Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka masz blachodachowke?  

3 383 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka masz blachodachowke?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

To już musisz odpowiedzieć sobie sam, co Ci się podoba. Tysenia to nie mój styl, natomiast Germania mi się podoba. Od strony technologicznej blachotrapez to najwyższa półka producentów blachodachówki w PL, mają bardzo dobre (z długim czasem gwarancji) powłoki (najlepsza Pladur®Wrinkle Mat Plus ale występuje tylko w trzech kolorach) do produkcji używają stali thyseenkrupp. Ogólnie produkt warty rozważenia.

ktoś coś o scandinavia bratex? "ulotkowo" dają dożywotnią gwarancję na rdzeń / 20 lat na kolor na najlepsze produkty

Wczoraj się dowiedziałem, że najlepsza powłoka blachotrapezu nie występuje w kolorze, który nam się podoba, więc maksymalna gwarancja to 35 lat. Z kolei przeglądałem ofertę Bratex i tam bezterminowa gwarancja na rdzeń (powłoka ceramic matt 350) idzie w parze z 15 letnią na kolor - trochę mało. No i w Bratex są wkręty widoczne.

Edytowane przez kemot_p

Powłoka Pladur Wrinkle Mat Plus w blachotrapezie występuje tylko w 3 kolorach - czarny, antracyt i ciemny brąz (8019), a my chcielibyśmy jaśniejszy brąz.

P.S. jak wygląda gwarancją purmatu 50 um od Pruszyńskiego?

Edytowane przez kemot_p

Z tego co pamiętam to 30 lat i ma sporo kolorów, wziąłem od nich ścinki po 0.5m2 i porównywałem z Blachotrapez ThyssenKrup ale tloczona RAL 7016 i Pruszyński jest ciemniejszy i ma trochę grubsza powłoke. Jak chcesz to wracam do kraje za 10 to możesz, podjechać do mnie ut e do Pruszkowa porównać obie blachy

Nie daj się namówić na małe próbki, one mają po kilka cm2, lepiej podejść na magazyn i poprosić o udostępnienie ścinków/odpadów. Na Jerozolimskich spokojnie chłopaki dadzą Ci to będziesz chcial

Obejrzałem wczoraj Ruukki i Pruszyńskiego. Udało nam się zobaczyć większe kawałki w interesującym nas kolorze, zarówno Purmat jak i Purlak i już widzę, że będzie problem zdecydować się pomiędzy matem i połyskiem. Jutro jadę do Milanówka obejrzeć Venecję z Bud Mata i Blachotrapez.

• 1 month później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Witam

Mam pytanie do znawców.

Startuje z budową małej stajni na cztery konie.

W projekcie pokrycie dachu to blachodachowka.

Podczas poszukiwania ekipy do budowy jeden z nich stwierdził że blachodachowka na budynek inwentarski to zły pomysł. On twierdzi że opary (konkretnie to co z zadka konia wychodzi) szybko zniszczą blachodachowka.

Ma rację?

Pod blachą ma być membrana i 10cm wełny oraz podbitka z deski 19mm grubości.

• 2 weeks później...
Witajcie. Czy Arad Premium już nie produkują tej blachodachówki? Nie mogę jej znaleźć na stronie Pruszyńskiego :(

Sprawdziłem w katalogu, który dostałem od dystrybutora - rzeczywiście nie ma w nim modelu Arad Premium. Jest Arad Optima, natomiast, przynajmniej wizualnie blachodachówka panelowa Modus wygląda podobnie do Arad Premium. Najlepiej zadzwoń i zapytaj.

Dzwoniłem do centrali firmy i "uprzejmy" Pan stwierdził ze Arad Premium jest nadal w produkcji ale wszystko na to wskazuje że będą go wycofywać. Na pytanie dlaczego na stronie firmy nic nie ma o tej blachodachówce nie potrafił odpowiedzieć. Ja to mam szczęście powiem Wam co mi się często podoba to albo już nie produkują albo jakieś ostatki. Ten Modus coś mi się nie widzi. Może ktoś coś podpowie co na rynku jest najbardziej w podobie do tego Arada Premium?