Yoric 04.07.2005 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 hej, Ja zdecydowalem sie na blachodachowke Vega - stal Rautaruukki - tlocznia Finco-Stal. Finco- Stal ma podobno ??? jakas nowa tlocznie w Polsce i blachy sa rowniutkie i OK. Dekarz mowil, ze dobra, dosyc miekka - to nie wiem, czy to zaleta czy wada Ma dosyc plytkie przetloczenia - jest mniej sztywna, ale nie chcialem falistej. http://www.finco.com.pl/pages/bl_vega.htm Czy jest wieczna ...hm ..to sie okaze - na razie lezy na dachu miesiac i ...nie widac !! sladow!! zuzycia !!! Gdybym wybieral jeszcze raz - wybralbym tak samo. Uwaga: dla mnie koszmarnie wyglada rant blachy - kazalem wpuscic go w rynne. Mozna to zrobic poprzez odpowiednie nabicie pierwszej laty (tej nad rynna). Nalezy nabic ja blizej, zeby rant chowal sie w rynnie - dzieki temu, ze Vega ma plytkie przetloczenia - ladnie wlazi do rynny. uff Yoric Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 04.07.2005 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Polecam blachodachówkę szwecką Plnija Regola. Koszt ok 38zł m2. A tu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38968&grupa=0&kat=2&a=pawron możesz zobaczyć jak wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 04.07.2005 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Należy sugerować się krajem pochodzenia blachy najlepiej Szwecja lub Finlandia i renomą polskiej tłoczni tzn. jak składają się arkusze blachy jeden z drugim. Przy kiepskim tłoczeniu widać nierówności krawędzi arkusza blachodachówki i szpary na łączeniu.Pozdrawiam Piotr Napiszę tak: WARTO (ale niekoniecznie) SUGEROWAĆ SIĘ krajem pochodzenia blachy. Na dobrych (?) skandynawskich blachach pracują również niektóre polskie tłocznie. Znam renomowaną gotową skandynawską blachodachówkę (chodzi o Planję Royal), która składała się jak jakaś najtańsza polska (może nawet gorzej, bo technicznego odniesienia nie mam a cenowe jak najbardziej). Arkusze były nierówno tłoczone no i była stosunkowo droga. Poza tym pod słońce, pod odpowiednim kątem widać było łączenia. Jak na tę cenę i "renomę" myślę, że to ją dyskwalifikuje. O sprawie powiedziałem regionalnemu dystrybutorowi na targach budownictwa... Przyznał rację. Ostrzegam więc przed "zauroczneniem" tzw. renomą. Nie jesteśmy owieczkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 04.07.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Pisząć blacha miałem na myśli surowiec nie blachodachówkę. Polecam jak najbardziej polską tłocznię przynajmniej daje to gwarancję że dach będzie z "jednego' kawałka blachy.I nie będzie różnic w kolorze jak przy Planji. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 04.07.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 No to ja może zaproponuję to co mam na dachu - nowozelandzką blachodachówkę z posypką Ahi Roofing... 50 lat gwarancji, 80 zł/m2Efekt chyba niezły, można zobaczyć w moim dzinniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 04.07.2005 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Polecam blachodachówkę szwecką Plnija Regola. Koszt ok 38zł m2. A tu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=38968&grupa=0&kat=2&a=pawron możesz zobaczyć jak wygląda. Gdzie można kupić REGOLĘ w tej cenie? Wszystkie kolory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margen 04.07.2005 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 ja też mam plannje, kupowałem na jesień (była promocja na ceglasto czerwoną) jak narazie jestem zadowolony. wtedy cena około 32 za m2http://www.plannja.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klaus 05.07.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No to ja może zaproponuję to co mam na dachu - nowozelandzką blachodachówkę z posypką Ahi Roofing... 50 lat gwarancji, 80 zł/m2. 80zł/m2? Whisper, wytłumacz mi dlaczego nie masz za tą kasę najlepszej dachówki ceramicznej. Gwarancja 200lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonal 05.07.2005 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 hej, Ja zdecydowalem sie na blachodachowke Vega - stal Rautaruukki - tlocznia Finco-Stal. http://www.finco.com.pl/pages/bl_vega.htm dzięki za lynk to jest mniej więcej wzór jakiego szukałem! byłbym wdzięczny gdybyś przesłał mi jakieś fotki swojego dachu (oczywiście nie z odległości 20 m ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotr.o 05.07.2005 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Podobny kształt ma blachodachówka BUDMATU Zefir ale niższą cenę od 17.95 za metr2. U mnie tyle kosztuje cena netto i vat 7 lub 22%Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DeeF 05.07.2005 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 Jakie obecnie macie oferty na blachodachówki, jakie promocje i upusty??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whisper 05.07.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2005 No to ja może zaproponuję to co mam na dachu - nowozelandzką blachodachówkę z posypką Ahi Roofing... 50 lat gwarancji, 80 zł/m2. 80zł/m2? Whisper, wytłumacz mi dlaczego nie masz za tą kasę najlepszej dachówki ceramicznej. Gwarancja 200lat. A, to bardzo proste. Bo moja więźba nie była liczona na dachówkę tylko na gont bitumiczny. A że nagle się koncepcja zmieniła, to mamy jedyny taki dach w Polsce Inna sprawa, że Luśka dachówce zawsze mówiła stanowcze "nie". Nie bo nie, jak to kobieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AndrzejS 06.07.2005 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Cena blachodachówki to chyba nie wszystko, bo jeszcze akcesoria do montażu też kosztują. Mam do wyboru Ruukki za 30 PLN lub Pruszyński za 24.50 PLN. Kolory takie same, ale trochę taniej. Nie wiem tylko czy akcesoria do montażu nie są droższe Pruszyńskiego. Czy macie jakieś doświadczenia z tymi firmami.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 06.07.2005 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2005 Ja zdecydowalem sie na blachodachowke Vega - stal Rautaruukki - tlocznia Finco-Stal. Finco- Stal ma podobno ??? jakas nowa tlocznie w Polsce i blachy sa rowniutkie i OK. Dekarz mowil, ze dobra, dosyc miekka - to nie wiem, czy to zaleta czy wada Ma dosyc plytkie przetloczenia - jest mniej sztywna, ale nie chcialem falistej. http://www.finco.com.pl/pages/bl_vega.htm Popieram zdecydowanie. Super cena i podobna kształtem do Regoli!Kształt "hugenotki francuskiej" gwarantuje oryginalność i odróżnia się od opatrzonych "esówek" i składa się super.A kształtem nijak nie przypomina zefira Budmatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andikama 10.07.2005 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2005 Ja kupuję nasza firmy Blachotrapez po 26.50 w fakturze wyglądającej na posypkę i jest ekstra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 11.07.2005 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2005 W miarę dobre blachodachówki, ale zastanów się nad dachówką. Bo to spokój do końca życia:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JUREKM68 06.09.2005 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 przymierzam się do kupna blachodachówki i chciałem zaciągnąć informacji na temat blachodachówki KINGAS z BLACHOTRAPEZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 06.09.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Mam taką od roku, ale czy jest dobra - trudno mi powiedzieć, bo nie miałem do czynienia z innymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piejar 06.09.2005 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Ceramiczną ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 06.09.2005 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Pytanie było o blachodachówkę, więc ta uwaga o ceramicznej nie na miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts