Andrzej Wilhelmi 08.02.2007 22:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Radzę zastanowić się na dachówka cementową np firmy Braas. Dach kryty dachówką to dach stabilny, cichy, długotrwały, niejednokrotnie tańszy no i w/g mnie ładniejszy. W przypadku pozostania jednak przy blachodachówce doradzałbym pokrycia panelowe z posypką mineralną np Powetekk firmy Isola. Mało odpadów, podwyższona żywotność, dach cichy i bardzo estetyczny. Jedyna wada to cena. Życzę rozsądnych wyborów i satyswakcji z dachu. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek29 10.03.2007 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Robię przebudowę domu. Zdecydowałem na pokrycie go blachodachówką. Prawie już kupiłem blachodachówkę PRUSZYŃSKI.Jednak mój dekarz bardzo ją odradza - ponoć bywa niedokładnie przycięta i czasami trudno ją spasować.Proponuje bardziej blachodachówki BALEXMETAL lub RUUKKI. Jaką blachodachówkę zastosować? Pozdrawiam i dziękuję za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 10.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Wojtek29 napisał ... Zdecydowałem na pokrycie go blachodachówką. Prawie już kupiłem blachodachówkę PRUSZYŃSKI. Jednak mój dekarz bardzo ją odradza - ponoć bywa niedokładnie przycięta i czasami trudno ją spasować. Proponuje bardziej blachodachówki BALEXMETAL lub RUUKKI. .... w 2005 roku zdecydowałem się na blachodachówkę KRON Pruszyński, zero problemów, dekarze aż sie dziwili ze tak pasuje, łaczeń prawie wcale nie widać dobrze trzeba sie przypatrywać gdzie jest łączenie. Powodzonka zyczę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti555 10.03.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Kupilismy dachówke Ruukki pural mat. Jest super. Wygląda pięknie na dachu. Co do blach Pruszyński, dekarze mówili mi, ze są one strasznie cienkie i pomimo, ze nie ważą oni nawet 90kg, to mieli przypadki, ze zostawały "po nich" ślady na dachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ecik 11.03.2007 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2007 oboje przedmówcy mają racje. ja jednak gorąco polecam blache ruukki sklada sie dobrze, jest twardsza niz inne , ładna powloka i kolor. kron pruszynskiego rowniez elegancki z tym ze duzo słabszy mechanicznie. przy wciaganiu na dach mala nieuwaga i blacha przegieta. na dachu rowniez miekka , chodzenie po niej nawet z koniecznosci bywa klopotliwe.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leo2805 07.04.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Witam Przejzalem całe forum (chyba cale forum) i nie znalazłem odpowiedzi na nurtujace mnie pytanie a mianowicie. Jaka blachodachówke wybrac na dach wielospadowy i bardzo skomplikowany (tak powiedzial ciesla ktory robi mi wieźbe) powierzchnia dachu prawie 310m2 mam do wyboru: - firma Kroll blacha z powłoką Colorcoat HPS200 z 30 letnią gwarancją - firma Plannja blachodachówka Royal z powłaką HardCoat z 15 letnią gwarancją. Prosze powiedzcie ktora z tych dwoch byscie doradzili i dlaczego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 07.04.2007 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 Nie powiem która lepsza ale mogę napisać parę słów o Plannj. U moich rodziców już jest 9 lat na dachu i absolutnie nie ma żadnych oznak korozji czy jakiego kolwiek uszkodzenia. Nawet niedawno przy sprzątaniu działki znalazłem ścinek tej blachy wyjęty z ziemi, i .... był czyściutki bez rdzy A u sąsiada po 5 latach blacha ma korozje na brzegach, nie wiem jaka ale wiem dlaczego, bo cieli mu przecinarką, a tak nie wolno !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneczeleczka 13.05.2007 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Na innym forum niestety nie dostałam odzewu więc pytanm was: czy 7500 za blachodachówkę matową to dużo? Na dach ok.180 m.+robocizna wszystkiego jakieś 5 tys czy to dużo i za ile wy robicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 21.05.2007 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2007 Anczeleczka, wg mnie to nie jest dużo. Podejrzewam, że dach jest 2-spadowy. (??) Ja na kopertę 278 m2 dostałam 19 000 netto +montaż 10 000 netto. Blacha mat Lindab. Zrezygnowaliśmy, bo dachówka cementowa w tej samej cenie.No i będzie przekonstruowanie więźby i dachówka Euronit. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek777 17.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Witam,Od kilku dni szukam dobrej oferty na blachodachówkę. Ceny zwalają z nóg... Może ktoś coś poradzi? Gdzie najlepiej i najtaniej zamówić blachę? Dach kopertowy - 213m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 17.06.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Hmm ale powiedz jeszcze gdzie bo jak mieszkasz w Krakowie to nie bede Ci opowiadal o cenach w Szczecinie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek777 17.06.2007 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 jasne! Warszawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 17.06.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2007 Łoj matko to nie wiem bo ja Kuj pom jestem ale w Warszawie czesto bywam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GriszaDG 18.06.2007 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam. Nie jestem zorientowany w temacie. Poradźcie jaką blachodachowkę kupić, na co zwrcać uwagę przy doborze. Będe wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek1204 18.06.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Np na grubość powłoki, gwarancję. U mnie będzie Plannja, powłoka Hard Coat50 um, a więc podwójja. Gwarancja 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda2005 18.06.2007 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Witam, ja też zdecydowałam się na Plannję Nie jest to tania blacha, ale na pewno dobrej jakości. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilzan 18.06.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 do gogo ja jestem z pomorskiego, z Kwidzyna i właśnie potrzebuje info. o blachodachówkach gdzie można kupic po w miarę atrakcyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 18.06.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 WitamDzis kupilem Plannja Rapid po 27,5/m2 na trakcie brzeskim kolo marketu K&L. Kontakt znalazlem przez allegro.Do tego dostawa 28 czerwca!Uwazam, ze to niezla oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek777 18.06.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2007 Rzeczywiście niedrogo!A jak z robocizną? Ile płacisz za m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agamuza 19.06.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2007 30zł/m2 polozenie blachodachowki, obrobkę blacharska i rynny. W tym tygodniu leja wieniec, a pozniej to juz gorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts