Edek24 02.09.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Mylisz się Panie Edziu ja wcale niemam ceramiki na swoim dachu a i nie nerwowa jestem,wręcz przeciwnie wesoło mi jak ktoś zachwala pokrycie które ma na własnym dachu twierdząc że tylko takie jest jedyne , najtańsze i najpiękniejsze (mając o tym pojęcie jak Lepper o zarządzaniu ministerstwem rolnictwa) jak byś poczytał ten wątek od początku znalazł byś mój post odpowiadający na zadane pytanie autora wątku. Pozdrawiam Napinasz się dziewczyno, jak jasna ch.... żyłka Ci pęknie i tyle z tego. daj na luz i zobacz jaki jest tytuł wątku. Wejdź sobie na inne forum i tam się spełniaj albo zadzwoń na telefon zaufania. Zepsułaś ten wątek i tyle. Rzekłem i żegnam ozięble. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 02.09.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2007 Co do AHI to zajrzyj do dzienników, a konkretnie Whispera. Wiem, widzialam, tylko że on ma gont, a mnie bardziej chodzi o taką jak na fotkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefowiankaa 14.09.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 WitamCzy ktos ma jakies doswiadczenia z blachodachówka z Bratexu??jestem w trakcie wyboru blachodachówki moze ktos juz kupowal te blache i zechce podzielic sie swoja ocena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 14.09.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2007 Witam Czy ktos ma jakies doswiadczenia z blachodachówka z Bratexu?? jestem w trakcie wyboru blachodachówki moze ktos juz kupowal te blache i zechce podzielic sie swoja ocena. Widziałem na osiedlu na szeregówce w Radomiu. Są tam 4 lata i nie widać aby coś się działo. http://www.intersol.pl/?d=Inwestycje%20w%20realizacji&d1=Osiedle%20ul.%20Skrajna,%20III%20etap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 15.09.2007 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2007 Też mam zamairu od nich wziąść. Na powłoce Prelaq Nova Ssab wycenę mam mniejszą niż na zwykłej w Planji i innych... taniej o 1000-2000zł. Dach prawie 300 m kw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefowiankaa 18.09.2007 04:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 to mamy podobna powierzchnie dachu:), ja jeszcze sie nie zdecydowalam, faktycznie w porownaniu z innymi dachowkami jest roznica okolo 2000, ciekawa tylko jestem dlaczego blacha z tej firmy jest tak malo popularna:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LubMar 18.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 witamja też szykowałem się do zakupu Bratexu (wiosną tego roku) Prelaq Nova lecz mój dekarz powiedział, że robię to na własną odpowiedzialnośćjego koledzy kładli blachy Bratexu i ponoć były problemy z prawidłowym zgraniem zamków ... no i zrezygnowałem ale coś takiego może trafić się w każdej firmie jak zbyt długo nie wymieniaja walców tłoczących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 18.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2007 Czy ja wiem czy nie popularne. Mnie nie stać na Planje czy cos podobnego, a czegos tam tloczonego w w rejonie nie mam zamiaru brac. Bratex wychodzi gdzies po srodku, inna mozliwosc to blachy MatBud tez na szwedzkiej tloczone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 19.09.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Blacha zielona polysk poliester 10 lat gwarancji. Obie mi wycenili na taka sama cene. Ruuki trochę droższa niecałe 700zł. I mam problem ktora wybrac... Któremu producentowa zaufać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 19.09.2007 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Jeśli już to Rukki od Balexu trzymaj się z daleka zawsze mieli kiepskie formy do wytłaczania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefowiankaa 26.09.2007 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ku[piłam:)), w połowie października bede układac, zobaczymy co będzie z tymi zamkami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 26.09.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Polecałbym raczej Sarę z BudMatu.http://www.dachlux.com.pl/producenci/budmat/bladach.phpTa wytłaczana w Ostrowcu składa sie idealnie a tłoczą chyba z Saaboskiej blachy.Planja, hm.... jest kilka domków przykrytych planją i ze względu na przebarwienia a właściwie całkowite wyblaknięcie koloru tego producenta nie polecam (dla przykładu: domek drewniany na ul. Waryńskiego- widać z ulicy, dom mojego kolegi w Skaryszewie, gdzie na reklamację nikt nie przyjechał od 12m-cy, ale sąd już wysyła pozwy).U siebie mam Alfę ceglasty mat z Blachprofil2 na ul. Warszawskiej. Wytłaczana jest z niemieckich blach ThyssenKrupa. Zapina się idealnie.Nie polecam Polonici z Kieleckiej atakże składu obok Jety.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jozefowiankaa 26.09.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 ja zrezygnowalam z budmatowskiej blachy, dlaczego?..chcialam blache z polyskiem, a budmatowskie blachy z polyskiem nie sa ze szweckiej stali tylko mat, poza tym era bratexu ma wyzszy profil 68 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 28.09.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 A ja w ogóle zrezygnowałem z Bratexu i Budamtu. Wybrałem Ruuki Pural do tego ich rynny za polowe ceny prawie. Cena taka jak za BudMat i o 2tys drozej niz Bratex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danielos95 28.09.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2007 a ja wybrałem bratex po długim namyśle. pod uwagę długo brałem blachę lindab Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zacisze 13.11.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zastanawiam sie na zakupem blachodachowki na dach, dostałem dwie wyceny . Jedna z firmy Ruuki na 21 tys razem z orynnowaniem ( 15 lat gwarancji) a druga wycena na 20tys Plannja - gwarancja 10 lat. Mam dylemat którą wybrac, bo w zasadzie potrzebuje ja na maja ( tak bede mial robiony dach) i za Plannje moge teraz zaplacic i odebrac w maju a za Rukki nie, tyle ze ona ma dluzsza gwarancję. Cenowo prawie nie ma roznicy. Plannja jest tloczona w Szwecji a Rukki u nas. I na co sie tu zdecydowac ??? Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malaga 13.11.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Zastanawiam sie na zakupem blachodachowki na dach, dostałem dwie wyceny . Jedna z firmy Ruuki na 21 tys razem z orynnowaniem ( 15 lat gwarancji) a druga wycena na 20tys Plannja - gwarancja 10 lat. Mam dylemat którą wybrac, bo w zasadzie potrzebuje ja na maja ( tak bede mial robiony dach) i za Plannje moge teraz zaplacic i odebrac w maju a za Rukki nie, tyle ze ona ma dluzsza gwarancję. Cenowo prawie nie ma roznicy. Plannja jest tloczona w Szwecji a Rukki u nas. I na co sie tu zdecydowac ??? Proszę o opinie. jeśli jesteś pewien, że reklamacje bez problemu przyznają po tylu latach (jeśli będzie taka potrzeba) to dołoż tysiąc i weź Ruuki nie chce się spierac ale chyba obydiwe są tłoczone w Polsce i obydwie chwalą dekarze. tą są bez wątpienia jedne z najlepszych blach ja bym wybrała tę, której cenę możesz sobie zaklepac, bo na wiosnę z pewnością ceny pujdą w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.11.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 ... I na co sie tu zdecydowac ??? Miejsce tłoczenia nie ma znaczenia! Liczy się jakość rdzenia! Obie dachówki równie dobre. Dobrze Ci radzę zrób jak uważasz . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 20.11.2007 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Mam Ruuki tego Pural. Bardzo dobra, gruba blacha. Robotnicy mowili mi ze jest troche grubsza niz planyi, ich zdaniem lepsza. Ogolnie warto... 300m kw. 15000 + rynny Rukki za 2600zl (solidne haki) - na dwa budynki. Drożej o 2000zl od Balex Metal (bez rynien) Zadnych wad narazie nie dojrzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psm 07.12.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 zamierzam kupic blachodachowke na przełomie grudnia i stycznia,czy ktos wie o jakichs obnizkach,promocjach?jaka blachodachowke doradzacie,jakiej marki? wiele dobrego slyszalem o RUKKI,,,kto ostatnio kupowal ten material,odezwijcie sie !!!dzieki!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts