moreti 30.05.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Zrobilem rapida z siba, 020 (szary) i jestem bardzo zadowolony - polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 31.05.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Opinie zebrane od dekarzy,a także wyczytane na forum,że z Plannją robioną w Polsce sa problemy np. przy składaniu. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_ 31.05.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Mój pomysł jest taki, o ile pozwala na to Twoja konstrukcja, za 21 tys. rozejrzałbym się w dachówkach Dzięki za pomysł, też o tym myślałam po przeczytaniu wielu wątków z forum, z tym, że mój dom to parterówka, powierzchnia dachu 250 m2 i z tego co mówił dekarz więźba pod dachówkę okazała się trochę za słaba dlatego boję się ryzykować (w sumie od początku skłanialiśmy się ku blachodachówce, co teraz okazało się nie do końca słuszne, marne pocieszenie, że to pierwszy dom). Opinie zebrane od dekarzy,a także wyczytane na forum,że z Plannją robioną w Polsce sa problemy np. przy składaniu. No to mnie zmartwiłeś, mąż już zamówił Plannje. Nie pozostaje mi nic innego jak opisać swoje doświadczenia z tym "polskim" Rapidem po ułożeniu. Mam nadzieję, że okaże się pozytywnym wyjątkiem :/ Wszystkim wielkie dzięki za opinie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMASZQS 31.05.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Mój pomysł jest taki, o ile pozwala na to Twoja konstrukcja, za 21 tys. rozejrzałbym się w dachówkach Dzięki za pomysł, też o tym myślałam po przeczytaniu wielu wątków z forum, z tym, że mój dom to parterówka, powierzchnia dachu 250 m2 i z tego co mówił dekarz więźba pod dachówkę okazała się trochę za słaba dlatego boję się ryzykować (w sumie od początku skłanialiśmy się ku blachodachówce, co teraz okazało się nie do końca słuszne, marne pocieszenie, że to pierwszy dom). Opinie zebrane od dekarzy,a także wyczytane na forum,że z Plannją robioną w Polsce sa problemy np. przy składaniu. No to mnie zmartwiłeś, mąż już zamówił Plannje. Nie pozostaje mi nic innego jak opisać swoje doświadczenia z tym "polskim" Rapidem po ułożeniu. Mam nadzieję, że okaże się pozytywnym wyjątkiem :/ Wszystkim wielkie dzięki za opinie. Czyli z góry powieliłaś mit, że blacha będzie tańsza , no to przepadło, a o Plannję się nie martw składa się normalnie, ino nie każdy dekarz sobie z nią radzi Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomlolo 31.05.2008 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2008 Ja mam Ruukki kupowaną w styczniu, ale nad Plannją też się zastanawiałem i to właśnie Rapidem. Dystrybutor powiedział że tylko model Smart jest tłoczony w Polsce, robią arkusze na wymiar, a w przypadku reszty modeli kupuje się typowe arkusze jakie przychodzą że Szwecji i niestety jest większy odpad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
biała_ 02.06.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 (...) o Plannję się nie martw składa się normalnie, ino nie każdy dekarz sobie z nią radzi Pozdrawiam. Dzięki za słowa otuchy mam nadzieję, że ten "mój" dekarz sobie poradzi i faktycznie będzie jak mówisz Dystrybutor powiedział że tylko model Smart jest tłoczony w Polsce, robią arkusze na wymiar, a w przypadku reszty modeli kupuje się typowe arkusze jakie przychodzą że Szwecji i niestety jest większy odpad. Hmm.. Może coś się zmieniło od stycznia sama nie wiem, ale mi dystrybutor powiedział, że Rapid i owszem w Polsce jest tłoczony z tym, że robią arkusze na wymiar.. No cóż pożyjemy, zobaczymy.. Jeszcze raz dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majpio 03.07.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Pomocy w wyborze blachodachówki.Czyj produkt najlepiej wybrać?Do 40zł za m2 jakiego producenta blachodachówki byście polecili! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mike_recon 03.07.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 Za tę cenę możesz mieć np. Plannję. Wg mojego kolegi dekarza bardzo dobra dachówka z górnej półki. Do wyboru 3 najpopularniejsze rodzaje Royal, Rapid i Regent. Każdy z rodzajów inaczej się prezentuje w zależności od nachylenia dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gorgyus 03.07.2008 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 tez polecam Planije jestem wlasnie po ulozeniu jej na dachu i dopiero teraz widac jaki to naprawde kolorja wybralem wisniowa dekarz chwali ze dobrze sie ukalda a i mi sie podoba a kupisz ja juz ponizej 30 zlotych ,ja placilem 25 i jakies grosze w skladzie w poblizu Wawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia1891 04.07.2008 04:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 my po wielu zmaganiach wybraliśmy z bratexu hesię 350 z powłoką prelaq nova podobno jak na razie najlepsza powłoka na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 04.07.2008 05:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Wybrałem Bratex, Prelaq Nova, płaciłem ok 29 zł za metr. Dekarze, którzy robili mówili, że super blacha. Powłoka w Prelaq Nova jest 2 razy grubsza niż w zwyłym poliestrze, ciężej ją zarysować. Sprawdzałem i gwoździem nie jest wcale tak łatwo dostać się "do żywego". POza tym powłoka jest jakby śliska, dzięki temu powinna się mniej brudzić i śnieg powinien mieć ułatwioną drogę zjazdową Zamki spasowane bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony. Plannja była w podobnej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 04.07.2008 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Pomocy w wyborze blachodachówki.Czyj produkt najlepiej wybrać? Do 40zł za m2 jakiego producenta blachodachówki byście polecili! Dla mnie blachodachówka ma dwie poważne zalety (reszta to ułatwienia): jest lekka i tania. Jeśli zaczynamy szukać konkretnej, najlepszej itp. to ta druga zaleta odpada. Ja kupiłem najtańszą jaką znalazłem (Krol) i na razie jestem zadowolony. Czy miałem rację przekonam się pewnie za 30 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majpio 04.07.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 Wybrałem Bratex, Prelaq Nova, płaciłem ok 29 zł za metr. Dekarze, którzy robili mówili, że super blacha. Powłoka w Prelaq Nova jest 2 razy grubsza niż w zwyłym poliestrze, ciężej ją zarysować. Sprawdzałem i gwoździem nie jest wcale tak łatwo dostać się "do żywego". POza tym powłoka jest jakby śliska, dzięki temu powinna się mniej brudzić i śnieg powinien mieć ułatwioną drogę zjazdową Zamki spasowane bardzo ładnie. Jestem bardzo zadowolony. Plannja była w podobnej cenie. Za tą cenę to chyba blacha z bratexu ale tylko model tzw Bratex ekonomi mam rozumieć? Co jeszcze oprócz plannji byście polecili? Acha jeszcze jedno z jakiej blachy jest tłoczona plannja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekas5 05.07.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 POlecam Planje, własnie skonczyli mi dach...super wyglada, dokładny i solidny materiał i jeszcze jedno tylk, masz pewnosc, ze jest to typowy materiał szwedzki, czyli bardzo dobry!Aha...cena blachy, to ułamek kosztow w dachu, dolicz dodatki, robocizne i wyjdzie okolo 100zl/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irek.K 05.07.2008 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 Może coś takiego http://www.metrotile.com.pl/ mi wyszła wycena na 24 103 zł za 280m dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 05.07.2008 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2008 U nas jest Budmat Aria http://www.budmat.pl/gfx/ariaa.jpg Wysokie przetłoczenie, mało wydajne, dosć droga ale....ładna Szukaj blach z fabryk SAAB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majpio 06.07.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U nas jest Budmat Aria http://www.budmat.pl/gfx/ariaa.jpg Wysokie przetłoczenie, mało wydajne, dosć droga ale....ładna Szukaj blach z fabryk SAAB. No i trafiłeś .Wstępnie właśnie zdecydowałem się na blachodachówkę Aria z Bud-matu. Co sądzicie o blachach z bud-matu,czy są one coś warte? A druga sprawa ich blachodachówki są tłoczone z blachy SSAb czy SAAB? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.07.2008 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Oczywiscie ze SSAB. Przekręciłam, przepraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majpio 06.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Oczywiscie ze SSAB. Przekręciłam, przepraszam. Ile płaciłać za m2 tej blachy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 06.07.2008 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Ale my kupowaliśmy w ubiegłym roku w szczytowym punkcie wariacji cenowej w budownictwie. Płaciłam ok. 37zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts