mirela99 02.03.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Mam w domu położony gres typu porcelanato. Wiem, że się go nie impregnuje (nawet sprawdzałam nasiąkliwość domowymi sposobami ).Płytki gdy są mokre przybierają bardzo ładny połysk i ciemnieją. Czy można uzyskać na trwałe taki efekt np. impregnując je ? To samo mam z płytkami szkliwonymi w łazience - kolor czarny. Gdy są mokre przyjmują piękny kruczoczarny kolor. Jak wyschną stają się szarawe. Może poleci mi ktoś jakiś specyfik, który wydobędzie jeszcze bardziej piękno tych płytek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madi82 22.03.2011 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 witam mam identyczny problem:( na całym dole mam położony brązowy gres szkliwiony porcelanato i kiedy jest mokry jest przepiękny, natomiast gdy wyschnie jest matowy i wygląda jakby nie był myty co najmniej miesiąc jakby był zakurzony jestem załamana jedyny środek jaki odkryłam i wydobywa blask z mojej podłogo to sidolux kamień i terakota (czy jakoś tak) - jest to płyn do nabłyszczania - efekt jest niezły, ale często widoczne są ślady po rozprowadzaniu, poza tym trzeba to powtarzać co jakiś czas i co jakiś czas usuwać starą powłokę. jednym słowem ogólna lipa:( wiem że już nigdy nie kupię matowego gresu szkliwionego tylko z połyskiem - mam taki w łazience na dole i wystarczy mop i czysta woda i wszystko lśni pozdrawiam i również czekam na dobre rady w tej sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmnba 22.03.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2011 (edytowane) a może zastosować sprawdzony impregnat bardzo dobrej firmy fila http://www.efugi.pl/p/pl/339/fila+jet++1kg-.html sam taki stosowałem i nie żałuje Edytowane 22 Marca 2011 przez kmnba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madi82 08.04.2011 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Kmnbaa na jaki gres stosowałeś ten impregnat i czy rzeczywiście efekt był wart ceny? tzn widać różnicę? i jak często należy nakładać ten impregnat - na jak długo wystarcza efekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmnba 08.04.2011 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 Ja mam u siebie płytkę: Hermes Brąz jest to gres szkliwiony typu porcellanato. Stosowałem file jet jakiś rok temu w efekcie impregnat nadał bardzo ładny połysk a efekt utrzymuje się do dzisiaj. Zdecydowanie polecam produkty fila, niestety są drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts