pit79 18.02.2009 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 też bym się chetnie poznał odp na pytanie zadane przez autora wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pidzyn 23.02.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzwoniłem do Finish Profiles i miła Pani nie potrafiła się określić ile dają gwarancji na blachę SSAB.Produkty Bratex-u mają gwarancję 10 lat, a SSAB daje na blache 30 lat.Wybraliśmy więc Planja Regola. Cena porównywalna, no i gwarancja 15 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia2005 25.02.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W najblizszym czasie czeka nas krycie domu i wybralismy Blachodachówkę. Zastanawiamy się tylko którą i z jakiej firmy wybrać żeby była TANIA ale i DOBRA. Proszę o Wasze opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 25.02.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W najblizszym czasie czeka nas krycie domu i wybralismy Blachodachówkę. Zastanawiamy się tylko którą i z jakiej firmy wybrać żeby była TANIA ale i DOBRA. Proszę o Wasze opinie Wydawało mi się, że temat był już poruszany na tym forum Ja biorę chyba w końcu Bratex. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.02.2009 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 http://forum.muratordom.pl/dachowka-czy-blachodachowka-troche-prawdy-ceny,t133003.htm?highlight=blachodach%F3wka http://forum.muratordom.pl/dachowka-blachodachowka-watpliwosci,t120010.htm?highlight=blachodach%F3wka http://forum.muratordom.pl/jaka-blachodachowke-wybrac,t134865.htm?highlight=blachodach%F3wka http://forum.muratordom.pl/jaka-blachodachowke,t108505.htm?highlight=blachodach%F3wka http://forum.muratordom.pl/blachodachowka-lindab,t106232.htm?highlight=blachodach%F3wka etc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia2005 25.02.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzieki za linki, na pewno przejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 25.02.2009 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 W najblizszym czasie czeka nas krycie domu i wybralismy Blachodachówkę. Zastanawiamy się tylko którą i z jakiej firmy wybrać żeby była TANIA ale i DOBRA. Proszę o Wasze opinie Musisz szukać opinii osób, które mają takowe nie krócej niż 10lat i są zadowolone. Zadowolenie po roku lub 2 jest nic nie warte. No chyba, że ktoś ma ze swoją szybko problemy, ale takich to prawie nie ma. Ja mam matową Krolla i też jestem zadowolony po 1 roku co o niczym nie świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 25.02.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Dzieki za linki, na pewno przejrzę Zanim zapytasz - użyj tego : http://img6.imageshack.us/img6/1766/szukaj.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 09.04.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Chodzę sobie po hurtowanich i zastanawiam się nad wyborem blachodachówki. (Cena w dzisiejszych czasach też ma znaczenie). Zgodnie z projektem będzie to czarna matowa blachodachówka lub grafitowa. Zetknąłem się z następującymi markami, podaję ceny tylko samych blachodachówek bez obróbek itp. ranking wycenami rosnąco po tzw. upustach, casting: - BalexMetal 18,50 zł netto grafit - Firma A, - Polonica 19,26 zł netto, czarny mat, - BalexMetal 19,51 zł netto grafit - Firma B, - Pruszyński 20,87 zł netto chyba czarny - Budmat 23,42 zł netto, grafit, - Rukki 29,96 zł netto, czarny mat - Planja - dałem sobie spokój, mam bardzo duży dach... Teraz Wasze uwagi.... Jeśli macie zastrzeżenia do jakichś pozycji to walcie śmiało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 09.04.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 weź jeszcze pod uwagę Bratex Hestia PrelaqNova - tłoczona przez Bratex z blachy SSAB, takiej samej jak Planja, Budmat, Finishprofiles, mam takową w kolorze grafitu i nie narzekam, jak chcesz to dam znać gdzie kupowałem (300km transport nie był dla tej firmy problemem, a cenę, dostepność i czas realizacji znacznie lepszy niż u dystrybutora Bratexu u mnie na miejscu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 09.04.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 weź jeszcze pod uwagę Bratex Hestia PrelaqNova - tłoczona przez Bratex z blachy SSAB, takiej samej jak Planja, Budmat, Finishprofiles, mam takową w kolorze grafitu i nie narzekam, jak chcesz to dam znać gdzie kupowałem (300km transport nie był dla tej firmy problemem, a cenę, dostepność i czas realizacji znacznie lepszy niż u dystrybutora Bratexu u mnie na miejscu) niestety lokalnie nikt nie prowadzi Bratexu, facet od Polonica powiedzial, że blachy Budmat czyli SSAB robione są co prawda pod nadzorem SSAB, ale w Korei cokolwiek miałoby to znaczyć... Generalnie szukam jaknajciemniejszej matowej i mam sporo czasu na negocjacje. Po ile kosztowal Twój Bratex ? P.S. Jestem z pomorskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 09.04.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Ja mam budmat, ekipa która kładła bardzo chwaliła Sąsiedzi mają ruukki, bardzo podobna i dodatkowo grubsza.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 09.04.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 witam ja obecnie również szukam blachodachówki a w zasadzie już wybrałem. Jest to blachodachówka Finishprofiles Kingplast ciemny grafit.Mała rada nie patrz na cene tylko samej blachodachówki ale na wycene całości dachu a wtedy da Ci to pełny obraz. Zastanawiałem się nad Blachotrapezem ale dalem sobie spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Budmor 10.04.2009 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Malobert-priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Waldek78 10.04.2009 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 a ja mam juz troszku czasu blachodachówkę King firmy BlachStal - kolor ceglasty-mat:http://www.blachstal.pl/pl/produkty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malobert 10.04.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Blachodachówka czarny lub grafit mat, aktualizacja: - BalexMetal 18,50 zł netto grafit - Firma A - Polonica 19,26 zł netto, czarny mat - BalexMetal 19,51 zł netto grafit - Firma B - Pruszyński 19.99 zł netto firma C - Pruszyński 20,87 zł netto czarny mat - BudMat SSAB 21.85 zł netto - Firma C - Budmat 23,42 zł netto, grafit - Rukki 29,96 zł netto, czarny mat - Planja - dałem sobie spokój, mam bardzo duży dach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 10.04.2009 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Mam Bratex - Prelaq Nova kolor ciemny brąz, mat. Jestem zadowolony z efektu końcowego. Cenowo wychodziło mniej więcej w okolicach Budmatu i ich Sary . I popieram słowa jednego z forumowiczów - nie sugeruj się ceną m2 blachy tylko poproś 2 - 3 firmy o wyceny całości pokrycia. Dopiero to da Tobie pogląd na koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 10.04.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wyceń całość, z dodatkami, obróbkami. Mi cały dach Rukki wyszedł w takiej samej cenie co Budmat, a do tego jeszcze dostałem ich rynny za połowę ceny. Cena zależy też od powłoki i profilu. Rukki jest gruba, porządna blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RadziejS 10.04.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Mam Bratex - Prelaq Nova kolor ciemny brąz, mat. Jestem zadowolony z efektu końcowego. Cenowo wychodziło mniej więcej w okolicach Budmatu i ich Sary . I popieram słowa jednego z forumowiczów - nie sugeruj się ceną m2 blachy tylko poproś 2 - 3 firmy o wyceny całości pokrycia. Dopiero to da Tobie pogląd na koszty. Mam to samo tylko w graficie i również w pełni popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 10.04.2009 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 niestety lokalnie nikt nie prowadzi Bratexu, facet od Polonica powiedzial, że blachy Budmat czyli SSAB robione są co prawda pod nadzorem SSAB, ale w Korei cokolwiek miałoby to znaczyć... Generalnie szukam jaknajciemniejszej matowej i mam sporo czasu na negocjacje. Po ile kosztowal Twój Bratex ? P.S. Jestem z pomorskiego. żaden problem ze nikt nie prowadzi bratexu jak piszesz, u mnie jeden gość "prowadzi" ale jakby od niechcenia, namawia przy tym na inne blachy, ma nieciekawą cenę i długi termin realizacji, no to poszukałem gdzie indziej, znalazłem taniej, szybciej, z kompetentną obsługą, też mailową i telefoniczną kupiłem praktycznie "zdalnie" cały dach, z akcesoriami i oknami dachowymi, przywieźli bez problemu swoim transportem, zeby nie było kryptoreklamy na prv zapuszczę ci namiar a takich sprzedawców którzy "obsrywają" na maxa konkurencję (np. twierdząc że u nich hameryka a u innych china i korea) to radziłbym omijać szerokim łukiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts