photos 15.03.2014 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Plannja Flex Hard Coat 50 Glossy 23,13 netto za arkusz 745mm x 1185 mm. Odpad z arkusza w przypadku mojego dachu, obliczyli mi na ok. 10% - 12%. No i gdzie ta plannja tańsza ja widze ze to samo Edytowane 15 Marca 2014 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareek1980 15.03.2014 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Mnie za m2 blachdachówki Aria Nova jak robiłem wycenę policzyli 28, 50 netto i odpad ok. 20%, dlatego napisałem, że jest dużo droższa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 15.03.2014 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 Mnie za m2 blachdachówki Aria Nova jak robiłem wycenę policzyli 28, 50 netto i odpad ok. 20%, dlatego napisałem, że jest dużo droższa. Plannja wychodzi za m2 wedlug Twojej wyceny 26,24 netto. Arię we wspomnianej powloce możesz mieć za podobne pieniądze, badz nawet lekko niższe. Wyceń gdzie iindziej, bo uwierz mi że da się. No ale jak podoba Ci sie flex to po co kombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mareek1980 15.03.2014 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 (edytowane) Plannja wychodzi za m2 wedlug Twojej wyceny 26,24 netto. Arię we wspomnianej powloce możesz mieć za podobne pieniądze, badz nawet lekko niższe. Wyceń gdzie iindziej, bo uwierz mi że da się. No ale jak podoba Ci sie flex to po co kombinować. Podoba mi się i jedna i druga. Na pewno zanim zamówię pokrycie to porozmawiam z dekarzem, żeby wyliczył mi dokładnie ilość potrzebnego materiału wraz z elementami wykończeniowymi i wówczas poproszę o szczegółową wycenę Flexa i Arii Nova w kilku miejscach. W każdym razie jeszcze raz dziękuję za zainteresowanie moim tematem i porady. Cieszę się, że są jeszcze ludzie, który chcą bezinteresownie doradzić i pomóc. Edytowane 15 Marca 2014 przez Mareek1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabione 16.03.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 Witam! Chciałbym się dowiedzieć jakie będą mniej więcej oczywiście cenowe różnice w poszczególnym wykonaniu dachu, jakie bedą straty przy czterospadowym? Niestety dokładnych wymiarów dachu na razie nie znam, mam tylko takie zdjęcia. Dach będzie miał kąt nachylenia 25 stopni. Czy ten dach (czterospadowy) można zaliczyć do skomplikowanych? Z góry dziekuję za cenne rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 16.03.2014 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 (edytowane) To czy dach jest skomplikowany czy nie zależy od cieśli i dekarzy:) Na blachodachówce przy tym czterospadowym odpadów będzie bardzo dużo. Jeśli chodzi o ten dwuspad, to przy takim nachyleniu będzie wyglądał paskudnie. Edytowane 16 Marca 2014 przez bracki88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabione 17.03.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 To czy dach jest skomplikowany czy nie zależy od cieśli i dekarzy:) Na blachodachówce przy tym czterospadowym odpadów będzie bardzo dużo. Jeśli chodzi o ten dwuspad, to przy takim nachyleniu będzie wyglądał paskudnie. Dokładnie tak jak piszesz, w dwuspadowym wyglądu nie ma, widziałem realizacje tego projektu. Natomiast w czterospadowym będzie dużo odpadów-i bądź tu mądry jak koszta grają główną rolę, ale jeśli koszta byłyby większe o jakieś 4 tyś to zdecydowałbym się na czterospadowy. Z kim rozmawiać dokładnie o takim wyliczeniu z dekarzem czy raczej w sklepie gdzie sprzedają blachę? I czy na podstawie tych danych co mam są mi wstanie wyliczyć wogóle ten dach. Dodam, że projektu na razie nie mam a chciałbym być trochę zorientowany przed ostatecznym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.03.2014 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Musisz mierzyć siły na zamiary. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabione 17.03.2014 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Ach te siły A odnośnie wyceny to kogo mam się pytać? Również serdecznie pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.03.2014 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Projektant powinien Ci powiedzieć, która wersja domu będzie tańsza. Radziłbym rozważyć pokrycie dachu dachówką cementową. Najlepsza relacja żywotność - cena. Będzie dość tanio i dobrze. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bracki88 17.03.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Trzeba mieć plan. Bez planu to ciężko cokolwiek powiedzieć. Zważ na to, że cena za robociznę będzie inna dla dwuspadu a inna dla wielopołaciowego. W planie znajduje się mniej więcej powierzchnia dachu i kubatura drzewa. Mając takie coś oszacować koszty można dużo łatwiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gabione 17.03.2014 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Projektant powinien Ci powiedzieć, która wersja domu będzie tańsza. Radziłbym rozważyć pokrycie dachu dachówką cementową. Najlepsza relacja żywotność - cena. Będzie dość tanio i dobrze. Pozdrawiam. To że tańsza wersja będzie dwuspadowa to projektant nie musi mi mówić, tylko jak samemu oszacować dach nie mając projektu, a na stronie z projektem nie ma więcej danych. Na dachówkę raczej się nie piszę ponieważ działka jest delikatnie podmokła,przy mokrej wiośnie wysoki poziom wód gruntowych (na razie bez badan, tylko dwuletnie moje obserwacje) co przekładałoby się na wzmocnienie ławy, ścian itd i chyba jednak wyjdzie drożej niż blachodachówka. bracki88 niestety nie mam żadnych planów tak jak pisałem wyżej. Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie kosztów tzn dach kopertowy vs czteropołaciowy(czterospadowy) który wychodzi drożej i o ile mniej więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekmarta1975 05.04.2014 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2014 Witam,mam pytanie musze zdemontowac z dachu dwuspadowego eternit,chcialbym zamontowac blachodachówke,jaka polecacie do 30 zł za m kwadratowy.Moje drugie pytanie obecnie nie ma na dachu pod tym eternitem zadnego zabezpieczenia prosze mi napisac co potrzeba aby zabezpieczyc jeszcze dach (folia? jaka,jakies ocieplenie wełna mineralna ?).Prosze o odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregory222 25.04.2014 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam miał ktoś styczność z blacha mi kingas eco plus lub modułowa germania na niemieckich blachach thyssen krup czy są to blachy godne uwagi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matador 25.04.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2014 Witam miał ktoś styczność z blacha mi kingas eco plus lub modułowa germania na niemieckich blachach thyssen krup czy są to blachy godne uwagi? Montowałem klientowi modułową Germanię. Świetny towar, blacha sztywna, gruba, niemiecka jakość. Żadnego problemu z montażem. Powłoki Thyssen Krupp robi ciekawe , ostatnio blacha była czarna jakby pokryta "szronem" - nazywają ten efekt " ICE CRYSTAL". Jeśli ktoś szuka takiej blachy w okolicach Białegostoku to polecam zajrzeć wpierw na stronę http://www.amaro-mb.pl - dużo informacji o blachach modułowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 28.04.2014 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2014 Montowałem klientowi modułową Germanię. Świetny towar, blacha sztywna, gruba, niemiecka jakość. Żadnego problemu z montażem. Powłoki Thyssen Krupp robi ciekawe , ostatnio blacha była czarna jakby pokryta "szronem" - nazywają ten efekt " ICE CRYSTAL". Jeśli ktoś szuka takiej blachy w okolicach Białegostoku to polecam zajrzeć wpierw na stronę http://www.amaro-mb.pl - dużo informacji o blachach modułowych. To samo można napisać o venecji, czy flexie z plannjii. Tyle ze pewnie nie kupimy ich u Ciebie w AMARO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pillproof 01.05.2014 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Może się powtórzę, ale nie znalazłam odpowiedniego porównania na moduły: 1) BM Venecja 2) R finnera 3) P Flex 4)BT Germania Z tego co wyczytałam wszystkie mają dobry rdzeń, dwustronny ocynk 275, no i ładny kształt (dachówki z przyczyn technicznych nie mogę położyć ;( ) Chciałabym dach matowy (ok 350m2) najlepiej b. ciemny brąz lub czarny/grafit. Dach jest w kształcie litery T z dwoma lukarnami i 4 oknami połaciowymi. Nie wiem, na którą z tych blach się zdecydować, a chciałabym ok. 30 letnią gwarancję (w dłuższe nie wierzę ), dobrą i grubą powłokę, która nie wypłowieje i się nie złuszczy za szybko, no i byłaby najlepsza z tych czterech Może ktoś pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aiki 01.05.2014 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2014 Czym impregnować łaty pod blacho-dachówkę? Czy to zielone z tartaku może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.05.2014 05:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Niczym! Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k8ti 06.05.2014 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Ja znalazłam już firmę ,której oferta i cena są bardzo atrakcyjne http://www.bauder.pl/ - słyszał ktoś może ? w Internecie krązy wiele opini, ale chciałabym się również dowiedzieć nieco od forumowiczów zastanawiam się jedynie nad wyborem pokrycia dachu ? – z doświdaczenia może ktoś cos podpowie ? chcemy dosc szybko skonczycz budowe domku na dzialce -dlatego bede wdzieczna za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts