pado 28.02.2011 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2011 Co sądzicie o Plannja Regola ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 01.03.2011 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2011 Nie wiem czy już tutaj ktoś pisał o Gerardzie ale ja mam wybrany GERARD ROOFS® z posypką ceramiczną firmy AHI Roofing. Najprawdopodobniej zdecydujemy się na system Corona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 02.03.2011 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ale zielono mi... Post w celach obserwacyjnych wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ktosiek 02.03.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2011 Ja mam blachodachówkę Pruszyński Kron kolor wiśnia, zdjęcia można zobaczyć w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 03.03.2011 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, jestem przed wymianą pokrycia dachu. W tej chwili mam blachę na rąbek, a chcę wymienić na blachodachówkę. Dach prosty, bez udziwnień 240m2. Waham się pomiędzy Plannja Royal a Ruukki Finnera. Pierwsza, 30 lat gwarancji i specjalna, wzmocniona na uszkodzenia mechaniczne powłoka lakiernicza. Druga, 40 lat gwarancji i 15 lat na kolor. Jedna i druga tak samo ładne Cenowo podobnie, z lekką przewagą na korzyść Ruukki. Proszę o poradę czym się kierować przy wyborze balchodachozy wybrane przeze mnie pozycje warte są uwagi. Może jest coś innego, lepszego? Za wszystkie sugestiez góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 03.03.2011 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 A jaka jest cena : GERARD ROOFS® z posypką ceramiczną firmy AHI Roofing. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 04.03.2011 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Naprawdę nikt nic nie doradzi? Muszę się na coś zdecydować i kupić , bo chczaczynać robotę w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej belka 04.03.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 osobiscie zalozylbym rukki aczkolwiek jakosciowo podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 04.03.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Naprawdę nikt nic nie doradzi? Muszę się na coś zdecydować i kupić , bo chczaczynać robotę w kwietniu. Ja miałem ten sam dylemat dwa lata temu i gdyby nie bardzo duża promocja na dachówkę Ceraton, to decyzja padła na Ruukki, naprawdę porządna blacha mam ją jako wykończenie, parapety i rynny(sentyment do podjętego wyboru) powłoka Pural mat. Jeśli masz jeszcze wątpliwości to udaj się do przedstawicieli i zobacz osobiście, ja miałem te blaszki na sznurku ze sobą inny jest rdzeń a to podstawa i to bardzo widać. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 04.03.2011 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Ruukki Finnera to produkt nowy , a Plannja Royal to jedna z najdłużej sprzedawanych w niezmienionej formie blach na rynku.Osobiście wolę rzeczy wypróbowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikalola 05.03.2011 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2011 witam, ja właśnie dziś odebrałam mój dach co prawda nie Finnera a Ruuki Classic, Pural mat 023 jestem bardzo zadowolona z efektu jak i jakości materiału ale i tak najwięcej zależy od dekarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 07.03.2011 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Obie są niezłej jakości (choć podobno już nie tej, co "u siebie" w Skandynawii) Mają jedną wadę - nie za bardzo się nadają na nasze polskie ulewy, bo są płytkie. Tymczasem nasze polskie rynny wykonane w oparciu o normy DIN są już głębokie i przy tej samej szerokości mogą przyjąć więcej wody opadowej naraz. Pozdrawiam Mówimy o blachodachówce, czy o rynnach??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte_12* 07.03.2011 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2011 Mówimy o blachodachówce, czy o rynnach??!! Sorry! Skupiłem uwagę na nazwach, a nie na treści. Wycofuję post. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 31.03.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Padło na Plannję Royal. W przyszłym tygodniu przywożą - zobaczymy co się będzie działo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 31.03.2011 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2011 Padło na Plannję Royal. W przyszłym tygodniu przywożą - zobaczymy co się będzie działo... Na pewno będziesz zadowolony to bardzo dobra blacha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 01.04.2011 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 Padło na Plannję Royal. W przyszłym tygodniu przywożą - zobaczymy co się będzie działo... a co się może dziać? Towar z najwyzszej półki , zawsze wzorowo spakowany , jak masz dobrego dekarza to gartuluję pięknego dachu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miron123 01.04.2011 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2011 ja zastanawiałem się nad Plannją Royal, Budmat Sara Nova lub Ruukki Finnera i zdecydowałem się na Sarę w matowym graficie, każdą dotykałem i porównywałem parametry i sara moim zdaniem wypadała najlepiej przy bardzo zbliżonej cenie. Co myślicie o moim wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 02.04.2011 05:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2011 ja zastanawiałem się nad Plannją Royal, Budmat Sara Nova lub Ruukki Finnera i zdecydowałem się na Sarę w matowym graficie, każdą dotykałem i porównywałem parametry i sara moim zdaniem wypadała najlepiej przy bardzo zbliżonej cenie. Co myślicie o moim wyborze? Budmat Sara - to blacha produkowana w Polsce z arkuszy blachy płaskiej sprowadzonej ze Szwecji - jeśli jakość odpowiednia to czemu nie, profil się podoba, wszystkie elementy systemu są dostępne- jeśli cena atrakcyjna to brać Blacha jest produkowana u nas od 10 lat więc na pewno znajdziesz kogoś kto ma ją na dachu i można zobaczyć jak wygląda po tym okresie(skład budowlany "może" udzielić Ci takiej informacji). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TlumaczRosyjskiego 09.04.2011 00:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 Ruukki adamante lub monterrey w pural mają 50 lat gwarancji. Chociaż myślałem o płaskiej na rąbek stojący - tyle że nie mogę znaleźć wykonawcy z doświadczeniem (plus podobno wymaga deskowania) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_1974 18.05.2011 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Przywieźli, zamontowali, pojechali i mam teraz.......................... najbardziej zajebisty dach w okolicy Polecam każdemu tą blachę, jest po prostu przepiękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts