tom soyer 05.03.2003 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 jakich producentow blachodachowki polecacie a jakich odradzacie na dach kopertowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 05.03.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Niestety wszystkich raczej odradzam.Blacha przy pokryciu dachu koprtowego, wiem to z wlasnego doswiadczenia wychodzi duzo drozej nize w przypadku dachu dwuspadowego.Duze straty na arkuszach przez koniecznosc docinania to pieniazki wyrzucone w bloto.W twoim przypadku radze ci, tak ja zrobilem, abys zlecil przygotowanie kosztorysu w kilku hurtowniach dla roznych pokryc: blachodachowki i dachowki.W efekcie koncowym wybralem dachowke cerasmiczna , dodatkowo z pokaznym rabatem, czego nie moglem uzyskac do blachy i jestem z perpektywy roku od przykrycia dachu szczerze zadowolony. Swoja droga efekt wizualny, nie wspominajac o trwalosci pozostaje bez komentarza. PozdrJ.B. [ Ta wiadomość była edytowana przez: james brown dnia 2003-03-05 12:52 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.03.2003 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 musze miec lekkie pokrycie wiec blachodachowka wydaje mi sie najodpowiednijesza. Chodzi tylko o jakosc, cene i dobrego wykonawce blisko Poznaniapozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 05.03.2003 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 Planja Regola. Dobra, droga, ale w przypadku kopertowego może wyjść taniej niż zwykła. Małe arkusze (pasy na szerokość jednej dachówki a więc minimalny odpad jak przy dachówce). Dodatkowo nie wymaga łat i kontrałat, bo jest samonośna (ma wbudowany stalowy profil i jako kontrałaty w komplecie są także stalowe profile. Ale cenowo wyjdzie jak dachówka, jeśli nie drożej od taniej dachówki.Są też blachodachówki z posypką mineralną, też zwykle w wąskich na jedną dachówkę arkuszach. Niestety jeszcze droższe. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 05.03.2003 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 czy znasz sprawdzonych producentow tych blach z posypka?czy masz wyrobiona opinie na temat regoli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 05.03.2003 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2003 W Białymstoku jest firma, http://www.traffic-blachy.pl (strona, niestety, w budowie) - która produkuje blachodachówkę. Reklamują się że ma 15 lat gwarancji. Czy ktoś tu zna tę blachodachówkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.03.2003 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Witam. Rozmawiałem ze znajomym przedstawicielem. Mówił, że normalnie idzie głównie białoruska blacha 0,4mm. Ale 0,5 też można kupić tylko niezbyt często.Ale co tu chcieć za 18-20PLN za metr... Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.03.2003 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Witam ponownie. On 2003-03-05 14:18, tom soyer wrote: czy znasz sprawdzonych producentow tych blach z posypka? czy masz wyrobiona opinie na temat regoli? Nie wiem kto robi dobrą blachodachówke z posypką. A co do Planji to jeszcze nie słyszałem, żeby ktoś narzekał na coś innego niż cena Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 06.03.2003 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Ja również przyłączam się do słów pochwalnych dla Planji. NA przełomie marca i kwietnia ekipa zaczyna u mnie kłaść Planję Royal. Słyszałem same superlatywy (oczywiście cena dość wysoka mimo, że załapałem się na promocję Planji do połowy lutego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 06.03.2003 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 A ja polecam Rautaruuki. Taką mam i wybrałem ją kierując się pochlebnymi opiniami znajomych, którzy wcześniej pokryli nią swoje dachy. Chyba jest tańsza od Planji [ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2003-03-06 12:21 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.03.2003 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 a moze roznice w cenie miedzy blacha w paskach a odpadem przy tradycyjnych arkuszach sie wyrownuja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 06.03.2003 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Najlepiej idź do przedstawiciela jednych i drugich (i trzecich ) z projektem i niech Ci zrobią wycenę. Porównasz sobie jak się bardziej opłaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.03.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 mam juz kilka wycen na material ale obawiam sie ze z kosztami robocizny przy roznych blachach tez moze byc roznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 06.03.2003 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 na razie nie mam pojecia co jest solidnie sprawdzone na dacha a wiec co wybrac na "baze".dzieki za wskazowkipozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.03.2003 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Witam ponownie. On 2003-03-06 12:21, greg wrote: A ja polecam Rautaruuki. Taką mam i wybrałem ją kierując się pochlebnymi opiniami znajomych, którzy wcześniej pokryli nią swoje dachy. Chyba jest tańsza od Planji [ Ta wiadomość była edytowana przez: greg dnia 2003-03-06 12:21 ] Wszystko prawda chociaż ceny porównywalne, z jednym ale. Nie robią wersji w wąskich arkuszach tak jak Regola. Dlatego nic tu po nich. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.03.2003 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 To znowu ja... On 2003-03-06 12:46, tom soyer wrote: a moze roznice w cenie miedzy blacha w paskach a odpadem przy tradycyjnych arkuszach sie wyrownuja? Przy kopertowym raczej nie. Royal wychodził bez promocji po 33PLN a Regola 36PLN za metr. Ale piszę z pamięci. Sebastian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 06.03.2003 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Na pewno jest więcej odpadów niż przy Regoli ale widziałem również dachy kopertowe kryte Rautaruuki więc komuś się chyba opłaciło. Jak porównywałem w ubiegłym roku to cena Regoli była dużo wyższa (nie pamiętam dokładnie ile). Za Rautaruuki Maxi Nova płaciłem niecałe 23 zł/m2. Trzeba wszystko porównać i wybrać. Mało odpadów byłoby w tym przypadku przy trapezówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtMedia 06.03.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Tak szybko licząc, to np. przy dachu 8x8m byłoby około 16-20m2 odpadu, więc rzeczywiście taniej mogłaby wyjśc zwykła blachodachówka. Tak gwoli ścisłości Planja także robi tańsze w okolicach 23PLN za metr. Ale inni także np. Sara jest chwalona, albo Kami. Sebastian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 dzieki ze pomagacie mi sie zorientowac. Zastanawiam sie wlasnie mimo wszystko nad arkuszami bo pewnie latwiej "uzyskac" szczelnosc takiego poszycia, no i wybor wiekszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greg 06.03.2003 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jest w czym wybierać. Ja tylko napisałem, że taką mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts