku fachowców i co oczywiste nikt nie jest zainteresowany taka drobnicą. Mozaika jest w dobrym stanie, bez pęknięć,szczelin, wybrzuszeń, ruchomych klepek. Po prostu chciałem ją troszkę odświeżyć. Ze względu na niewielkie gabaryty pomieszczenia 2x2,5 m zacząłem się zastanawiać czy w ogóle jest sens wypożyczać i taszczyć cykliniarkę. Wpadłem na pomysł by cała podłogę zeszlifowac czymś takim: SZLIFIERKA Jak sądzicie, to głupi pomysł? Zniszczę tym podłogę, będę miał nierówności? Czy może jednak warto spróbować? Taką szlifierką to wyszlifujesz ale zajmie to trochę czasu. Na koniec najlepiej wypożycz sobie polerkę i to wypoleruj siatką 80 i 120. i będzie dobrze Pozdrawiam i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts