WLODEK73 28.08.2014 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 . Pomijam już fakt że należało by przed przykryciem zabezpieczyć wszystkie krawędzie cięte. Nawet te cięte fabrycznie. Zabezpieczyć trzeba krawędzie blach które nie maja powłoki z czystego cynku. Czyli blachy aluzynkowane czy też cynkowomagnezowe. Zjawisko samogalwanizacji ze względu na mniejszą ilość cynku po prostu jest słabsze. http://www.budujemydom.pl/budujemy-dom-04-2006/6784-dachy-z-blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 30.08.2014 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Zapomnijcie ludzie o gwarancji. Rzadko kiedy reklamacja jest rozpatrywana pozytywnie dla klienta. a to prawda...i piszę to ja handlowiec, ale nie producent... Niestety tak jest. Co do Hps200 ultra...ciezko cokolwiek na temat tej blachy powiedzieC. Wszyscy wiemy jak skonczylo sie powlekanie blach plastizolem 15 lat temu. Oczywiście to juz nie jest to samo...dopracowali te powloke itd. ale jakos trudno klienta przekonac do tej blachy, ba ja sam raczej wolałbym z SSAB powlokę NOVA niż HPS. Dlaczego?? a chociażby dlatego że im nie przytrafił się taki bawół jak ten z plastizolem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 04.09.2014 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Heh, miałem racje - popatrzcie na to : http://www.dachowkastalowa.eu/realizacje.html i niech ktoś powie, że nie jest to najładniejsze pokrycie dachowe. Wszystko inne się chowa:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowkaportugalka 04.09.2014 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2014 Heh, miałem racje - popatrzcie na to : http://www.dachowkastalowa.eu/realizacje.html i niech ktoś powie, że nie jest to najładniejsze pokrycie dachowe. Wszystko inne się chowa:cool: Faktycznie jest ładna ale zdjęcia tego nie pokazują, trzeba ją zobaczyć w rzeczywistości - dużo zyskuje w realu. A widziałeś Finisha Maxa? To blacha jaką niektórzy pamiętają jako Nola (lata 90-te) tylko z wyższym przetłoczeniem czoła fali. Mi się strasznie podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
paputos 08.09.2014 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 (edytowane) witam, jestem z żoną na etapie wyboru blachy na dach- powierzchnia 230m dach kopertowy, wszyscy z którymi rozmawiamy polecają blachodachówkę modułową. Na rynku są dostępne: - Ruuki Finera - BudMat Venecja - Planja Flex. Jakie są wasze doświadczenia? Co wybrać? Czy miał ktoś styczność z firmą BlachProfil2 a dokładnie blacha modułowa Zet roof? ciekawią mnie pinie na jej temat, oto link o strony http://www.zet-roof.eu/2,a,system.htm Dziękuję za wszystkie podpowiedzi pozdrawiam Edytowane 8 Września 2014 przez paputos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kass2403 11.09.2014 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2014 Witam serdecznie wszystkich odwiedzających tę stronę, nie chcę zajmować miejsca mało ważnymi sprawami czy też nie na temat, ale mam bardzo wielką prośbę, piszę pracę licencjacką na temat: "Cena a jakość wykonywanych usług w branży budowlanej". Mam ankietę związaną z firmami dekarskimi i bardzo potrzebne są mi osoby które z takowych usług korzystały, ankieta jest oczywiście anonimowa pytania są proste i przyjemne jest ich tylko 20. Pomyślałam że właśnie na stronie muratora znajdę rzetelne osoby które pomogą mi w wykonaniu tego zadania. Poniżej link do ankiety: http://www.ankietka.pl/ankieta/159593/cena-a-jakosc-wykonywanych-uslug-w-branzy-budowlanej.html Potrzebuję około 25 ankiet od różnych osób, bardzo proszę o pomoc, i z góry dziękuję osobom które zechcą wypełnić ankietę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus66 16.09.2014 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Witam. Na moim dachu pokrytym blachodachowka Zefir firmy BUDMAT po 10 latach pojwily się ogniska rdzy roznej wielkości, producent odpisal ze gwarancja się skonczyla i tyle na ten temat. Zwracam się z prosba do szanownych forumowiczow, co można z tym zrobić ? Jak i czym zabezpieczyć blache przed dalsza korozja ? Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 16.09.2014 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]280020[/ATTACH] Witam. Na moim dachu pokrytym blachodachowka Zefir firmy BUDMAT po 10 latach pojwily się ogniska rdzy roznej wielkości, producent odpisal ze gwarancja się skonczyla i tyle na ten temat. Zwracam się z prosba do szanownych forumowiczow, co można z tym zrobić ? Jak i czym zabezpieczyć blache przed dalsza korozja ? Dziekuje i Pozdrawiam ta rdza nie pojawila sie po 10 latach. Ze djecia wynika ze byla znacznie wczesniej i sam jestes sobie winien, trzeba bylo wczesniej sie za to wziac. Co z tym można zrobic...na moje oko to juz nic bo przy dzisiejszych grubosciach blach i tak wielkich ogniskach rdzy to juz ten rdzen jest przezarty na wylot. Pewnie przy czyszczeniu sie o tym przekonasz. Ale warto sprobowac pozbyc sie ognisk rdzy i zabezpieczyc antykorozyjnie Edytowane 17 Września 2014 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 16.09.2014 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2014 Czyszczenie takiej blachy to syzyfowa praca tym bardziej, że rdza jest praktycznie na każdym przetłoczeniu. 10 lat to i tak dużo. Jak masz krycie wstępne wykonane papą to śpisz spokojnie do puki blacha nie spadnie. Jak masz folię to wymiana pokrycia dość pilna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus66 17.09.2014 04:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Dziekuje Panowie.Wiem ze nie po 10 latach ale myslalem ze Zefir z BUDMATu wytrzyma więcej ( teraz ponoc gwarancja w budmacie na 30 lat - smiech), nie wchodzę na dach kilka razy w roku sprawdzać stan pokrycia...Wlasnie wczoraj poczyscilem kilka miejsc, dziur nie ma ale czym to pomalować ? Cos na ocynk czy może rdze ?Dziekuje i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowkaportugalka 18.09.2014 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Wymień samą blachę - to nie jest duży koszt. Blacha za 100m2 kosztuje 2000 pln. Jakieś 300 odzyskasz na złomie za 100 m2 starej blachy. Albo na to miejsce weź dachówkę - teraz są po 27 pln/m2 naturalne "Staroklasztorne". Nawet łat nie musisz przebijać bo są co 35 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 18.09.2014 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2014 Fajne rady! Szkoda, że mało profesjonalne. Może poza promowaniem dachówki. Po pierwsze pokrycie trzeba zdemontować, po drugie wywieźć na złom a po trzecie za 100 m2 blachy uzyska się 48~50,-. Nowa blachodachówka w cenie 20,- za 1m2 to tandeta, która pewnie wytrzyma wytrzyma kolejne 10 lat. Żeby w miejsce lekkiego pokrycia proponować ciężkie należy sprawdzić czy więźba jest na to przygotowana. Kolejna sprawa to rozstaw krokwi i przekrój łat. Gdyby te wszystkie kwestie były OK to należałoby jeszcze sprawdzić rozmieszczenie łat bo pod blachodachówkę ich montaż jest dość dowolny.Jak widać rady handlowca trochę odbiegają od rad dekarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartus66 19.09.2014 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Dzieki za rady. Na ta chwile wszystkie "brzydkie" miejsca poczyszczone, odtluszczone i pomalowane farba na ocynk.Po zimie zdecyduje co dalej.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.09.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 Skoro wykonałeś tak jak piszesz to to pokrycie jeszcze trochę posłuży. Nie robiłbym nic tylko obserwował stan blachy wystarczy raz w roku właśnie po zimie. Będzie OK. Nie zmienia to faktu, że warto już zacząć odkładać na nowe pokrycie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Viktor_77 22.09.2014 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 Niedługo czeka mnie wymiana dachu razem z całym "drewnem"... Temat interesujący i mam nadzieję, że w razie czego pomożecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.09.2014 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2014 No. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dachowkaportugalka 28.09.2014 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Fajne rady! Szkoda, że mało profesjonalne. Może poza promowaniem dachówki. Po pierwsze pokrycie trzeba zdemontować, po drugie wywieźć na złom a po trzecie za 100 m2 blachy uzyska się 48~50,-. Nowa blachodachówka w cenie 20,- za 1m2 to tandeta, która pewnie wytrzyma wytrzyma kolejne 10 lat. Żeby w miejsce lekkiego pokrycia proponować ciężkie należy sprawdzić czy więźba jest na to przygotowana. Kolejna sprawa to rozstaw krokwi i przekrój łat. Gdyby te wszystkie kwestie były OK to należałoby jeszcze sprawdzić rozmieszczenie łat bo pod blachodachówkę ich montaż jest dość dowolny. Jak widać rady handlowca trochę odbiegają od rad dekarza. Pozdrawiam. Piszesz takie bzdury bo się nudzisz? Czytaj opisy do dachówek. Jest dachówka, która ma wymóg rozstawu łat 35 cm tak jak większośc blach. Stąd na małych połaciach nie trzeba nawet przełatowywać. Ale większośc dekarzy tak kombinuje żeby się skończyło kapitalnym remontem dachu. Jak widać rady dekarza trochę odbiegają od rad handlowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.09.2014 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 No pewnie, że odbiegają bo nie masz zielonego pojęcia o praktycznym wykonaniu dachu. Zajmij się tatem tym na czym się choć trochę znasz czyli namawiaj do kupna produktów, którymi handlujesz. No i uważaj co sprzedajesz żebyś znowu nie miał problemów z reklamacjami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andziagandzia 07.10.2014 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2014 i po co te kłótnie Panowie?? bez nerwów - każdy może mieć swoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mickow69 08.10.2014 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2014 i swoja dachowke ja mam swojego creatona i moze specjalista nie jestem, ale jest po paru latach dalej wytrzymala, ladna i nie sprawia mi zadnych problemow teraz jeszcze mi pocisnijcie ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts