swbeata 23.03.2005 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2005 Mam dachówkę firmy Lindab od 5 lat na dachu i nie mam żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Scarab 12.04.2005 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 Ja ma Plannja Regola (odcinki 4m poprzecznie ułożone) kolor czarny mat, super wygląda nie widać żadnych łączeń, niektórzy mylą z dachówką, jedyna produkowana w Szwecji nie w Polsce, jest super i nie założyłbym innej kolejnym razem. czy moglbys podzielic sie jakims zdjeciem, jak wyglada na Twoim budynku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 12.04.2005 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 zwroc uwage jeszcze na rynny Ruki (to blachy rr). Niedawno bylo porownanie blach i rynien w Ladnym Domu. Ja mam takie czarne. Wg LD sa tansze od Lindaba i Planji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 12.04.2005 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2005 ROYAL vs LINDAB LPAHDzisiaj rozmawiałem z dekarzem specjalizującym się w blachodachówkach.O LINDABIE LPAH powiedział, że składa się najlepiej ze wszystkich znanych mu blachodachówek i tak jest - nie ma lepszej pod tym względem na rynku bez dwóch zdań. Ktokolwiek raz robił LINDABEM wie o czym mówię. Dekarza mającego pierwszy kontakt z LPAH może zaskoczyć inny sposób nabicia pierwszej łaty i sposób połączeń wzdłużnych arkuszy (przed łaceniem warto żeby blachodachówka była już na budowie - chodzi o możliwość przymiarki). O składaniu ROYALU wypowiedział się mało pochlebnie.Opinia ta nie dotyczy absolutnie innych blachodachówek Plannji - REGENT, RAPID i samonośna REGOLA.Trzeba przyznać, że wyraźnie przechylona wysoka fala ROYAL'u może się bardziej podobać. Może połączenia nie będą widoczne?Budowa to sztuka wyborów, gdzie wszyscy dookoła mówią co innego, a reklama też robi swoje. Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robertndmaz. 13.04.2005 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2005 ROYAL vs LINDAB LPAH Dzisiaj rozmawiałem z dekarzem specjalizującym się w blachodachówkach. O LINDABIE LPAH powiedział, że składa się najlepiej ze wszystkich znanych mu blachodachówek i tak jest - nie ma lepszej pod tym względem na rynku bez dwóch zdań. Ktokolwiek raz robił LINDABEM wie o czym mówię. Dekarza mającego pierwszy kontakt z LPAH może zaskoczyć inny sposób nabicia pierwszej łaty i sposób połączeń wzdłużnych arkuszy (przed łaceniem warto żeby blachodachówka była już na budowie - chodzi o możliwość przymiarki). O składaniu ROYALU wypowiedział się mało pochlebnie. Potwierdzam opinie o Lindabie, to samo słyszę od znajomych dekarzy. Co do Royalu, trzeba potrafić go układać, dolna krawędź nie może iść w jednej linii, na łączeniu powstaje "ząbek" (to właśnie ze względu na specyficzne pochylenie fali), wtedy nie widać łączeń między arkuszami. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sdyba 09.05.2005 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 Firma Blach-Dom oferuje teraz w ciekawej cenie blachodachówkę aluminiową. Nie mogę niestety nigdzie znaleźć rzetelnego porównania blachodachówki stalowej i aluminiowej, ponieważ słyszałem o alu różne nieciekawe plotki. Bardzo proszę o info na w/w temat od kogoś kto się na tym zna Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
super gacek. 09.05.2005 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 jak możesz to napisz jakie nieciekawe plotki słyszałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sdyba 09.05.2005 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 W konkurencyjnym składzie budowlanym powiedziano mi, że np. blachodachówka aluminiowa jest mało plastyczna, nierozciągliwa i krucha oraz że -cytuję- za parę lat zrobi się z niej sito, bo tworzą się mikroszczeliny -koniec cytatu.I co ty na to Panie Kolego.Ja uważam że to głupota, ale chciałbym poznać też innych zdanie.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario B 10.05.2005 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Blachodachówka pewnej firmy ma 40 lat gwarancji krycia ale cena troche odstrasza.A swoją droga to widziałem dachy pokryte blachą aluminiową i stoją sobie tak juz prawie 20 co ja obserwuje a ile przedemną?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sdyba 10.05.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2005 Czyli przy cenie ok. 7zł/m2 większej od ceny dachówki stalowej (tej samej firmy) można "zaryzykować"?Przy moim dachu sprzedawca zniżył cenę do ok. 31zł/m2. Cena wydaje mi się atrakcyjna. Czyż nie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sdyba 11.05.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Dziś na przykład gościu w składzie bud. powiedział mi żebym nie kupował blachy alu, bo grad może zrobić mi dziury w dachu.Co wy na to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUREKM68 19.05.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 PROSZĘ O DORADZENIE MI W WYBORZE BLACHODACHÓWKI NA DACH NIE WIEM Z JAKIEJ FIRMY WYBRAĆ PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUREKM68 20.05.2005 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 przymierzam się do kupna blachodachówki a słyszałem od znajomych że lepsza jest ta szwedzka (ale i droższa) czym się różni od naszych i czy rzeczywiście warto w nią inwestować może polskie nie są gorsze - forumowicze - proszę doradźcie podzielcie się swoimi doświadczeniami PZDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Chmielecki 20.05.2005 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Blachodachówkę to najlepiej falistą lub trapezową; dlaczego blacha ma udawać dachówkę ???; i blacha i dachówka są dobre na dach ! Tak samo jak bym parapetów z aglomarmuru nie założył, ani plastykowych desek, no ale to moje zdanie. A z blachą to tak: jak jest zrobiona z niej blachodachówka to siła rzeczy jest tam więcej gięć i to nie jest lepiej !Aha : i margaryny zamiast masła też nie jem (to nawet po mnie widać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Ja słyszałem dużo pochwał pod adresem Plannja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.05.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 ...dlaczego blacha ma udawać dachówkę ???... A dlaczego nie? Bo moim zdaniem może - bo niektórym się taki wzór podoba a wolą bądź muszą blachę? Jest popyt to jest i podaż. A skoro jak sam piszesz blacha jest dobra na dach to dlaczego zabraniać pewnych wzorów? plannja, lindab - dobre ale najdroższe..no i jeszcze ruukki. z polskich chyba godny polecenia jest budmat, coś złego słyszałem kiedyś o pruszyńskim, ale może mi się przesłyszało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bogdan Chmielecki 20.05.2005 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 Nie lubię jak coś udaje coś innego, zaznaczyłem że to moje prywatne zdanie !!!. Blacha też jest ładna, i nic do niej nie mam, nie lubię "erzatzu" !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 20.05.2005 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2005 ...dlaczego blacha ma udawać dachówkę ???... A dlaczego nie? Bo moim zdaniem może - bo niektórym się taki wzór podoba a wolą bądź muszą blachę? Jest popyt to jest i podaż. A skoro jak sam piszesz blacha jest dobra na dach to dlaczego zabraniać pewnych wzorów? plannja, lindab - dobre ale najdroższe..no i jeszcze ruukki. z polskich chyba godny polecenia jest budmat, coś złego słyszałem kiedyś o pruszyńskim, ale może mi się przesłyszało Też słyszałem niekoniecznie pochlebne opinie o Pruszyńskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 02.07.2005 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2005 Jaką Państwo polecacie i czym się sugerować oprócz ceny i koloru.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 03.07.2005 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2005 Należy sugerować się krajem pochodzenia blachy najlepiej Szwecja lub Finlandia i renomą polskiej tłoczni tzn. jak składają się arkusze blachy jeden z drugim. Przy kiepskim tłoczeniu widać nierówności krawędzi arkusza blachodachówki i szpary na łączeniu.Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts