Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka masz blachodachowke?  

3 383 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka masz blachodachowke?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To zależy też o zakup w jakim województwie chodzi. Ja kupiłem tutaj http://www.tiger-stal.pl/pl/oferta/blachodachowki bo mam blisko do Nowego Sącza i jestem zadowolony bo dali mi duży rabat. Ważne jednak to o czym pisaliście wcześniej, trzeba do zamontowania mieć solidną ekipę, żeby czegoś nie spaprali.

• 2 weeks później...

Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w wyborze blachodachówki panelowej ;

- Budmat Venecja blacha Ssab powłoka prelaq x-mat ,

- Ruukki Finnera

- Germania Blachotrapezu blacha Tyssen Krupp w powłoce PLADUR ICE CRYSTAL .

Która ochrona antykorozyjna będzie lepsza130g/m2 cynkowo magnezowa blachy Germania ,czy 275g/m2 cynku Venecji.

• 2 weeks później...
Witam wszystkich.

Proszę o pomoc w wyborze blachodachówki panelowej ;

- Budmat Venecja blacha Ssab powłoka prelaq x-mat ,

- Ruukki Finnera

- Germania Blachotrapezu blacha Tyssen Krupp w powłoce PLADUR ICE CRYSTAL .

Która ochrona antykorozyjna będzie lepsza130g/m2 cynkowo magnezowa blachy Germania ,czy 275g/m2 cynku Venecji.

Witam.

Rukki z nich najbardziej się podoba ale do tanich nie zalicza sie

Wiem z doświadczenia bo handluje również pokryciami, zazwyczaj decydują sie na tańszego producenta

Pozdrawiam z Mielca

Po wstępnym rozpoznaniu rynku chyba się zdecyduję właśnie na Blachotrapez, blacha z Thyssenkrupp!

Pozdrawiam kalizbi!

Myślę że dobra alternatywa dla Venecji. I na pewno znacznie tańsza.

ThyssenKrupp to dobre blachy a Ice Crystal wygląda bardzo ładnie.

Tak z ciekawości w jakiej cenie masz tą Germanię?

Polecam Blachodachówkę z 40 letnią gwarancją wykonaną z blachy HPS jest to jedna z najbardziej trwałych blach dachowych.

O blachę możecie zapytać w Warszawie poniżej namiary

Traffic Dachy & Blachy

Salon firmowy MARKI

ul. Piłsudkiego 221

Tel./Fax: 022 781-32-45

kom: 660-442-978 lub 660-443-129

Mam zamiar zakupić blache modółową na ok 200m2 dachu kopertowego.Byłem zdecydowany na Venecje budmatu za nicałe 30 zł za arkusz w x-mat ale teraz zastanawiam sie nad PlanjaFlex Hard Coat 50 Satyna jest prawie 3zł tańsza a powłoka lepsza.Co lepiej wybrać?

Porownuj ceny m2. Panel plannji ma 0,77 m2 efektywnego a Budmatu 0,805 m2 efektywnego.

Powłoka plannji o ktorej wspominasz ma około 50 mikronów grubości a budmatu tylko 35

Edytowane przez photos

Witam

Planowalismy blache na rabek ,ale zapis w warunkach zabudowy uniemozliwia nam takiego pokrycia ,zapis brzmi dachy o symetrycznym układzie połaci (w tym dopuszczalne wielospadowe) o pokryciu dachówką ceramiczną lub innymi materiałami o fakturze dachówkopodobnej znacie i polecacie jakis podobny zamiennik ,tak aby bylo zgodnie z zapisem

Edytowane przez vze

Badz Blachodachówka ICOPAL -Decra Stratos- z posypką kwarcową, przepraszam ze tak rozciagam watek i rozbijam pytania , ale co rusz nasuwaja sie watpliwosci . Dom mam zaprojektowany w stylu nowoczesnym i nijak nie pasuje mi standartowa blacha formowana w ksztalcie dachowki,projektant zaproponowal blache HERA,

ale nie widzialam jeszcze jak sie prezentuje na dachu,

Witam,

jesteśmy zdecydowani na blachę na rąbek stojący - budmat prime click prelaq nova matt (jedna wycena 36zł, druga 38zł około 20.000 cały dach)

czy jeszcze jakaś firmę powinniśmy wziąć pod uwagę ?

pozdrawiam,

Aga

plannja tez ma clika i zalezy gdzie ale bywa ciut tanszy