Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka masz blachodachowke?  

3 383 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka masz blachodachowke?

Recommended Posts

Całkiem dobrze się prezentuje, ale dlaczego stawiasz na blachodachówkę ? Czy twoja więźba nie będzie w stanie wytrzymać ciężaru dachówki. Bo jeśli jest z nią wszystko dobrze to czy jednak nie warto wybrać dachówkę betonową np. od Braas gdzie cena za 1m2 dachówki romańskiej, czy celtyckiej kosztuje też prawie, że równo 30 zł i też masz 30 lat gwarancji. Estetycznie dachówki cementowe bardzo ciężko rozróżnic od ceramiki, a jedynie mają średnio parenacie lat krótszą od nich żywotność, ale w porównaniu do niektórych blach to ta różnica jest ogromna, oczywiście dla dachówki na plus. Pozdrawiam :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jeżeli chodzi o gwarancję to musisz dobrze przeczytać, bo często są kruczki np. jedna z firm dachówek podobno ma w gwarancji taki wpis:

"Gwarancja nie obejmuje :

a) uszkodzen spowodowanych działaniem mrozu , których obowiazujące normy nie kwalifikuja jako niedopuszczalne uszkodzenia dachowek ceramicznych,

itd."

Nie miałem tej gwarancji w rękach więc nie ręczę za to, ale przynajmniej ten przykład dobrze pokazuje na co zwracać uwagę.

A mieliście styczność z firmą blachotrapez ?

Na blache mają z niemiec, na superior hb udzielają gwarancji 15 lat na powłokę czyli estetyczna i 30 lat na rdzeń czyli techniczna. I jeszcze jedno pytanie czy taką blachę kupić zafoliowaną czy nie jest to konieczne ?

Edytowane przez holdfast

A mieliście styczność z firmą blachotrapez ?

Na blache mają z niemiec, na superior hb udzielają gwarancji 15 lat na powłokę czyli estetyczna i 30 lat na rdzeń czyli techniczna. I jeszcze jedno pytanie czy taką blachę kupić zafoliowaną czy nie jest to konieczne ?

Blachotrapez to znany producent, przynajmniej w moim regionie. Odnośnie gwarancji nie wypowiadam się, wczesniej wspomniałem ile jest w stanie dac budmat aby sprzedać swoje produkty, takęz słąbe wrażenie robi blachotrapez:)

Odnośnie foliowania.

Folia przydaje się w produkcji i podczas wyginania obróbek. Teraz zależy od jakiego producenta kupujemy pokrycie, bo od takiego garażowego, chyba najlepiej aby wszystko było foliowane, już tłumacze o co chodzi. Otóż wiadomo że blachodachówka, gąsiory i blacha plaska podczas profilowania (plaska na obrobki), w miejscu zagieć rozciągaja się i potrafi powstac rysa, sprzyjaja tez temu wyeksploatowane narzedzia, zarowno zaginarki dekarzy jak i maszyny tloczace, wycofane od duzych producentow i dzialajace jeszcze dlugie lata w garazowych produkcjach.

Reasumujac, foliowana najlepiej aby byla plaska blacha, gąsior i blachodachowka są juz wytloczone, nic zlego nie powinno sie im stac, jak już sie nie stało. Plaskiej jeszcze może.

Ok dzięki za odpowiedź, chyba się zdecydowałem na blachotrapez superior hb a styl blachodachówki to talia. Na styl wygięć talia jest teraz promocja bo to nowość i przy ilości jaką potrzebuję ( ponad 300m2 ) podali mi cenę 28zł m2

Blachotrapez to w tej chwili jeden liderow w blachach.

Smialo polecam. Tesciu dekarz tez poleca blachotrapeze.

Wszystkie blachy tej firm na obrobki i gasiory sa foliowane.

Sama blacha jest dostarczanag na paletach i dobrze zabezpieczona.

A jeszcze lepiej na dachu uklada sie modulowa

Ok dzięki za odpowiedź, chyba się zdecydowałem na blachotrapez superior hb a styl blachodachówki to talia. Na styl wygięć talia jest teraz promocja bo to nowość i przy ilości jaką potrzebuję ( ponad 300m2 ) podali mi cenę 28zł m2

na nowosci nigdy nie ma promocji. Albo jest to nowosc i jak chcesz to miec to trzeba zaplacic, albo to sie nie sprzedaje i jest promocja. No ale marketing dziala:-)

Blachotrapez to w tej chwili jeden liderow w blachach.

Smialo polecam. Tesciu dekarz tez poleca blachotrapeze.

Wszystkie blachy tej firm na obrobki i gasiory sa foliowane.

Sama blacha jest dostarczanag na paletach i dobrze zabezpieczona.

A jeszcze lepiej na dachu uklada sie modulowa

ta, badzmy realistami, kazdy producent sie tak tytuluje, bo moze. W razie czego powie ze jako pierwszy wprowadzil jakis ksztalt np rowka kapilarnego.

w kazdej firmie mozesz kupic gasiory i blachy obrobkowe foliowane, w kazdej firmie blacha jest dostarczana na paletach i zabezpieczana, np w budmacie

owinieta kartonem i streczem na koniec dodam ze kazda modulowa uklada sie lepiej niz tradycyjna. I tak doszlismy do wniosku ze jest to producent jakich wielu

Edytowane przez photos

ta, badzmy realistami, kazdy producent sie tak tytuluje, bo moze. W razie czego powie ze jako pierwszy wprowadzil jakis ksztalt np rowka kapilarnego.

w kazdej firmie mozesz kupic gasiory i blachy obrobkowe foliowane, w kazdej firmie blacha jest dostarczana na paletach i zabezpieczana, np w budmacie

owinieta kartonem i streczem na koniec dodam ze kazda modulowa uklada sie lepiej niz tradycyjna. I tak doszlismy do wniosku ze jest to producent jakich wielu

Niestety Budmat nie ma takich idealnych tłoczen jak blachotrapez i ciezko sie go pasuje i trzeba wiecej farmerow nakrecic by ideahlnie przylegal. Z blachotrapezem tego problemu nie ma. Tloczenia sa idealne i jniej farmerow idzie,

A nie w tym szkopul by napierdzielic farmerow by blacha lezala idealnie

Co do promocji wzoru talia to rzeczywiście są wszędzie informacje że to nowy produkt na rynku i jest rabat 5% na niego do końca kwietnia.

Może ktoś widział

http://www.blachotrapez.eu/pl/prtm/757/talia

Nie nowa bo z konca 2014 roku.

Wyglada ladnie w zielonym graficie.

Tylko w lejach niech ci ja przycinaja idealnie recznie nozycami, nie maszynowo, bo widac.

Farmry standardowo co 2 fala i oczywiscie od roga frontu zgodnie ze wskazowkami zegara, nie odwrotnie. Dobrze sie ja pasuje jadac od dolu do gory po 2 pola w szerz i 3 do gory czyli 6 na raz, i stapac po nizej wytloczen zwlaszcza przy kladzeniu w bardzo cieple dni.

Prezentuje sie super z grafitowymi rynnami kaniona( polecam bo u siebie kladlem, maja 4 gumki na zlaczkach i nigdzie sie nie leje w porownaniu do innych producentow) ale co tu duzo mowic kanion to niestety lider w produkcji rynien

Edytowane przez Św.Mikołaj

Niestety Budmat nie ma takich idealnych tłoczen jak blachotrapez i ciezko sie go pasuje i trzeba wiecej farmerow nakrecic by ideahlnie przylegal. Z blachotrapezem tego problemu nie ma. Tloczenia sa idealne i jniej farmerow idzie,

A nie w tym szkopul by napierdzielic farmerow by blacha lezala idealnie

Powiedzial handlowiec blachotrapezu :)

Edytowane przez photos

Być może dla każdego to coś innego ale dla mnie spam bo spełnia 3 podstawowe warunki takiej informacji!

Nie piszesz do konkretnej osoby.

Nikt Cię nie prosił o podanie nazw firm.

Na podstawie przekazanych treści można przypuszczać, że osiągniesz nieproporcjonalne zyski.

Nie mniej dziękuję, że podszedłeś ze zrozumieniem do sprawy i obiecujesz poprawę:).

Pamiętaj też trochę o pisowni bo to język ojczysty. Pozdrawiam.

Witam wszystkich :)

Przymierzam się do wymiany dachu na dachu rodzinnego domu i nie mam pojęcia na co się zdecydować. Czy blachodachówkę w arkuszach, czy modułową? Wstępnie rozważam Budmat Wenecja oraz Plannja Flex ponieważ te wzory podobają mi się najbardziej, a i jakość tych firm chyba jest w porządku.

Czy moglibyście mi pomóc w wyborze? Co wziąć w ogóle pod uwagę przy kupnie pokrycia dachowego? Czym się kierować?

Co gorsza rodzice uparli się żeby w ogóle położyć trapezówkę. Czy to w ogóle ma jakikolwiek sens?