DZIKU_7 16.08.2012 02:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2012 witam. jesli można prosić o wycenę to byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKU_7 18.08.2012 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 podzwoniłem, popytałem i z blachstala ELITE mogę mieć za 27 zł(tryssen, powłoka magnezowo cynkowa).Może ma ktoś blachę od nich i czy ma jakieś wady??a moze macie jakąśalternatywe dla mnie coś bardziej godnego polecenia w podobnej kasie do max 30 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 18.08.2012 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2012 Popytaj jeszcze o powłokę HDX z Arcelora. 50 mikronów grubosć - 30 lat gwarancji. Jest troche tańsza od SSAB. Produkuje z niej Blachpol z Opoczna, Budmat i Finish profiles. Może ktos jeszcze ale nic mi o tym nie wiadomo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DZIKU_7 19.08.2012 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2012 ok, dzieki. Może ktoś ma jeszcze coś do dodania bo w tym tyg będę zamawiać blachodachóweczke.bardzo dziękuje oczywiście za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 21.08.2012 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 zajrzyj jeszcze do tego poradnika. Masz kilka fajnych rad, które mogą ci się przydać. Na poradnik to mi to nie wyglada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.08.2012 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 To taki chłam a do tego miałka wiedza odnośnie dachów co widać na zdjęciach z realizacji. Skoro jednak administrator pozwala na takie nie etyczne wrzutki to trudno. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 21.08.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 To taki chłam a do tego miałka wiedza odnośnie dachów co widać na zdjęciach z realizacji. Skoro jednak administrator pozwala na takie nie etyczne wrzutki to trudno. Pozdrawiam. Przejrzałem i ja ich realizacje , chyba ze dwa razy i szok.... z połowa zdjęć jest albo zapożyczona z internetu albo przerobiona z cudzych . Widać mocne ślady Photoshopa:) Normalnie żal ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.08.2012 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2012 A no jaka firma taka reklama. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mateuszratajczyk 24.08.2012 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Przejrzałem i ja ich realizacje , chyba ze dwa razy i szok.... z połowa zdjęć jest albo zapożyczona z internetu albo przerobiona z cudzych . Widać mocne ślady Photoshopa:) Normalnie żal ... Może jakiś dowód a nie puste słowa? Spam? Wybacz, ale znam inną definicję spamu. Spam byłby nie związany z ogólną tematyką. Potrzebujesz informacji - czytasz. Nie, to masz wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 24.08.2012 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2012 Może jakiś dowód a nie puste słowa? Spam? Wybacz, ale znam inną definicję spamu. Spam byłby nie związany z ogólną tematyką. Potrzebujesz informacji - czytasz. Nie, to masz wybór. spam, nie spam......reklama....a teraz juz anty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jacek Kulik 28.08.2012 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2012 Może jakiś dowód a nie puste słowa? Przepraszam że tak późno , ale dopiero wróciłem z długo oczekiwanego urlopu Podaję przykłady Rzekoma Pana realizacja nr 45 : http://www.dim-pol.pl/?karpiowka-polokragla-zielona-glazura,88 Rzekomo nr 37 : http://www.tondach.cz/fotogalerie/stodo-12 Rzekomo nr 4 : http://www.villanette.pl/bolero.htm (na dole w realizacjach) Niestety nie mam czasu na wyszukanie większej ilości ponieważ jest to pracochłonne ale widzę tam jeszcze parę zapożyczonych kwiatków. Poza tym na sporej części są poprzeklejane tła, ucięte w photoshopie gąsiory , jak się przejrzy zwłaszcza na te Creatony to śmiech człowieka ogarnia... Jak dla mnie obciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chainsaw 05.09.2012 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Kochani a jaki polecacie w miarę nie drogą firmę na : Blachy na rąbek stojący ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 07.09.2012 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2012 witajcie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z blachodachówką firmy BalexMetal, Spectrum, 0,50 mm, mat, huta Arcelor. Cena 26,53 brutto. Byłabym wdzięczna za opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 08.09.2012 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 witajcie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z blachodachówką firmy BalexMetal, Spectrum, 0,50 mm, mat, huta Arcelor. Cena 26,53 brutto. Byłabym wdzięczna za opinie. balex jest dobrym producentem, blacha dobrze się składa ale ten ich spektrum ma bardzo male przetloczenie. Jak sienie myle wysokość fali to zaledwie 15 mm. Przy podobnym przetloczeniu (14 mm) budmatowski zefir jest sporo tanszy, zreszta ta cena za spektrum jest i tak raczej do sporej negocjacji. Sara z budmatu ma przetloczenie 20mm i mozna ja kupic taniej niz w/w. NIe to żebym byl jakims zapalonym budmatowcem bo np kingstyle z fnisha ma rowniez przetloczenie 20mm i da sie zejsc z cena ponizej 25 zl oczywiście obie firmy produkuja rowniez z arcelora wiec porownuje porownywalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 08.09.2012 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2012 w informacji o tej blachodachówce wyczytałam że wysokość przetłoczenia to 28 mm, niestety nie bardzo wiem co oznacza symbol SP 25, może mógłby mnie ktoś oświecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 09.09.2012 01:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2012 wejdz na strone balexu, w katalogu zobaczysz przekroj tej blachy, nawet dwa dni temu sprzedalem ja klientowi...jest to jedno z najnizszych przetloczen. Technologiem nie jestem ale symbol 25 moze oznaczac po prostu grubosc powloki lakierniczej, a ze balex robi tylko na arcelorze wiec grubosc ta jest stala a raczej byla stala. Kilka lat wstecz i polysk i mat mialy po 25 mikronow, mat sugerowany na 30 ale malo ktory to osiagal. Pozniej arcelor wprowadzil tzw grube maty i ich grubosc powloki wzrosla do 35 mikronow...przynajmniej na papierze bo pomiary wskazuja ze waha sie ona od 28 do 33...Co innego HDX...tu juz deklaruja 50 przy polyskach....ale cena juz nie taka oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.09.2012 18:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 no i jak wyceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 12.09.2012 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 zastanawiam się nad jedną rzeczą, nie chciałbym byc zle zrozumiany absolutnie się nikomu nie oferuję i nie ujawniam gdzie dzialam...To forum dużo mi pomogło w chwili gdy wybierałem zrodło ciepła w swoim domu, również wykonawcy czy przedstwiciele którzy wiedzieli że na pewno od nich nie kupie...pomogli mi bardzo - szczegoly w dziale pomy ciepla.Ja natomiast pomyslałem, jako handlowiec dachow oczywiście, że mogłbym pomoc w tej kwestii...Oczywiscie na tamaty praktyczne czyli jakosci wykonania bardzo dobrze wypowiadają sie Mistrz Jan i AndrzejWilhelm....ja mogłbym doradzic odnośnie ceny....dobrze, tanio, źle, za drogo. oczywiście materiały ktore znam, bo wszechwiedzacy nie jestem. Jesli ktoś ma jakąś wycenę na dach i chciałby zwyczajnie wiedziec czy to jest normalna cena smialo moge podpowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.09.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Bardzo dziękuję za miłe słowa. Natomiast Twoim wypowiedziom też nie brakuje fachowości, bezstronności, rzetelności i obiektywizmu. Świadczy to dobitnie o wysokiej etyce zawodowej. Tak trzymaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 13.09.2012 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2012 dziękuję za pomoc, znów niestety mam pytanie laika czy ta wysokość przetłoczeń ma jakieś przełożenie na cechy/jakość dachu czy to wyłącznie kwestie estetyczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts