Amelia 2 11.03.2011 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 (edytowane) Jakoś nie chce mi się wierzyć że moją drogę tak dużo zeskrobią http://img228.imageshack.us/img228/4734/dsc00979t.jpg:oa cała wieś tak ma Uploaded with ImageShack.us Edytowane 11 Marca 2011 przez Amelia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 11.03.2011 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 ustalając poziom zero, patrz na położenie drogi (jak jeszcze nie ma asfaltu, to pamiętaj, że będzie droga na gotowo znacznie wyżej). poziom zero wyżej od drogi, na etapie fundamentów będzie Ci się wydawać, że to strasznie wysoko, a potem ta wysokość ginie już po zasypaniu fundamentów. Proponuję "zero" 30 - 50 cm powyżej drogi (cały ten wywód z uwzględnieniem, że działka w miarę płaskim terenie) pozdrawiam Na tym zdjęciu chyba jest asfalt więc zapewne go nie zedrą. Ogólnie ulice się robi niżej tam gdzie jest kanalizacja deszczowa. W innym przypadku kopie się rowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amelia 2 11.03.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2011 Na tym zdjęciu chyba jest asfalt Oby Twoje słowa były prorocze......... na razie to jakiś lesz kurzący latem i czarnobłotnisty w porach mokrych:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 13.03.2011 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 Mam działkę narożną: jedna droga, do której przylega, jest asfaltowa, druga jeszcze gruntowa, ale zakładam, że jak ją zrobią, to na tym samym poziomie (tak by miało sens, prawda?) - czyli 30 cm wyżej od tego asfaltu będzie dobrze? działka w zasadzie płaska (lekki spadek w głąb, ale wynosi jakieś 20 cm na 50 metrach, więc pomijalny). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TINEK 13.03.2011 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2011 według mnie będzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 14.03.2011 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 według mnie będzie dobrze czyli mogę następną decyzję odhaczyć - załatwione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts