carringtontomas 02.03.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Witajcie, Jestem na etapie ogrodzenia i powiem szczerze, że mam niemały mętlik w głowie. Proszę o informację jakie ogrodzenie proponowalibyście do domu parterowego jak poniżej: Wcześniej zastanawiałem się nad ogrodzeniu klinkierowym z przęsłami metalowymi jednak nie weim czy nie będzie to wyglądało zbyt masywnie. Dlatego też pomyślałem o czymś takim zamontowanym na podmurówce (bez murowanych słupków). http://www.rakowo.pl/galeria/ogrodzenia-plaskownika-1-b.jpg Być może ktoś z Was ma coś podobnego? Prosze o opinie, komentarze, zdjęcia...... Z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 02.03.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Widziałbym białe sztachety. pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fubek84 02.03.2011 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 dokładnie białe nie za wysokie sztachety z drewna tanio i ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 02.03.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Moja ,,wizja": słupki stalowe 80x80 . Forma ogrodzenia prosta ,ale w podwójnych pasach,nie na kształtowniku. Dół bym zagęścił szpicem. Ozdób metaloplastycznych nie dawałbym. Ewentualnie jakieś proste formy . Na murek dolny: wylewka + rolka z klinkieru w kolorze elewacji. Ogrodzenie w kolorze dachówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 07.03.2011 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Zapomniałem dodać, że po podwórku będzie biegał podhalańczyk więc ogrodzenie raczej solidniejsze niż typu "płotek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 07.03.2011 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 rolka z klinkieru? co to takiego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RafalM 07.03.2011 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Ja bym tutaj widział ogrodzenie z paneli 3d, tylko nie za wysokie jakieś 130cm. Ja mam podobne na stronie http://www.rabatka.pl masz kalkulator i można sobie je przeliczyć. Ewentualnie klinkier + panele kute. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 07.03.2011 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Rolka z klinkieru w moim słownictwie: ułożenie na gotowej wylewce jednej warstwy cegły klinkierowej (zakończenie murka). Jeżeli nie ,,kumasz" to odezwij się na p.w. dam adres na swoją strone www i zobaczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.03.2011 06:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Rolka z klinkieru w moim słownictwie: ułożenie na gotowej wylewce jednej warstwy cegły klinkierowej (zakończenie murka). Jeżeli nie ,,kumasz" to odezwij się na p.w. dam adres na swoją strone www i zobaczysz. "kumam" pierwszy raz spotykam się z tym nazewnictwem stąd pytanie. linka do www możesz wkleić - zawsze przydadzą się dodatkowe inspiracje Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtas122 08.03.2011 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 Jednak z wklejeniem www się wstrzymam gdyż ktoś znowu wyskoczy mi,że się reklamuje,a mi zależy na tym... Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 08.03.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2011 jak chcesz... wyślij mi swoją www na priv'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 09.03.2011 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2011 Domek nie za wysoki to i płotem nie masz co za wysokim przywalać. Jeśli cię na to stać to podmurówka z cegły, ale wtedy jeśli ma być dobrze to trzeba porządnym fundamentem przywalić ( i nie ma co wierzyć tym którzy mowia ze nei trzeba ). Podmurowka z cegly wyglada swietnie pod warunkiem ze bedzie dobrze zrobiona. Chyba kazdy zna widok bialych soli ktore wychodza z zapraw. Gdyby mi cos takiego sie stalo bardzo zalowalbym wydanej na to kasy. Moim zdaniem warto zastanowic sie nad ogrodzeniem wykonanym w całości ze stali, a pod przęsłami ułozyc jakies kamyki, kostke granitową albo jakieś ozdobne krawężniki. Jak szukalem do siebie ogrodzenia to namierzylem cos takiego:http://img715.imageshack.us/img715/9333/ogrodzenieameryka.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 10.03.2011 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2011 Andrzej dzieki wielkie - własnie coś podobnego sobie wyobrażałem!! Oczywiście fundament będzie solidny, bo nie mam zamiaru za parę lat się zastanawiać dlaczego mi się płot pochylił w jedną bądź drugą stronę. Oczywicie w to wszystko wpakuję resztkę prętów karbowanych, które pozostały jeszcze z czasów budowy.... Teraz pozostaje jeszcze ustalić, jaka mniej-więcej wysokośc ogrodzenia jest odpowiednia - tak myslę, 150-160cm chyba wystarczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejwwa 15.03.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Planujesz robić fundament pod całym ogrodzeniem? Chcesz na tym jakąś podmurówkę czy nie? Bo jak nie to raczej nie widze sensu robienia sobie takich kosztów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 16.03.2011 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2011 Ja zrobiłem takie tymczasowe ogrodzenie, możesz co nieco zobaczyć jak wygląda białe drewno . http://img826.imageshack.us/img826/7828/img3214c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 17.03.2011 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Na moje oko cięzko będzie do koloru elewacji dobrać harmonizujący kolor klinkieru. No bo jaki? typowa "cegła" nie będzie pasować do niczego (ani do elewacji, ani do dachu) różne odmiany "sahary" też nijak się z cytrynową elewacją nie zgrają... Chyba że któryś z czarnych odcieni typu tybet lub carbon: http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/small/Carbon.jpg http://www.crh-klinkier.pl/gfx/oferta/cegly/small/Tybet-cieniowany.jpg Zdecydowanie bardziej pasowałyby mi tam białe sztachety. Lub jeszcze inaczej - ciemnozielone sztachety ale wtedy musiałyby być jakieś ciemnozielone dodatki na domu typu okiennice albo osłonki do skrzynek na kwiaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 17.03.2011 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Na moje oko cięzko będzie do koloru elewacji dobrać harmonizujący kolor klinkieru. No bo jaki? typowa "cegła" nie będzie pasować do niczego (ani do elewacji, ani do dachu) różne odmiany "sahary" też nijak się z cytrynową elewacją nie zgrają... Chyba że któryś z czarnych odcieni typu tybet lub carbon. Zdecydowanie bardziej pasowałyby mi tam białe sztachety. Lub jeszcze inaczej - ciemnozielone sztachety ale wtedy musiałyby być jakieś ciemnozielone dodatki na domu typu okiennice albo osłonki do skrzynek na kwiaty... Cały czas się zastanawiam.......eeeeh te przeklęte kolory..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 17.03.2011 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Ja planuje takie coś:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?69925-Moj-kawałek-ziemi-a-na-nim-PRZYTULNY&p=2602860&viewfull=1#post2602860 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Blechert 18.03.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Nie wiem z czego w końcu powstanie ten płot, ale w granicie jest taka zasada, że do białych i szarych elewacji ludziska kupują granit szary a do kolorowych szaro-rudy lub żółty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts