jocer 01.03.2011 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam, Szukam projektu domu i zastanawiam się nad dachem, nie wiem jaki wybrać. projektów jest dużo i są z takim i takim dachem. zastanawiam się czy wybór dachu jest tylko wizualny czy jest bardzo dużo różnica w cenie ( bo na pewno jest) chce wybudować dom o pow. ok 180-200m. i jakie ma skutki później wybór dachu?pozdrawiam jocer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 01.03.2011 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Dach dwuspadowy jest sporo tańszy w budowie (prostsza więżba, mniej krycia, mniej szans na popełnienie błędów wykonawczych), zapewnia więcej miejsca użytkowego na poddaszu (przynajmniej 2 ściany pionowe, a nie same skosy), ale dla wielu osób wielospadowy jest ładniejszy.Tylko, że to zależy od projektu i od gustu, a o tym się nie dyskutuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 19.03.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 Mam podobne zdanie. Dwuspad jest tańszy, wielospad droższy ale jak dla mnie ładniejszy. W moim domku mam dach wielospadowy. Tani nie był, ale jest urokliwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 19.03.2011 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 (edytowane) Witam, Szukam projektu domu i zastanawiam się nad dachem, nie wiem jaki wybrać. projektów jest dużo i są z takim i takim dachem. zastanawiam się czy wybór dachu jest tylko wizualny czy jest bardzo dużo różnica w cenie ( bo na pewno jest) chce wybudować dom o pow. ok 180-200m. i jakie ma skutki później wybór dachu? pozdrawiam jocer Przy budowie domu ok.200m2 koszt dachu nie ma chyba większego znaczenia,10tys.zł w jedno czy w drugą stronę przy 0,6-0,8mln.zł to chyba pestka Ładniejszy jest oczywiście wielospadowy. Edytowane 19 Marca 2011 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szafa 19.03.2011 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2011 tańszy i więcej miejsca masz pod dwuspadowym ja niestety wybrałem ładniejszy kopertowy i żałuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dobson 20.03.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 dwa spady, mniej rynien mniej cięcia arkuszy, mozna kryć wszystkim mało odpadów, koperta więcej rynien, cięcia, odpadu, opłaca się kryć trapezem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablosh 20.03.2011 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2011 Przed szukaniem sprawdź jeszcze plan zagospodarowania lub WZ niektóre gminy maja bardzo skonkretyzowane wymagania co do kształtów dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.03.2011 23:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2011 Zrób dach płaski. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 23.03.2011 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Dach kopertowy to wydatek większy o ok. 40 % w stosunku do dachu dwuspadowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukep3 30.03.2011 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2011 jeśli dwuspad to trza by bylo jakieś facjaty bo bud. gospodarczy wyjdzie albo stodoła - fakt wielospad - ladniejszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts