asaj 13.08.2004 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2004 Wlasnie jestem w trakcie zakladania blachodachowki z tej firmy, w przyszlym tygodniu beda wykanczac gasiory,obrobki. dekarze uwazaja,ze sklada sie bardzo ladnie i to poprostu widac a raczej nie widac zadnych laczen mnie sie bardzo podoba!!!!! wybralam nowe tloczenie o nazwie DIAMENT wyglada na dachu super!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 14.08.2004 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2004 Właśnie skończyłem dach Plannja Regola układana w arkuszach poziomych a nie pionowych, blacha ta ma łatę nośną w standardzie nie ma potrzeby montażu łat drewnianych poza łatą startową przy okapie.Mam kolor czarny mat ponieważ połysk mi się nie podoba, a Regola występuje tylko w macie. Wszyscy którzy spoglądaja na dach sadzą że jest to dachówka oczywiście ci niewtajemniczeni w szczegóły. Regola ma jedyn na rynku profil i jako jedyna jest produkowana w Szwecji (0,55mm blachy nie pwłok lakierniczych), Prószyński i wszytkie takie były bardzo cienkie i wiotkie blaszki nie mówiąć że pisza nie prawde w reklamach o blachach szwedzkich, koło szwedzkich to one nawet nie leżały. Przy kalkulacji dachu musicie liczyć kosztorys nie od 1m2 z reklamy , ale ze wszytkimi obróbkami i akcesoriami i nie sugerować się cenami tylko jakością wyrobu (różnica 1 czy 2 tysięcy na dachu to żadna róznica), dodatkowo orynnowanie Planjja Siba o bardzo dobrych parametrach jakościowych i kilku warstwach ochronnych. Jeżeli ktoś chciałby info na firmę z okolic Poznania 40 km na południe proszę o info na emaila (polecam sprawdzona ekipe z doświadczeniem w dekarstwie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 15.08.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 To prawda składa się dobrze (z tego co dzisiaj pytałam, ale jest delikatna i wiotka - łatwo o załamania - co jest minusem. W efekcie może lepdze są sztywniejsze blachodachówki (trudniejsze w ułożeniu) - ale to już tylko moje przypuszczenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 15.08.2004 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2004 Wlasnie jestem w trakcie zakladania blachodachowki z tej firmy, w przyszlym tygodniu beda wykanczac gasiory,obrobki. dekarze uwazaja,ze sklada sie bardzo ladnie i to poprostu widac a raczej nie widac zadnych laczen mnie sie bardzo podoba!!!!! wybralam nowe tloczenie o nazwie DIAMENT wyglada na dachu super!!!!! A gdzie kupiłaś i za ile, bo jestem w trakcie kupowania (i przymierzam się do tej z promocji BudMat-u po 21.95zł netto za rzeczywisty m2) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 16.08.2004 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Kupowałam jeszcze w kwietniu (chyba na początku) i cena sporo wyższa od aktualnej (choć jeszcze vat był 7 proc.) kosztowała 24 zł m efektywny, ale w całym zamieszaniu kwietniowym w efekcie przy odbiorze trzeba było zapłacić 25 zł. Podobno co zamówienie to była inna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 16.08.2004 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Kupowałam jeszcze w kwietniu (chyba na początku) i cena sporo wyższa od aktualnej (choć jeszcze vat był 7 proc.) kosztowała 24 zł m efektywny, ale w całym zamieszaniu kwietniowym w efekcie przy odbiorze trzeba było zapłacić 25 zł. Podobno co zamówienie to była inna cena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 16.08.2004 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2004 Czyli cena po 25zł za m2 brutto (KaliszII) jest do przyjęcia?A co ze składowaniem, jak długo może leżeć na placu, bo nie wiem czy zgram termin z cieślą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 17.08.2004 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2004 Oczywiście, że ta cena jest przystępna tym bardziej, że identyczna była w kwietniu z 7 proc. vatem , blachodachówka może być składowana do 6 m-cy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szila 18.08.2004 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 Czy ktoś z was ma tę dachuwkę już na dachu? Czy jesteście zadowoleni? Noszę się z zamiarem zakupu właśnie tej blachodachówki, ale nie jestem pewna czy aby dobrze wybrałam, być może jest jakaś tańsza o podobnych parametrach lub nawet lepszych:) Proszę o wypowiedzi:) Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 18.08.2004 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 POLECAM THYSSEN KRUPA- z blachprofil 2- u mnie jest ALFA plus w macie, kolor ceglasty 750. kupiłem ją po 25,90 miesiąc temu z dużym rabatem - teraz jest podobno w promocji po 27,50. Dekarze byli bardzo zadowoleni i naprawdę ładnie się składała bez widocznych połączeń. Jestem naprawdę zadowolony - polecam, natomiast sarę proponowano mi za 32,00- dekarze uważają sarę cyt.:"za lepszą z tych gorszych". Ale ja jestem b. zadowolony z mojej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 18.08.2004 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2004 U moich rodziców jest na dachu juz pare lat i sa zadowoleni. To podobno blachodachowka dobrej jakosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 13.09.2004 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 ArtMedia-nie wiem gdzie znalazłeś swoich 'fachowców' od dachu, ale z tego co napisałeś wynika raczej że najlepiej nadają się do blachy trapezowej...a już na pewno w życiu nie kładli blach Plannji. Te róznice w głębokości tłoczenia o których pisałeś sa zrobione celowo i służą właśnie temu aby łączenia pionowe blachy były jak najmniej widoczne(jest to dość oczywiste że w miejscu nałożenia na siebie modułów o takiej samej głębokosci tłoczenia powstanie zgrubienie ) ten patent stosuje zresztą nie tylko Plannja ,a tłumaczenia Twoich 'fachowców' najprawdopodobniej wynikały z tego że nie potrafili takiej blachy położyc i nawet nie wiedzieli dlaczego pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k2.green 13.09.2004 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 ArtMedia-nie wiem gdzie znalazłeś swoich 'fachowców' od dachu, ale z tego co napisałeś wynika raczej że najlepiej nadają się do blachy trapezowej...a już na pewno w życiu nie kładli blach Plannji. Te róznice w głębokości tłoczenia o których pisałeś sa zrobione celowo i służą właśnie temu aby łączenia pionowe blachy były jak najmniej widoczne(jest to dość oczywiste że w miejscu nałożenia na siebie modułów o takiej samej głębokosci tłoczenia powstanie zgrubienie ) ten patent stosuje zresztą nie tylko Plannja ,a tłumaczenia Twoich 'fachowców' najprawdopodobniej wynikały z tego że nie potrafili takiej blachy położyc i nawet nie wiedzieli dlaczego pozdrawiam krzysiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 13.09.2004 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2004 Ja mam czarny mat Plannja Regola super polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 14.09.2004 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Alfa plus z Blachprofil 2 w kolorze cegła mat, to piękna blachodachówka a i dekarze byli bardzo mile zaskoczeni, a trzeba przyznać, że jest to jedna z tańszych blach na rynku (tłoczona z niemieckiej blachy thyssen krup). No i cena blachy płaskiej, której sporo idzie na obróbki jest nieporównywalnie niższa. Jestem bardzo zadowolony z końcowego efektu. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 14.09.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Dlaczego "tylko nie Pruszyński" ?Ich Kron jest bardzo ładny i już się przymierzałem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafallogi 14.09.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Opinia moich dekarzy jest taka, że: "jeśli już Pruszyński, to trzeba wiedzieć gdzie blacha była tłoczona ( trzeba to po prostu zobaczyć dach zrobiony już ta blachą), bywa tak czasami, że pomiędzy profile (moduły) kolejnych arkuszy można włożyć wręcz palec, a jest to wynikiem ogromnych różnic w procesie tłoczenia- po prostu mają zniszczone prasy. To samo jest w Polonice. Godna polecenia jest Sara z Budmatu, ale tłoczona w Ostrowcu Świętokrzyskim,( Płocka nie polecam)- ładnie to wygląda, ale był to ceglasty mat- a cena porównywalna ( chyba jakaś promocja jest teraz na brąz 21,99 netto, czy cuś?). A u mnie jest tak jak wcześniej napisałem Alfa plus i jestem b. zadowolony. We Warszawie na Radzymińskiej jest hurtownia, sprzedaż także poprzez internet, przy swoich ogromnych ilościach jakie sprzedają mają naprawdę ceny niższe niż u nas we radomiu. A może blaszki z wyższej półki??? Ceny nieco spadły. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 14.09.2004 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2004 Polecam blachodachówki:1. Lindab LPAH wysoki profil (63 mm - głębszy od Plannji Royal), moduł 40 i LPAL niski profil, moduł 35.Składa się idealnie, ścięte narożniki (lewy dolny i prawy górny) zmniejszają ilość nakładających się na siebie blach na łączeniach z czterech do dwóch, ułatwiając montaż. Początek każdego arkusza jest przycięty do fali (nie widać absolutnie połączeń wzdłużnych na większych połaciach dachu). Blachodachówka Lindab LPAH jest jedną z najdroższych (pułap Plannja Royal), jednak jesienna promocja Lindaba może zachęcać do zakupu.2. Finco-Stal Akcent, Viva, Vega - blachodachówki tłoczone z fińskich blach powlekanych Rautaruukki. Sprzedaję tego najwięcej, a jeszcze nigdy nie zdażyła się reklamacja. Pułap cenowy Sary z Budmatu i Finishdak Finish Profiles (też dobre i sprawdzone blachy). Blachy Finco-Stal również bardzo dobrze się składają.Odnośnie Pruszyńskiego - słyszałem, że się poprawił. Tłoczy z blach Rautaruukki. Jednak nieprędko zdobędzie pełne zaufanie klientów. Zepsuł sobie opinię tłocząc ze słowackich blach, które sypały się po paru latach. Odnośnie Plannji - bardzo dobre blachodachówki. Wątpię żeby ktokolwiek miał zastrzeżenia do blachodachówek Regent, Rapid i Regola. Jeżeli chodzi o Royal to faktycznie były problemy ze składaniem się blachodachówek sprzedawanych na przełomie roku 2002/2003.Mam nadzieję że Szwedzi więcej nie wcisną nam chłamu. Uważam, że klient kupując towar droższy o 20% od popularnych blach (Finco Akcent, Sara) nie powinien się martwić o dokładność tłoczenia i jednakowy odcień koloru arkuszy.A wszystkim rozważającym zakup Plannji Royal proponuję porównać ją do Lindaba LPAH.Pozdrawiam[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.09.2004 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 ja mam RR czarny mat i jestem z jej jakosci b. zadowolony. NIestety terminy maja kilkumiesieczne. to nie prawda ze Pruszynski robi blachodachowke z blach RR. Poprosilem ich o taka informacje na pismie i niestety "nie mogli mi czegos takiego wystawic". Poza tym kupilem kilka arkuszy plaskiej blachy czarny mat od Pruszynskiego i rozni sie odcieniem od blachy RR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 15.09.2004 05:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2004 .- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts