Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zacieki

aga_kraków

Recommended Posts

Witam,

problem prawdopodobnie z gatunku kwadratury koła, ale zpytam:

łazienka moich teściów jest od czasu do czasu zalewana przez sasiadów z góry(stare bloki).wygląda okropnie-cała w żółtych zaciekach.Chciałabym im tą łazienkę jakoś TRWALE odnowić.Czy jest jakaś chemia,kt.czyni cuda?

Problem z sąsiadami-z tego co wiem-nierozwiązywalny

Aga

Na zacieki jest parę sposobów:

- tzw. sól na zacieki (trzeba rozpuscic w wodzie i wcierać w miejsca zaplamione), mało skuteczna, mogą wyleźć spod farby

- specjalna farba na zacieki - zacieki sie po prostu zamalowuje, duza skutecznośc, ale dośc droga (23 PLN za puszke 0,75 L), malowanie farbą po 4h,

- spray na zacieki (farba w sprayu) - nie stosowałem, ale wygląda nieźle, mozna ją zamalowac farbą po 10 min, droga 35 PLN za puszkę.

Po pomalowaniu jednym z ww. srodków oczywiście trzeba pomieszczenie pomalowac zwykłą farba do ścian. Plamy niestety same nie znikaja, a srodki te jedynie powoduję, że stare plamy nie wyłażą spod nowej farby.

Niestety nie zabezpieczy to tez przed wystapieniem plam po kolejnym zalaniu ... Proponuje najpierw zlikwidować przyczyne, a dopiero potem zabrac się za skutki ...

• 3 weeks później...
Witam,

problem prawdopodobnie z gatunku kwadratury koła, ale zpytam:

łazienka moich teściów jest od czasu do czasu zalewana przez sasiadów z góry(stare bloki).wygląda okropnie-cała w żółtych zaciekach.Chciałabym im tą łazienkę jakoś TRWALE odnowić.Czy jest jakaś chemia,kt.czyni cuda?

Problem z sąsiadami-z tego co wiem-nierozwiązywalny

Aga

znam tylko jedna DOBRA firme ktora rozwiaze ten problem CAPAROLA

Pomalowałem renovalem ścianę pokrytą trwale kożuchem z sadzy, na którym po zacierce tynkarskiej było pełno obrzydliwych brązowych wykwitów (ciężko szło, bo jucha gęsta a tynk chropawy).

Na to przyszła biała farba do łazienek i nic nie przebija (po 2 miesiącach).

Pozdrowienia