Artur276 01.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam potrzebuję pomocy,buduję dom z pustaków Wienerberger.Po wymurowaniu pod strop zauważyłem,że pojawiły się białe plamy(osad)po paru dniach znacznie ich przybyło.Mają one słonawy smak,próbowałem to usunąć za pomocą szczotki jednak znowu się pojawiły.Czy ktoś z was miał podobny problem?Mam obawy,że będzie to wychodziło na tynki.Proszę o poradę!! Zamieszczam kilka fotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcys20 01.03.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 nie wiem co to dokladnie jest ale na 99,9% sa to wykwity mineralow/soli z cementu. mam tak samo wszedzie tam gdzie do budowy użyto cementu z "innej"cementowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
face 01.03.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 wykwity solne powstaly na skutek zalewania pustakow woda deszczowa i topniejacym sniegiem oraz dzialaniem mrozubardziej to z pustakow jest, ewentualnie z wapna jesli bylo dodane do zaprawy nie z cementupozostaje je czyscic, najlepiej szczotka ulicowka - taka twardawykwity beda wychodzic dopoki pustaki beda narazone na dzialanie wody opadowej, przykryjesz dachem efekt sie zmniejszy ale nie ustapi calkowicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 01.03.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Witam potrzebuję pomocy,buduję dom z pustaków Wienerberger.Po wymurowaniu pod strop zauważyłem,że pojawiły się białe plamy(osad)po paru dniach znacznie ich przybyło.Mają one słonawy smak,próbowałem to usunąć za pomocą szczotki jednak znowu się pojawiły.Czy ktoś z was miał podobny problem?Mam obawy,że będzie to wychodziło na tynki.Proszę o poradę!! Zamieszczam kilka fotek. Miałem to samo można spać spokojnie nic nie robiłem i po 2 latach mieszkania nawet malutka plamka nie wyszła. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agusia59 09.01.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2016 Ja własnie to mam, bo zanim zrobili dach mury stały nie przykryte, a przez kilka dni były ulewy. Pustak Winerberger, dodatek wapna w płynie. Czym to zetrzeć, zmyć i czy wyjdzie na powierzchnie tynku wewnetrznego? . Tam gdzie mokre tam wyszło białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts