deratus 02.03.2011 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Otrzymałem warunki oraz umowę o przyłączenie.Zapotrzebowanie plac budowy 13kW - budynek mieszkalny 13kW.Co ciekawe we wniosku ,nie wpisywałem zapotrzebowania na prąd budowlany ,ponieważ mam możliwość zasilenie z budynku rodziców (odl.50m).Także ,nie zależy mi na prądzie na cele budowlane,ale na tym ,aby skrzynka elektryczna już była w "gotowości" .Przeczytałem, że jest możliwość zawieszenia dostawy energii lub zerwania umowy sprzedaży.Co jest bardziej korzystne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
energetyk74 02.03.2011 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Jeżeli zasilisz pl. budowy z budynku rodziców to dojdzie do nadużycia taryfowego. Pl. budowy i budynek mieszkalny to dwie różne taryfy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kiełek 02.03.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Tak, takie jest prawo. Życie codzienne zdecydowanie inne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 02.03.2011 22:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ok, skoro to nadużycie taryfowe to przyjmijmy, że będę budował na agregacie. Reszta pytania jak najbardziej aktualna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertsz 03.03.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Przerabiałem to u paru klientów.Składasz papiery, opłacasz co trzeba, po miesiącu zawieszasz dostawę.Budujesz się z "agregatu rodziców".Jak masz stan pozwalający na instalacje to je robisz, wznawiasz dostawę już z nową taryfą G1x. Tutaj jest haczyk, "stan pozwalający" jest różny dla różnych dostawców. Musisz to sprawdzić, lub zdradzić kto Cię zasila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 03.03.2011 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Dostawcą ma być EnergiaPro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 03.03.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A mi normalnie zrobili skrzynkę, nawet miałam podpisane dokumenty, że chcę prąd budowlany, ale nie poszłam egzekwować tego dalej. Później elektryk założył instalacje, pociągnął kabel ze skrzynki do domu i po robotach mokrych pozakładał kontakty i zrobił odbiór końcowy instalacji i resztę budowy ciągnęłam już na swoim prądzie docelowym.Też EneriaPro teraz w zasadzie TAURON, bo od stycznia zmienili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
deratus 05.03.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 A jak wyglada sprawa "nadużycia taryfowego" w przypadku zameldowania u rodziców. Przecież wtedy nie udostępniam nikomu tego prądu, tylko sam z niego korzystam.A jeżeli chodzi o podłączenie betoniarki czy wiertarki to przecież na wsi czasami zdarza się używać w gospodarstwie tych urządzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts