Izulek 03.08.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Blachodachówka jest dla bogaczy, kto kładzie na nowo budowany dom blachodachówkę ma dużo kasy , lub nie po kolei w głowie ( wyjątek blacha z posypką ceramiczną ) tą polecam każdemu Zaintrygowała mnie Twoja wypowiedź ... Możesz bliżej uzasadnić ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 03.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Nima problema. Biedny kupuje dach raz (porządny na całe życie, beton, ceramika, łupek, blacha miedziana , tytan -cynk lub z posypką mineralną ) a bogaty blachodachówkę która wystarczy na 20-25 lat dlatego twierdzę że kupują ją ludzie zamożni i nie piszcie mi że blachówka jest najtańszym pokryciem nawet na dachu prostym dwuspadowym bo przy dzisiejszych cenach blachodachówki i dachówki cementowej to absolutny mit (nie mówiąc już o dachu bardzo skomplikowanym ) dla mnie to nędzna imitacja za niemałe pieniądze które żądają sobie producenci blachówek tym bardziej się dziwię że ludzie chcą to kupować, ale jak wiadomo o gustach się nie dyskutuje.Trabant to też podobno samochód i nawet jeżdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 03.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Popieram przedmówczynię. Nawet ja, budujący najtańszym kosztem (na ile można rzecz jasna ) miałem chwilowy dylemat: "Lepszej jakości blacha czy gorszej jakości dachówka? Ceny te same. Wybiorę co najmniej opcję nr 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 06.08.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 wiesz co iwonaszczytno bardzo podbudowała mnie twoja wypowiedź (jesteś taka kategoryczna, masz wyrobione zdanie o ludziach na podstawie ich pokrycia dachów...fiu, fiu gratuluję) mam blachę i nie miałam pojęcia, że aż na 25 lat mi starczy...SUPER, bo jak dla mnie to styka!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 06.08.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 wiesz co iwonaszczytno bardzo podbudowała mnie twoja wypowiedź (jesteś taka kategoryczna, masz wyrobione zdanie o ludziach na podstawie ich pokrycia dachów...fiu, fiu gratuluję) :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 06.08.2007 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 http://www.anitka.photosite.com/~photos/tn/10343656_104.ts1178349197345.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorisN 06.08.2007 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Mówicie o porównywalnych cenach blachodachówki z dachówką cementową. A jak się mają do tego wykończenia typu gąsiory itp. chyba już nie jest porównywalnie, nie mówiąc już o kosztach robocizny ich położenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 06.08.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Oczywiście do blachodachówki nie potrzeba żadnych gąsiorów, wiatrownic, taśm uszczelniających , wkrętów itp bo i po co ? zanim napiszecie coś o kosztach dajcie do wyliczenia jeden i drugi mat a przekonacie się sami ja nie muszę nikomu nic udowadniać bo mam gdzieś co kto kupi na swój dach (jego kasa i jego problem lub brak takich problemów przez dziesiątki lat w zależności co się wybierze ) o ile konstrukcja i kąt nachylenia połaci dachu na to pozwala nie położyła bym na takim dachu marnej imitacji w cenie dachówki lub nawet droższej. życzę rozsądnych wyborów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 07.08.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 ...zanim napiszecie coś o kosztach dajcie do wyliczenia jeden i drugi mat a przekonacie się sami... Dałem do trzech składów dachowych. ZAWSZE I KAŻDA dachówka była droższa od Plannji. ...nie położyła bym na takim dachu marnej imitacji w cenie dachówki... Brawo! Ponownie kultura na wysokim poziomie. Osiągasz dno, a nawet metr w muł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 07.08.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ja nie rozumiem o co te przepychanki nie na temat. Pytanie nie było czy blachodachówkę, ale jaką. Co nie? Z naciskiem na Prószyńskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 07.08.2007 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Ja nie rozumiem o co te przepychanki nie na temat. Pytanie nie było czy blachodachówkę, ale jaką. Co nie? Z naciskiem na Prószyńskiego. Popieram w całej rozciągłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 07.08.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 w żadnym wypadku Pruszyński. Zamki im się nie składają i inne niedociągnięcia w falach. Polecam blachę ruuki. Taką mam na dachu i żadnych problemów nie było podczas układania. Firma ruuki ma w swojej ofercie cały asortyment potrzebnych elementów dachowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 07.08.2007 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Z tym popieraniem nie chodziło mi o Pruszyńskiego a o temat wątku--sorki moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am00 07.08.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Jak się rozglądałem 3 lata temu, to najtaniej wychodziła z firmy Blachotrapez z Rabki. Blachę ściągałem z Kalisza bo bliżej nie ma przedstawicielstwa, kolor ceglany RAL8004. Nie mogę narzekać dobrze się układała. Obróbki dokupowałem w innej firmie, z kolorem nie było problemu. Po roku dorabiałem daszek i potrzebowałem tylko dwa małe arkusiki. Miałem kłopot z dostawą. W końcu pojechałem po nie do Kalisza i przywiozłem na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwonaszczytno 07.08.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Qdlaty to nie jest jakaś tam kultura na forum , tylko moja opinia na temat blachodachówki czy to Ci się podoba czy nie, chcesz imitację ? to sobie kup, mam to gdzieś, tylko nie zapominaj co imituje co , bo jakoś prawie nikt nie chce kłaść trapezówki ( bo to niby na stodoły się kładzie ) a niemal każdy chce mieć dach z blachy w kształcie dachówki ( ciekawe dlaczego w tym kształcie akurat ?) z dołu wygląda jak dachówka mówią choć akurat trapez mimo że pozbawiony uroku jest o niebo lepszym materiałem od blachodachówki, tylko skąd Wy to możecie wiedzieć jak oślepia Was kształt czegoś co dachówkę tylko imituje ? a teraz na temat ,najbardziej dachówkę udają : Lindab głęboko tłoczony, Plannja, Rautarukki, Borga, i Pruszyński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 08.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 do iwonaszczytno imitacja dachówki to jest prawda, ale nie każdego stać na wydanie 2x większej kasy na dachówkę cementową lub ceramiczną. Daltego większość ludzi decuduje sienaa blachę, żeby choć w przybliżeniu posmakować luksusu posiadania ładnego dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 08.08.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 iwonaszczytno , stwierdzam, że albo jesteś nawiedzona i chcesz, aby wszyscy mieli dobrze, byli mądrzy, a warunkiem jest zrobienie tak jak pisze koleżanka, bo to jedyna prawda (nie wspominam już o ocenie jakiej poddaje ludzi wzgledem ich wyborów pokrycia dachów)....napisałaś raz i starczy, nie wrzucaj swoich złotych myśli do kazdego wątku o dachach, plissss albo masz jakis interes w tym i naganiasz klientów...(czy to nie jakiś pseudo PR ???) daj spokój...pytanie było jaką, a nie czy..., ale Ty kółko w o tej imitacji PEACE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michall.m 08.08.2007 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=108833pamiętasz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justa 08.08.2007 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 tylko skąd Wy to możecie wiedzieć jak oślepia Was kształt czegoś co dachówkę tylko imituje ? Troszkę dystansu i wyrozumiałości dla mniej zasobnych portfeli życzę. Moi rodzice zmieniali dwa lata temu dach z blachy i położyli blachodachówkę Rukki. Dekarz bardzo sobie ją chwalił mówił, że bardzo dobrze się ją układa a dla nas bardzo ładnie wygląda na dachu. Ja też kryję dach blachodachówką [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 08.08.2007 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 mirek ty podaj dokładnie jaką Ruki masz bo jak se natka dotrze do wątku mieczotroniksa to ci ta mantra o ruki w pięty pójdzie. Daj konkrety dziewczynie i nam wszystki, zdjątko fajne aleć nie doczytałem co to konkretnie za blacha. Jak ułożona, jak ocieplona, po ile te 2 lata temu ją miałeś. Bo jak nateczka zapuści poszukiwacza po mieczotroniksie i blachach to ją postrzyka, jak własna ekipa układaczy ruki miecza potraktowała. On co prawda nie miał blachodachówki, jeno blachę, ale dziekuję za taki serwis. Więc nie zachwalaj jakbyś chciał jakąś firmę wypromować, albo daj to inteligentniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts