aga_kraków 29.02.2004 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Witam,problem prawdopodobnie z gatunku kwadratury koła, ale zpytam: łazienka moich teściów jest od czasu do czasu zalewana przez sasiadów z góry(stare bloki).wygląda okropnie-cała w żółtych zaciekach.Chciałabym im tą łazienkę jakoś TRWALE odnowić.Czy jest jakaś chemia,kt.czyni cuda?Problem z sąsiadami-z tego co wiem-nierozwiązywalny Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 01.03.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Na zacieki jest parę sposobów: - tzw. sól na zacieki (trzeba rozpuscic w wodzie i wcierać w miejsca zaplamione), mało skuteczna, mogą wyleźć spod farby- specjalna farba na zacieki - zacieki sie po prostu zamalowuje, duza skutecznośc, ale dośc droga (23 PLN za puszke 0,75 L), malowanie farbą po 4h,- spray na zacieki (farba w sprayu) - nie stosowałem, ale wygląda nieźle, mozna ją zamalowac farbą po 10 min, droga 35 PLN za puszkę. Po pomalowaniu jednym z ww. srodków oczywiście trzeba pomieszczenie pomalowac zwykłą farba do ścian. Plamy niestety same nie znikaja, a srodki te jedynie powoduję, że stare plamy nie wyłażą spod nowej farby. Niestety nie zabezpieczy to tez przed wystapieniem plam po kolejnym zalaniu ... Proponuje najpierw zlikwidować przyczyne, a dopiero potem zabrac się za skutki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 18.03.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2004 kto produkuje te farby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek_S 22.03.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Farba nazywa sie "Renowal", a produkuje Polifarb Cieszyn.Co do farby w spray'u to nie pamietam - jakaś niemiecka firma.Obie farby kupowałem w Castoramie. ZS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czmirek 22.03.2004 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Witam, problem prawdopodobnie z gatunku kwadratury koła, ale zpytam: łazienka moich teściów jest od czasu do czasu zalewana przez sasiadów z góry(stare bloki).wygląda okropnie-cała w żółtych zaciekach.Chciałabym im tą łazienkę jakoś TRWALE odnowić.Czy jest jakaś chemia,kt.czyni cuda? Problem z sąsiadami-z tego co wiem-nierozwiązywalny Aga znam tylko jedna DOBRA firme ktora rozwiaze ten problem CAPAROLA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_kraków 23.03.2004 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Dziękuję wam za podpowiedzi, spróbuję je wykorzystaćdodam kij na sąsiadów...Pozdrawiam.Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danajot 23.03.2004 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 farba już kupiona i mam nadzieję,że do Wielkanocy plamy zniknš Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slawek 1719499182 23.03.2004 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2004 Pomalowałem renovalem ścianę pokrytą trwale kożuchem z sadzy, na którym po zacierce tynkarskiej było pełno obrzydliwych brązowych wykwitów (ciężko szło, bo jucha gęsta a tynk chropawy).Na to przyszła biała farba do łazienek i nic nie przebija (po 2 miesiącach).Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts