siarakks 01.03.2011 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam.jestem przed podjęciem decyzji zamocowania wieszaka pod LCD.Na jakiej wysokości polecacie wieszać TV na ścianie Uchwyt mam taki http://allegro.pl/super-uchwyt-lcd-plazma-26-47-2-ram-obrotowy-i1472536327.html na jakiej wysokości od podłogi musiał by być dół tego wieszaka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 02.03.2011 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 żaden użytkownik tego forum nie ma w domu wiszącego telewizora ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
radams 02.03.2011 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 żaden użytkownik tego forum nie ma w domu wiszącego telewizora ? Mam taki sam uchwyt, fajna sprawa. Wysokość zależy od wielu czynników, nie wiem czy zamontowałeś/zamontujesz taki kanał w ścianie do puszczenia kabli, jego osadzenie będzie decydowało o wysokości, na jakiej zawiesić będzie można uchwyt. Poza tym, pytanie jakiej wysokości będziesz miał meble pod telewizorem, co na nich będzie stało itd. W każdym razie, u mnie tv wisi na wysokości mojej głowy gdy siedzę na kanapie. Spróbuj narysować na ścianie kształt TV, usiądź przed nim spróbuj czy jest właściwie. Wraz z tym uchwytem otrzymasz zdaje się komplet kołków, przy mojej ścianie z U220 były one za krótkie, TV nieco waży, poza tym ten uchwyt umożliwia obracanie TV i mocne jego odsunięcie od ściany, musisz wziąć to pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 02.03.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tak jak napisał radams-wszystko zależy od wielu czynników,przyszłego usytuowania mebli,wysokości pomieszczenia,wielkości planowanego odbiornika tv oraz odległości, z której będziesz go oglądał.Niezłym sposobem określenia wysokości jego powieszenia jest wykonanie szablonu odzwierciedlającego+ - jego wielkość i przymierzenie na ścianie(ja tak robiłem).W każdy razie u mnie b.duży odbiornik tv jest zawieszony 130 cm od podłogi-dla mnie była to odległosć optymalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leaat 02.03.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 a ja mam 70cm od podlogi i nie wyobrazam sobie zawiesic tv wyzej, mam 32calowy, odleglosc ok.3m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 02.03.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A czy taki uchwyt mocowaliście przed gładziami czy po? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.03.2011 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Na koniec bo inaczej będzie zabrudzony na maksa. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 02.03.2011 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 A czy taki uchwyt mocowaliście przed gładziami czy po? "Najsamiejszym" końcu. Po gładziach, po malowaniu/tapetowaniu, po ustawieniu mebli i kanapy/foteli, na wysokości, na jakiej każdemu indywidualnie się podoba... A jak nie pasi, to zawsze można przewiesić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malachio 02.03.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 W każdy razie u mnie b.duży odbiornik tv jest zawieszony 130 cm od podłogi-dla mnie była to odległosć optymalna. U mnie też 130 cm od podłogi do dolnej krawędzi tv super się ogląda leżąc dodam że ekran mam skierowany lekko do dołu o tak: "I/" nie łapie kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 02.03.2011 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 żaden użytkownik tego forum nie ma w domu wiszącego telewizora ? a co to telewizor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 02.03.2011 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 130cm? Dziwnie wysoko... U mnie wisi na 90 cm i właściwie najlepiej byłoby na 80, ale dla tych 10 cm nie chce mi się ponownie wiercić 8 dziur w ścianie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 03.03.2011 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 130cm? Dziwnie wysoko... U mnie wisi na 90 cm i właściwie najlepiej byłoby na 80, ale dla tych 10 cm nie chce mi się ponownie wiercić 8 dziur w ścianie... A dla mnie 80-90cm to dziwnie nisko.Oczywiście wszystko zależy od indywidualnego odczucia.W każdym razie mój 60"odbiornik tv zamontowany na tej wysokości,przy dość wysokim wnętrzu i sporej odległości od miejsca ,z którego sie go ogląda,wyglądał(sprawdzałem) tak jakoś dziwnie.Poza tym należę do osób dość wysokich i ta odległość od podłogi jest dla mnie optymalna.A ponieważ tv zmocowany jest do ściany za pomocą elektrycznie regulowanego wieszaka, można go(w zależności od okoliczności) błyskawicznie podnieść lub opuścić w granicach 100cm,(nie przejmując się koniecznością wiercenia nowych otworów). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 03.03.2011 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Laschlo, czy może pokazać jaki masz ten wieszak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Laschlo 03.03.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Laschlo, czy może pokazać jaki masz ten wieszak? Raczej nierealne po powieszeniu tv.Swój przywiozłem z Austrii,ale podobne produkowane są u nas w kraju ( http://www.tvlift.pl) Mój ma dodatkowo możliwość kątowego ustawienia tv w poziomie i pionie w zakresie 0-25*. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siarakks 06.03.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 http://i54.tinypic.com/20u9269.jpg nie będzie za wysoko?? Planowany jest 40' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafgam 06.03.2011 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2011 (edytowane) A dla mnie 80-90cm to dziwnie nisko.Oczywiście wszystko zależy od indywidualnego odczucia.W każdym razie mój 60"odbiornik tv zamontowany na tej wysokości,przy dość wysokim wnętrzu i sporej odległości od miejsca ,z którego sie go ogląda,wyglądał(sprawdzałem) tak jakoś dziwnie.. Z punktu widzenia ergonomii nie powinno się zadzierać głowy przy oglądaniu tv (spojrzenie "naturalnie" na wprost). Taki duży sprzęt (60') mógłby spokojnie stać na szafce o wys ok. 30cm. Oczywiście trzeba zdecydować czy ważniejsza ergonomia, czy wygląd pomieszczenia ale IMHO góra ekranu na wysokości 220cm (jak mniej więcej u Laschlo) to rozwiązanie kontrowersyjne... Siarraks - w Twoim przypadku to też ta wysokość dobra dla obrazu, który ogląda się na stojąco, a nie dla TV. Chyba, ze do oglądania na leząco z pochylonym ekranem jak u malachio Pozdrawiam Edytowane 6 Marca 2011 przez rafgam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
snooopy 17.05.2011 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Ja mam swój powieszony na Maclean Brackets Znalazłem go w cenie lepszej niż na allegro w sklepie internetowym UchwytyLCD.com.pl Ja nie narzekam na swój wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts