Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody zewnętrzne - prośba o pomoc

sebsa

Recommended Posts

Witam. By za bardzo nie przedłużać. Załączam zdjęcia schodów do poprawy. Chodzi o to widoczne schody przebudować w ten sposób, by zaraz za drzwiami na górze utworzyć coś w rodzaju mini werandy na długość obecnych 3-4 schodów. A potem już w dół. Pozostałą różnicę na dole planujemy zabudować kostką brukową. Czy ktoś ma pomysł jak to zrobić, jakiego materiału użyć do ewentualnej nadbudowy. Czy może całość zlikwidować i wylać od nowa. Zwracam uwagę, iż widoczny na zdjęciach wiatrołap utrzymuje się ponoć na tych schodach. Proszę o porady. Ewentualne propozycje na priv. (Łódź/ Łódzkie)

SCH2..jpg

SCH1..jpg

SCH3..jpg

SCH2..jpg

SCH1..jpg

SCH3..jpg

Dla pełnego obrazu pasowało by zdjęcie z boku na którym widać dokładnie gdzie wchodzi słup.

Tylko rozwalić schody. Zostawić zbrojenie u góry min. 1 m , nie ucinać i na dole

Prawdopodobnie trzeba będzie wykonać wklejenie zbrojenia u góry.

Dla pełnego obrazu pasowało by zdjęcie z boku na którym widać dokładnie gdzie wchodzi słup.

Tylko rozwalić schody. Zostawić zbrojenie u góry min. 1 m , nie ucinać i na dole

Prawdopodobnie trzeba będzie wykonać wklejenie zbrojenia u góry.

Proszę bardzo.Dodatkowe zdjęcia

SCH4.jpg

SCH5.jpg

Chodziło mi dokładnie o słupa. Ale widzę że on nie wychodzi poza obrys ściany.

Można więc spokojnie rozebrać schody.

Pamiętać należy ,że jeżeli zabieramy przestrzeń u góry to schody wyjdą poza obrys domu.

Schody wejściowe powinny być wygodne .

SCH2...jpg

Chodziło mi dokładnie o słupa. Ale widzę że on nie wychodzi poza obrys ściany.

Można więc spokojnie rozebrać schody.

Pamiętać należy ,że jeżeli zabieramy przestrzeń u góry to schody wyjdą poza obrys domu.

Schody wejściowe powinny być wygodne .

[ATTACH=CONFIG]45715[/ATTACH]

Tak jak pisałem te wychodzące poza obrys budynku schody planujemy wykonać z kostki brukowej, która ma w założeniu opasać cały budynek.. A schody zostały sknocone przy samym początku. To potwierdzam. Jednak jak widać na zdjęciach. Domek ma już latek naście. A ja tylko kończę jego budowę.