koka1 11.04.2012 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Natomiast pytanie co do nowowczesnych blachodachówek cały czas aktualne - jakieś inne propozycje poza HERA i JOKER ? Może japońska vega? Też ciekawy kształt i cena przystępna. Pewna firma spod Wawy oferuje całkiem dobre ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 11.04.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Może japońska vega? Też ciekawy kształt i cena przystępna. Pewna firma spod Wawy oferuje całkiem dobre ceny ps. na pewno będzie tańsza od hery Miałam wyceny na obie, bo też kultywuję tematy blaszane U mnie ostatecznie stanęło na ruukki finnera i trochę to niestety kosztowało Ale efekt ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 19.04.2012 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2012 Japońska Vega jest teraz w cenie 31,5 brutto , co stanowi sporą zachętę dla kupujących. Ciekawa alternatywa dla rozreklamowanych Ruukki i Plannja, chociaż klientom ciężko się przełamać na nieznaną im japońską technologię.Kolorystyka w Japończyku jest bardzo ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 20.04.2012 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2012 Japońska Vega jest teraz w cenie 31,5 brutto , co stanowi sporą zachętę dla kupujących. Ciekawa alternatywa dla rozreklamowanych Ruukki i Plannja, chociaż klientom ciężko się przełamać na nieznaną im japońską technologię. Kolorystyka w Japończyku jest bardzo ciekawa. Podpisuję się obiema rękoma Mnie, odwagi nie starczyło ... a za ruukki finnerę zapłaciłam 30,6 zł, ale za arkusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodeek 22.04.2012 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 a za ruukki finnerę zapłaciłam 30,6 zł, ale za arkusz A jaką jednostką wymiarową jest arkusz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koka1 22.04.2012 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2012 Niby starcza na 0,75 m.kw efektywnego krycia. Ale czy to prawda, to nie wiem. My musieliśmy (od pierwotnej wyceny eksperta ruukki), domawiać niemało arkuszy (30), ale podobno więźbę nam większą zbudowano, niż pierwotnie zamierzono. I też w tym jest trochę prawdy. Także moja odpowiedź może być niewiarygodna.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel5 23.04.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2012 (edytowane) Ciekawa alternatywa dla rozreklamowanych Ruukki i Plannja, chociaż klientom ciężko się przełamać na nieznaną im japońską technologię Jesli chodzi o Plannje, to zdecydowanie odradzam jej zakup! Ja kupiłem blachodachówkę Plannja Smart głównie z tego powodu, że producent deklarował, że blachodachówka posiada grubość rdzenia stalowego 0,50 mm. Po zmierzeniy okazało się, że blacha razem z powłokami ma 0,48-0,49mm. Próba reklamacji, która trwała 3 miesiące (2 miesiące przyjeżdżał do mnie przedstawiciel handlowy ale i tak nie przyjechał bo po 2,5 miesiacach stwierdził, że on nie jest od rozpatrywania reklamacji). Po wysłaniu oficjalnego maila (musiałem sporo się natrudzić aby zdobyc adres e-maila, bo w przedstawicielstwie Plannji w Annopolu telefony potrafią milczeć całymi dniami) otrzymałem piosmo, że reklamacja nie może być uznana, bo partia blachy z której została wytłoczona moja blachodachówka ma grubość 0,46 mm, co jest zgodne z normą, która to dopuszcza odchyłke od zadanej grubości o 0,06mm, więc blach jest OK. Poza tym blach ta ma jeszcze kila innych wad, m. in. za arkusze innej długości niz pełne moduły trzeba sporo dopłacić, folia osłonowa na blachach płaskich jest bardzo słabo przyklejona i odrywa się już podczas przenoszenia blachy a o cięciu lub wyginaniu jej razem z folia można zapomnieć. Blacha jest bardzo twarda, co w mojej ocenie tez nalezy uznac za jej wadę! Do tego dochodzi bardzo mały wybór powłok z połyskiem. I jeszcze jedna ciekawostka - blachy z połyskiem są produkowane w hucie na Słowacji a pozostałe w hucie w Niemczech - Szwedzka to jest tylko nazwa. Edytowane 26 Kwietnia 2012 przez daniel5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BabaZbudowałaDom 27.04.2012 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2012 Ja korzystałam z firmy Bud Mat. Świetna Polska firma, naprawdę wysoka jakość. Zapominamy czasem o ofercie naszych rodzimych producentów, a to że mają mniejszą reklamę, nie oznacza, że mają gorsze produkty. Czasem po prostu nie warto przepłacać. A co do niskich cen - warto zaglądać do hurtowni internetowych, jak w każdym sklepie tego typu, zakupy wychodzą taniej niż w sklepach stacjonarnych. Osobiście polecam hurtowniabudowlana24.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel5 30.04.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Osobiście polecam hurtowniabudowlana24.pl Jak dla mnie to ceny w tej hurtowni są wyższe o jakieś 15-40% od ceen w jakich ja kupuje materiały pod Lublinem. Blachy z Bud-Matu sa jak najbardziej OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 05.05.2012 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2012 Zajrzałem na strone tej hurtowni z linka i spojrzałem tylko na cene blach dachowych...potwierdzam to co napisał poprzednik...Sara za 32 netto???!! Szok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 06.05.2012 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2012 Nie ma zatem żadnego uzasadnienia aby nowe dachy kryć blachodachówką. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 07.05.2012 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Podpisuję się pod tym, co mówi AndrzejWilhelmi, sama przerabiałam dylemat "dachówka czy blacha" i wynik jest taki: Dachówka ceramiczna turmalin braasa... wyszła taniej niż blacha na rąbek Planja i Ruukki. Dodam, że dach wielospadowy. Efekt bardziej niż zadowalający. Dodatkowy, drobny plus: nie trzeba utylizować odpadów, bo można je wykorzystać na podwyższenie terenu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yarecky 07.05.2012 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 A co sądzicie o blachodachówce diament plus blachotrapezu, taka mi się podoba w kolorze matowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 07.05.2012 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Podpisuję się pod tym, co mówi AndrzejWilhelmi, sama przerabiałam dylemat "dachówka czy blacha" i wynik jest taki: Dachówka ceramiczna turmalin braasa... wyszła taniej niż blacha na rąbek Planja i Ruukki. Dodam, że dach wielospadowy. Efekt bardziej niż zadowalający. Dodatkowy, drobny plus: nie trzeba utylizować odpadów, bo można je wykorzystać na podwyższenie terenu. Braas robi tylko dachowki cementowe....a przynajmniej jeszcze do niedawna tak bylo. Czyli albo masz na dachu cement albo to nie jest braas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fenix2 07.05.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 (edytowane) Braas robi tylko dachowki cementowe....a przynajmniej jeszcze do niedawna tak bylo. Czyli albo masz na dachu cement albo to nie jest braas Oczywiście że Braas robi również ceramikę, a żeby być dokładnym to nie Braas a Monier. Edytowane 7 Maja 2012 przez fenix2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 07.05.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Braas połączył się z RuppCeramiką tworząc jedną firmę ale od dawna sygnował dachówki ceramiczne produkowane w Niemczech. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judi011 08.05.2012 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Podoba mi się blachodachówka firmy Isola Powertekk (zwykła i z posypką). Niestety nic nie mogę znaleźć na ich temat, nie wiem czy firma jest godna uwagi. Czy może ktoś się wypowiedzieć, ew. jakieś fotki dachów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.05.2012 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Bardzo dobry materiał. Kilaka zdjęć z moich realizacji ograniczona objętość nie pozwala na pokazanie więcej. Mogę wysłać na na adres e-mail. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
judi011 08.05.2012 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Bardzo poprosze o zdjęcia na maila, dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
interona 08.05.2012 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2012 Braas robi tylko dachowki cementowe....a przynajmniej jeszcze do niedawna tak bylo. Czyli albo masz na dachu cement albo to nie jest braas Photos, Braas ma w ofercie dachówkę płaską cementową o nazwie tegalit oraz płaską ceramiczną o nazwie turmalin. Dachówka wydaje się godna polecenia, na 3.600 sztuk - tyko kilka uszkodzonych w transporcie. Resztę ocenię po zimie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts