juras 19.11.2004 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2004 Ja mam blachodachówke Gasell, ktora teraz polaczyla sie z Rautaruuki i nazywa sie Ruuki. http://www.gasell.com.plDekarz bardzo chwalil ta blache, nawet (tutaj przepraszam wszystkich posiadaczy blachy Planija), ze jest mniej znana a zdecydowanie tansza i lepsza.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik1776 24.01.2005 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 Witam !!! Mam pytanie zmieniam pokrycie dachowe i chciałabym się uzyskać opinie odnośnie blachodachówki panelowej (np. firmy Mansard-Bis lub innej). Którą lepiej wybrać blachodachówkę panelową czy blachodachówkę w większych arkuszach ? Za opinie z góry serdecznie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 24.01.2005 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 co to za blachodachówka panelowa czy o takim kształcie ________________________________| || || ||_______________________________| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 24.01.2005 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2005 anik1776 Już wiem jaka to blachodachówka . Chciałem założych taką samą firmy PLANNJA Regola - 53, 00 zł za m. Możesz mi podać namiary na inne firmy produkujace taką samą blache, może być na priva, adres w stopce. Z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik1776 25.01.2005 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Troche inna bo w planiji zdaje sie że nie potrzeba łat natomiast tutaj są niezbędne. Ale jeśli chodzi o odpadowośc to max. 2 %(fachowcy mówią że z reguły mniej i toprzy przy skomplikowanych dachach). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paweldkomornik 25.01.2005 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 Anik1776 już ją obejrzałęm na stronie firmy. A może znasz adresy innych firm posiadających w swojej ofercie taką blache, bo jak widzisz w emblemacie mam dach bardzo skomplikowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anik1776 25.01.2005 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2005 tylko regamet.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwester bartnicki 26.01.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Napiszcie proszę jakiego producenta blachodachówki wybrać. Sprzedawcy reklamują szwedzkie blachy jako najlepsze. Czy te robione w Polsce są gorsze. Czy cena idzie w parze z jakością. Na co zwrócić uwagę przy wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 27.01.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36568&highligh http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=36568&highlight=blachodach%F3wkat=blachodach%F3wka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 27.01.2005 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Mam położoną Planyę Royal. Kupowałem zimą i dostałem spory rabat (na tyle wysoki, że praktycznie niwelował różnicę w stosunku do tańszych). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 27.01.2005 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Juras jeśli możesz to podaj jeszcze koszt z robocizną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 27.01.2005 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Juras jeśli możesz to podaj jeszcze koszt z robocizną To było w 2002 roku więc nie pamiętam, ale chyba tak 22zł ceglasta mat za m2 i chyba 4000zł z zestawieniem więźby cały dach ok. 230m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 27.01.2005 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Wciąż jestem zadowolony z ceglastego matu - zero połączeń arkuszy.Firma sprzedająca- Blachprofil 2. Membrany wysokoparprzepuszczalne mają w dobrych cenach. Blacha płaska na obróbki też normalna cena.Polecam orynnowanie Galeco- ciemny brąz PVC (pełne uszczelkowanie- bez problemów).Jednak o ostatecznej decyzji radzę pomyśleć po kilku wycenach całościowych i wymiarowaniu zdejmowanym bezpośrednio z dachu.Kolor dachu winien współgrać z otoczeniem. Nie zrobiłbym już np. zielonego dachu pośród otaczających łąk lub dużej ilości drzew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 22.03.2005 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Zwracam się z prośbą do użytkowników blachodachówek tych firm; czy moglibyście podzielić się ze mną informacjami na temat zalet i wad obu tych blachodachówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Karol'a 22.03.2005 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Sama się zastanawiam jaką wybrać blachodachówkę, dlatego podtrzymuję ten post i również proszę o jakieś opinie. Natomiast znajomi odradzają mi Rauttaruki. Podobno widać na nich łączenia arkuszy? Czy to prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 22.03.2005 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2005 Są to blachodachówki raczej z górnej półki.Lindab ma w ofercie 2 profile blachodachówki (LPAL, LPAH)Plannja ma 4 (Regent, Rapid, Royal, Regola)Porównywać można Regent=LPALi Royal=LPAH.Uważam że Lindab jest wart swojej ceny. Kiedyś o tym pisałemhttp://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=423962&highlight=#423962 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KrzysiekSw 23.03.2005 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Mam Planjję Regenta dopiero jeden sezon, więc co do trwałości na moim dachu niewiele mogę powiedzieć. Wszelkie gadania, że źle się składa, to brednie - ja lubie ponarzekać na majstrów, ale akurat dach mam ułożony b. ładnie. Dach mam prościutki - dwuspadowy, gdyby było trochę łamań - pewnie wziąłbym Regolę, jest to jedyna na rynku samonośna blachodachówka - robi się ją w takich paskach, więc jest mało ścinków, niestety na prostym dachu wyszła za drogo. Co do cen - brałem pod koniec kwietnia 2004 - cena z robocizną była 2 tys. niższa niż w Lindabie (w stos. do tej tańszej) a tylko 300 PLN wyższa, niż Sara z Budmatu - dach niecałe 200m2. Kuzyn robił wyceny ze 2 tygodnie temu i teraz taniej wychodził mu Lindab. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 23.03.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ja ma Plannja Regola (odcinki 4m poprzecznie ułożone) kolor czarny mat, super wygląda nie widać żadnych łączeń, niektórzy mylą z dachówką, jedyna produkowana w Szwecji nie w Polsce, jest super i nie założyłbym innej kolejnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 23.03.2005 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Ja ma Plannja Regola (odcinki 4m poprzecznie ułożone) kolor czarny mat, super wygląda nie widać żadnych łączeń, niektórzy mylą z dachówką, jedyna produkowana w Szwecji nie w Polsce, jest super i nie założyłbym innej kolejnym razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 23.03.2005 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Dzięki wielkie za odpowiedzi, a może ktoś by się jeszcze wypowiedział na temat Blachodachówki Plannja Royal, bo myśląc o Plannji, po cichu myślałam właśnie o Royal i mam na myśli kolor ceglasty. Najbardziej interesuje mnie to, czy nie widać połączeń arkuszy. Ale oczywiście wszelkie uwagi mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts