Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka masz blachodachowke?  

3 383 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka masz blachodachowke?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba w braku jakości, kupiłem blachodachówkę Borga za 33zł /m (zakup metalbud w 2006r.) ale jakości jakoś za tę cenę nie dostrzegam.

Uszkodzenia na pewno pokazały się przed końcem gwarancji - 10lat, ale na dach nie wchodziłem (moja wina). Kto mógł przypuszczać, że Borga za taką cenę, tak reklamowana jest takiej marnej jakości. Dałem się nabrać, na domiar złego wciągnąłem w to znajomych. Trzeba będzie się ukrywać:(

• 3 weeks później...

Witam,

Planuję zakupić blachę na stodołe i budynek gospodarczy, więc oczywiście głównie zależy mi na cenie. Przeglądałem strony i na olx znalazłem blachę od producenta za 5-8 zł z 10-letnia gwarancją. Zakupił ktoś z was tą blachę, wystarczy wpisać Rafał olx, proszę o opinie bo cena mega konkurencyjna.

... znalazłem blachę od producenta za 5-8 zł z 10-letnia gwarancją.

To duża rozpiętość cenowa tylko nie wiadomo za co? Może za jedną falę?:confused: Ja na Twoim miejscu szukałbym dalej. Oddaję na złom całkiem przyzwoite pokrycia z demontowanej blachodachówki tyle, że bez gwarancji. Pozdrawiam.

Witam,

W końcu podjęliśmy decyzję- nasz dom przykryje dachówka ceramiczna. Wiem ze ostatnio modna jest płaska grafitowa i każda firma to oferuje, ale mój dom będzie trochę w stylu południowym- czy macie może jakies zdjęcia swoich dachów w takim właśnie stylu?? Będę wdzięczna za pomoc!!!

Na pewno za metr kw. Nie chcę tutaj wstawiać linków, bo zostanie uznane za reklamę, ale np. blachodachówka w cenie 8,66 zł za metr. 10-15 letnia gwarancja. Wymóg jest taki, aby zamówić co najmniej 100 m. kw, ale to nie problem. Są i takie po 5 zł, ale i takie po 19 zł za metr. Docinają na wymiar, więc może ktoś zamawiał?

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
Polecam Ci klasyczne powłoki, które są dostępne i sprawdzone przez ponad 20 lat, a są to powłoki poliestrowe, połyskowe lub matowe. Wszystkie inne powłoki z długim okresem gwarancji nie są sprawdzone i są w dużej części chwytem reklamowym. Nie chcę tu powiedzieć, że są gorsze, ale zalecałbym ostrożność. Kiedyś firmy reklamowały dużo lepszą powłokę, która nazywała się "plastisol" i oferowana była przez większość producentów, a okazała się niewypałem.

• 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 3 weeks później...