Wojtko55 19.04.2015 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Całkiem dobrze się prezentuje, ale dlaczego stawiasz na blachodachówkę ? Czy twoja więźba nie będzie w stanie wytrzymać ciężaru dachówki. Bo jeśli jest z nią wszystko dobrze to czy jednak nie warto wybrać dachówkę betonową np. od Braas gdzie cena za 1m2 dachówki romańskiej, czy celtyckiej kosztuje też prawie, że równo 30 zł i też masz 30 lat gwarancji. Estetycznie dachówki cementowe bardzo ciężko rozróżnic od ceramiki, a jedynie mają średnio parenacie lat krótszą od nich żywotność, ale w porównaniu do niektórych blach to ta różnica jest ogromna, oczywiście dla dachówki na plus. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 19.04.2015 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 (edytowane) Ciężar dachówki, a dom jest dość stary. Zdecydowaliśmy się na blacho dachówkę, czyli rozumiem że w takiej cenie nie mam jakoś specjalnie wyboru ? JendrzejJawor dlaczego Pan uważa że nie na 30lat ? Edytowane 19 Kwietnia 2015 przez holdfast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtko55 19.04.2015 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Czemu według mnie w tych okolicach plus-minus 30zł można znaleźć coś ciekawego, jeżeli dobrze poszukasz. Z tą gwarancją będzie ciężej, bo 30 lat to na prawdę na to pokrycie sporo, ale jak znajdziesz to dobrze przeczytaj opis gwarancji, żebyś potem nie był zaskoczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 19.04.2015 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 A co sądzicie o blasze z huty amerykańskiej nie pamiętam dokładnie nazwy ale coś koło ussa, bo właśnie z tej huty blacha użyta jest w superior hb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JendrzejJawor 19.04.2015 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2015 Jeżeli chodzi o gwarancję to musisz dobrze przeczytać, bo często są kruczki np. jedna z firm dachówek podobno ma w gwarancji taki wpis: "Gwarancja nie obejmuje :a) uszkodzen spowodowanych działaniem mrozu , których obowiazujące normy nie kwalifikuja jako niedopuszczalne uszkodzenia dachowek ceramicznych,itd."Nie miałem tej gwarancji w rękach więc nie ręczę za to, ale przynajmniej ten przykład dobrze pokazuje na co zwracać uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 20.04.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) A mieliście styczność z firmą blachotrapez ?Na blache mają z niemiec, na superior hb udzielają gwarancji 15 lat na powłokę czyli estetyczna i 30 lat na rdzeń czyli techniczna. I jeszcze jedno pytanie czy taką blachę kupić zafoliowaną czy nie jest to konieczne ? Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez holdfast Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 20.04.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 A mieliście styczność z firmą blachotrapez ? Na blache mają z niemiec, na superior hb udzielają gwarancji 15 lat na powłokę czyli estetyczna i 30 lat na rdzeń czyli techniczna. I jeszcze jedno pytanie czy taką blachę kupić zafoliowaną czy nie jest to konieczne ? Blachotrapez to znany producent, przynajmniej w moim regionie. Odnośnie gwarancji nie wypowiadam się, wczesniej wspomniałem ile jest w stanie dac budmat aby sprzedać swoje produkty, takęz słąbe wrażenie robi blachotrapez:) Odnośnie foliowania. Folia przydaje się w produkcji i podczas wyginania obróbek. Teraz zależy od jakiego producenta kupujemy pokrycie, bo od takiego garażowego, chyba najlepiej aby wszystko było foliowane, już tłumacze o co chodzi. Otóż wiadomo że blachodachówka, gąsiory i blacha plaska podczas profilowania (plaska na obrobki), w miejscu zagieć rozciągaja się i potrafi powstac rysa, sprzyjaja tez temu wyeksploatowane narzedzia, zarowno zaginarki dekarzy jak i maszyny tloczace, wycofane od duzych producentow i dzialajace jeszcze dlugie lata w garazowych produkcjach. Reasumujac, foliowana najlepiej aby byla plaska blacha, gąsior i blachodachowka są juz wytloczone, nic zlego nie powinno sie im stac, jak już sie nie stało. Plaskiej jeszcze może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 20.04.2015 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ok dzięki za odpowiedź, chyba się zdecydowałem na blachotrapez superior hb a styl blachodachówki to talia. Na styl wygięć talia jest teraz promocja bo to nowość i przy ilości jaką potrzebuję ( ponad 300m2 ) podali mi cenę 28zł m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 20.04.2015 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ok dzięki za odpowiedź, chyba się zdecydowałem na blachotrapez superior hb a styl blachodachówki to talia. Na styl wygięć talia jest teraz promocja bo to nowość i przy ilości jaką potrzebuję ( ponad 300m2 ) podali mi cenę 28zł m2 Blachotrapez to w tej chwili jeden liderow w blachach. Smialo polecam. Tesciu dekarz tez poleca blachotrapeze. Wszystkie blachy tej firm na obrobki i gasiory sa foliowane. Sama blacha jest dostarczanag na paletach i dobrze zabezpieczona. A jeszcze lepiej na dachu uklada sie modulowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 20.04.2015 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ok dzięki za odpowiedź, chyba się zdecydowałem na blachotrapez superior hb a styl blachodachówki to talia. Na styl wygięć talia jest teraz promocja bo to nowość i przy ilości jaką potrzebuję ( ponad 300m2 ) podali mi cenę 28zł m2 na nowosci nigdy nie ma promocji. Albo jest to nowosc i jak chcesz to miec to trzeba zaplacic, albo to sie nie sprzedaje i jest promocja. No ale marketing dziala:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 20.04.2015 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Blachotrapez to w tej chwili jeden liderow w blachach. Smialo polecam. Tesciu dekarz tez poleca blachotrapeze. Wszystkie blachy tej firm na obrobki i gasiory sa foliowane. Sama blacha jest dostarczanag na paletach i dobrze zabezpieczona. A jeszcze lepiej na dachu uklada sie modulowa ta, badzmy realistami, kazdy producent sie tak tytuluje, bo moze. W razie czego powie ze jako pierwszy wprowadzil jakis ksztalt np rowka kapilarnego. w kazdej firmie mozesz kupic gasiory i blachy obrobkowe foliowane, w kazdej firmie blacha jest dostarczana na paletach i zabezpieczana, np w budmacie owinieta kartonem i streczem na koniec dodam ze kazda modulowa uklada sie lepiej niz tradycyjna. I tak doszlismy do wniosku ze jest to producent jakich wielu Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
holdfast 21.04.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 Co do promocji wzoru talia to rzeczywiście są wszędzie informacje że to nowy produkt na rynku i jest rabat 5% na niego do końca kwietnia. Może ktoś widział http://www.blachotrapez.eu/pl/prtm/757/talia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 21.04.2015 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 ta, badzmy realistami, kazdy producent sie tak tytuluje, bo moze. W razie czego powie ze jako pierwszy wprowadzil jakis ksztalt np rowka kapilarnego. w kazdej firmie mozesz kupic gasiory i blachy obrobkowe foliowane, w kazdej firmie blacha jest dostarczana na paletach i zabezpieczana, np w budmacie owinieta kartonem i streczem na koniec dodam ze kazda modulowa uklada sie lepiej niz tradycyjna. I tak doszlismy do wniosku ze jest to producent jakich wielu Niestety Budmat nie ma takich idealnych tłoczen jak blachotrapez i ciezko sie go pasuje i trzeba wiecej farmerow nakrecic by ideahlnie przylegal. Z blachotrapezem tego problemu nie ma. Tloczenia sa idealne i jniej farmerow idzie, A nie w tym szkopul by napierdzielic farmerow by blacha lezala idealnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 21.04.2015 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2015 (edytowane) Co do promocji wzoru talia to rzeczywiście są wszędzie informacje że to nowy produkt na rynku i jest rabat 5% na niego do końca kwietnia. Może ktoś widział http://www.blachotrapez.eu/pl/prtm/757/talia Nie nowa bo z konca 2014 roku. Wyglada ladnie w zielonym graficie. Tylko w lejach niech ci ja przycinaja idealnie recznie nozycami, nie maszynowo, bo widac. Farmry standardowo co 2 fala i oczywiscie od roga frontu zgodnie ze wskazowkami zegara, nie odwrotnie. Dobrze sie ja pasuje jadac od dolu do gory po 2 pola w szerz i 3 do gory czyli 6 na raz, i stapac po nizej wytloczen zwlaszcza przy kladzeniu w bardzo cieple dni. Prezentuje sie super z grafitowymi rynnami kaniona( polecam bo u siebie kladlem, maja 4 gumki na zlaczkach i nigdzie sie nie leje w porownaniu do innych producentow) ale co tu duzo mowic kanion to niestety lider w produkcji rynien Edytowane 21 Kwietnia 2015 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
photos 22.04.2015 04:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 (edytowane) Niestety Budmat nie ma takich idealnych tłoczen jak blachotrapez i ciezko sie go pasuje i trzeba wiecej farmerow nakrecic by ideahlnie przylegal. Z blachotrapezem tego problemu nie ma. Tloczenia sa idealne i jniej farmerow idzie, A nie w tym szkopul by napierdzielic farmerow by blacha lezala idealnie Powiedzial handlowiec blachotrapezu Edytowane 22 Kwietnia 2015 przez photos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 22.04.2015 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Powiedzial handlowiec blachotrapezu Nie bylem , nie jestem i nie zamierzam nim zostac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.04.2015 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Być może nie jesteś ale Twoje wypowiedzi są nie etyczne! Promujesz jedne firmy negatywnie wypowiadając się o innych. Wypisywanie takich tekstów to spam:P. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 22.04.2015 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Być może nie jesteś ale Twoje wypowiedzi są nie etyczne! Promujesz jedne firmy negatywnie wypowiadając się o innych. Wypisywanie takich tekstów to spam:P. Pozdrawiam. Polecam lekture slownika co to jest spam:-) :-) Obiecuje sie poprawic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.04.2015 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2015 Być może dla każdego to coś innego ale dla mnie spam bo spełnia 3 podstawowe warunki takiej informacji! Nie piszesz do konkretnej osoby. Nikt Cię nie prosił o podanie nazw firm. Na podstawie przekazanych treści można przypuszczać, że osiągniesz nieproporcjonalne zyski. Nie mniej dziękuję, że podszedłeś ze zrozumieniem do sprawy i obiecujesz poprawę. Pamiętaj też trochę o pisowni bo to język ojczysty. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablos83 29.04.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2015 Witam wszystkich Przymierzam się do wymiany dachu na dachu rodzinnego domu i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Czy blachodachówkę w arkuszach, czy modułową? Wstępnie rozważam Budmat Wenecja oraz Plannja Flex ponieważ te wzory podobają mi się najbardziej, a i jakość tych firm chyba jest w porządku. Czy moglibyście mi pomóc w wyborze? Co wziąć w ogóle pod uwagę przy kupnie pokrycia dachowego? Czym się kierować? Co gorsza rodzice uparli się żeby w ogóle położyć trapezówkę. Czy to w ogóle ma jakikolwiek sens? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts