Buschido 21.03.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Ja mam troszkę inne pytania: Jaki profil blachodachówki wyglšda najlepiej na dużej połaci dachowej bez lukarn - co Wam się najlepiej podoba. Jak długo wytrzyma folia paroprzepuszczalna umieszczona pod blachodachówkš (czy nie wytopi się miejscami pod wpływem wysokiej temp. w lecie? Jak rozwišzalicie ten problem? Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_75 21.03.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2006 Wg mnie jeśli chodzi o blachę i jej wygląd to najładniejszą ma Lindab wysoki profil przetłoczenia i ciętą po fali (chwalę ją nie dla tego że ją mam tylko dlatego że akaurat mi i żonie podobała się najbardziej, też kiedyś też miałem problem jaką kupić i wybrałem Lindab). Ja też jestem tego zdania że wygodniejsza w utrzymaniu jest z połyskiem ale nie znaczy że matowa jest brzydka ona na swój sposób też jest ładna tylko że od strony północnej, zacienionej mogą pojawiać się glony. Pod blachą mam folię paroprzepuszczlną fakt jest taki że temp w upalne dni daje się we znaki ale przykryty dom stoi już trzeci rok i na razie nie ma żadnego problemu z folją jak będzie dalej się okaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
statek 22.03.2006 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 Obecnie w blachach można przebierać.Poniżej 25zł/m2 można kupić LINDABA cegła i brąz (połysk lub mat).To 58% zeszłorocznej ceny detalicznej tej blachy (mat).Podobnie z Plannją np. REGENT lub RAPID.Promocje do końca marca.Trochę taniej można kupić blachy FINCO-STAL (z Ruukki) i FINISH-PROFILES (z Ruukki lub SSAB).Ceny najniższe w ok. 10 letniej historii blachodachówek w Polsce.Chodzą pogłoski o możliwych podwyżkach cen blachodachówek ze względu na wzrost cen blach powlekanych. Odnośnie folii pod blachąDobre folie paroprzepuszczalne (polietylenowe i polipropylenowe) spokojnie wytrzymują najwyższe temperatury pod blachą (TYVEK, DOERKEN, MARMA). Tańsze folie "niskoparoprzepuszczalne" znikają po paru latach i zostaje po nich tylko "szkielet". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olsen 22.03.2006 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 A może finco stal polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 16.04.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Mam do wyboru blachodachówkę Lindab powloka HBP niski profil lub Ruuki w powłoce Pural w tej samej cenie (kolor cegła).Którą radzicie wybrać.Jakie macie doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
domek_nad_jeziorem 16.04.2006 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Mam do wyboru blachodachówkę Lindab powloka HBP niski profil lub Ruuki w powłoce Pural w tej samej cenie (kolor cegła).Którą radzicie wybrać.Jakie macie doświadczenia? http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=17012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 17.04.2006 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Dzięki za odnośnik, ale ja chcę blachodachówkę a nie blachę plaską.U Miecza wystapił głównie problem z ekipą, w mniejszym stopniu z materiałem.Bedę wdzięczny za wiecej uwag! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 17.04.2006 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Nie mam blachodachók ale mam rynny Lindab'a. Założone w 2004 roku. W kilku miejscach się lekko "rysły" i powiem tyle, że mimo tego rdzy nie widać. Myslę, że blachodachówka powinna być jeszcze lepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkmar 17.04.2006 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Bezwzględnie Lindab - to zupełnie inna klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hos 16.06.2006 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 witam,w kwestii blachodachowki nie chce wiedzieć o jej wadach i zaletach tego sie sporo juz naczytałam tylko teraz a) powlekanab) z połyskiem czy matowac)stald)stalowa ocynkowanae)lakierowanaf)z posypką mineralnąw wyglądzie wiem jakie róznice a w użytkowaniu?ktory materiał ewentualnie wybrać doradzi ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amor 28.06.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 Witam Wszystkich! Na przełomie sierpnia i września będziemy kładli dach, a konkretnie blachodachówkę. Co prawda był on zaprojektowany pod dachowkę, jednak poszliśmy w kierunku blachy. Ponieważ wchodzimy dopiero w ten temat, bardzo Was proszę o podzielenie sie doświadczeniami na temat rodzaju (ew. firmy) blachy jaki wybraliście i czym się kierowaliście w wyborze. Mój dach ma 381 m2 i parę załamań, więc biorę pod uwagę ewentualne odpady (chyba ok. 20% ). Za wszelkie spostrzeżenia Bóg zapłać Amor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 28.06.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2006 1.Dokładność tłoczenia2.Pochodzenie blachy-Szwecja3.Rodzaj powłoki4.Cena5.Jakośc obsługi6.szybkośc realizacji -opomiarowanie_dostawa7.kolor8.wzór tłoczenia9. kompleksowość zaopatrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Beti_ 01.07.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 jestem też zainteresowana tematemwięc proszę o więcej wskazówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 01.07.2006 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Mam blache Planja Regola wybrałem mimo że nie najtańsza, ale następny dom zdecydowanie będzie pokryty dachówką.Naprawde weźcie pod uwage dachówke ceramiczną byle nie Robena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andre59 01.07.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Od kilku lat mam na dachu blachodachówke "SARA" z Budmatu Płock. Kolor ceglasty mat.Jak na razie żadnych zastrzeżeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elvis 02.07.2006 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 A ja powiem szczerze kierowalem sie jedynie wygladem i kolorem - moze to nie do konca dobrze ale wedlug mnie roznice u poszczegolnych producentow sa tak nie wielkie iz wydaje mi sie iz wiele nie ryzykowalem.Po drugie wybralem producenta w poblizu tak aby potem z ewentualnymi reklamacjami nie bylo problemow. Powodzenia i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.07.2006 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Naprawde weźcie pod uwage dachówke ceramiczną byle nie Robena. Dlaczego nie Robena ? Chodzi o jakis konkretny model , czy o wszyskie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PRO 02.07.2006 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 CHodzi o modele produkowane w Polsce konkretnie nie wiem, ale moi sąsiedzi mają i obydwoje mają po 2 latch porośnięte krawędzie zielonym nalotem i ogólnie narzekają, podobnie sprawa wygląda z cegła klinkierową popatrz sobie jaka kiepska jakość tych cegiełek. Ja właśnie tynkuje swoje słupki wykonane z cegieł bo żle wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 02.07.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Amor masz dach zaprojektowany pod dachowke , dlaczego jednak decydujesz sie na blachodachowke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 02.07.2006 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2006 Ja przy wyborze kierowałem się tym że blacha jest dobra na blaszane kubki i ewentualnie jako płaski arkusz na deskowany dach. Dlatego nie wybrałem żadnej blachy tylko dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts