Aydin 27.02.2019 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2019 Wylot powietrza jest całą długością kalenicy. Wypuszczenie ścian szczytowych nad połać dachu to dodatkowy koszt związany z izolacją cieplną i obróbkami blacharskimi. Pozdrawiam. Aha, więc całą długością. Nie byłem pewien, dzięki za wyjaśnienie. Co do kosztów, to pewnie są minimalnie wyższe, jednak budynek jest wtedy bez okapów, przynajmniej na ścianach szczytowych, co odejmuje koszty pod/nadbitki w tych miejscach. W sumie różnica pewnie rzędu 2000 maksymalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2019 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2019 Jak nie ma takiej potrzeby to lepiej ścian szczytowych nad dach nie wyciągać. Dach może się skończyć równo z krawędzią ściany szczytowej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszniko 14.03.2019 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2019 W moim przypadku wymiana blachy na domu w późną jesień przesunęła się na ten rok. Mieliśmy koncepcje co do daszku i reszty dachu aby to współgrało ale pojawiły się pewne zastrzeżenia. Jak Wy to widzicie? Jak to zrobić żeby to wizualnie i praktycznie było najlepiej? Zdjęcia w innym moim poście: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?16624-BLACHODACH%C3%93WKA-w%C4%85tek-zbiorczy-jak%C4%85-wybra%C4%87-kt%C3%B3r%C4%85-polecacie-Zdj%C4%99cia-dach%C3%B3w/page87&highlight=blachodach%C3%B3wka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszniko 20.03.2019 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2019 Doradzi ktoś coś patrząc na zdjęcia? Może gdzieś indziej zamieścić to zapytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kwiatek654 26.03.2019 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2019 A czy ktoś montował Bratexu Scandinavia? Czy te blachodachówkę można polecić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uzi115 17.04.2019 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 Witam, ja blachodachówkę już wybrałem u siebie, więc nie mam zakupowych dylematów ale może komuś się przyda.Na początku myślałem o klasycznym tłoczeniu z Pruszyńskiego. Jednak styl mojego domu jest nowoczesny i nie chciałem iść w klasykę. Ostatecznie wybór padł na Budmat Murano w kolorze czarnym z powłoką X-MATT. Nie żałuję wyboru, cena wysoka, ale na dachu wygląda świetnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazik332 17.04.2019 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2019 (edytowane) Z tego wątku naprawdę dowiedziałem się bardzo dużo ciekawych informacji.Te informacje naprawdę bardzo mi się przydadzą. Edytowane 27 Kwietnia 2019 przez kazik332 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszniko 18.04.2019 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2019 (edytowane) W moim przypadku wymiana blachy na domu w późną jesień przesunęła się na ten rok. Mieliśmy koncepcje co do daszku i reszty dachu aby to współgrało ale pojawiły się pewne zastrzeżenia. Jak Wy to widzicie? Jak to zrobić żeby to wizualnie i praktycznie było najlepiej? Zdjęcia w innym moim poście: https://forum.muratordom.pl/showthread.php?16624-BLACHODACH%C3%93WKA-w%C4%85tek-zbiorczy-jak%C4%85-wybra%C4%87-kt%C3%B3r%C4%85-polecacie-Zdj%C4%99cia-dach%C3%B3w/page87&highlight=blachodach%C3%B3wka Ludzie napiszcie co o tym sądzicie, jak zrobić ten dach? Mam mało czasu na podjęcie decyzji. Oczywiście chodzi o to drugie zdjęcie (poniżej pierwszego:)) w moim poście. Edytowane 18 Kwietnia 2019 przez Ptaszniko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ptaszniko 22.05.2019 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2019 I jaki wybór Ptaszniko ? Zamówiona Ren od Pruszyńskiego, PURMAT, ciemny grafit. Niestety jako że mi szczęścia w jakichkolwiek pracach przy tym moim domu-staruszku brakuje to tym razem jest problem bo przecieka w kilka miejscach ta folia którą daje się pod deski. Taka zielona firmy Fakro. Dodam że stolarz zrobił pełne odeskowanie dachu ale niestety przy tych ulewach od wczoraj na strychu mam kilka kałuży wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mewa72 25.05.2019 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2019 Ostatnio słyszę że lepiej dachówkę jak myślicie.Mówią że blachą to tylko Polacy kładą na dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 26.05.2019 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2019 To zależy jaka blachą? Jak miedź, tytancynk czy aluminium to jak najbardziej tak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzydkidach 24.07.2019 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2019 Na pewno nie firmy Lindab, tak wyglądała po niecałych 20 latach producent nie chce uznać gwarancji - dawał 20 lat, od kilku lat trwa przepychanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kris2682 18.08.2019 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2019 Witam. Czy ktoś posiada blachodachowke Bratex Vilano? Jeśli ktoś ma zdjęcia to będę wdzięczny najlepiej premium mat grafitowy kolor. Chcę ją położyć na budynek gospodarczy. Niedaleko jest dom który będzie pokryty dachowka. Chcialbym żeby jedno do drugiego jakoś pasowało. Jak to jest z tym wysokim profilem na dachu o koncie 20stopni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC9 26.09.2019 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2019 (edytowane) Dobrywieczór wszystkim , Ja wybrałam blachodachówkę firmy Mansard - https://Mansard.pl . Namiar na firmę dostałam z polecenia od znajomej która kupowała u nich dach parenaście lat temu i nie wiedziałam że mamy u nas takie blachodachówkowe perełki . Producent jeszcze niewielki, ale produkt mają bardzo trwały i cenowo też wypada całkiem dobrze. Blachy mają powłokę NPT a krawędzie blachodachówki są malowane proszkowo, zarysować to to ciężko, a jak kuzyn się budował to wybrał jakąś większą firmę teraz nie pamiętam ale wiem że była masakra, byle czym szło zarysować tą blachę, a teraz ma podobne przeboje co brzydkidach z 2 posty wyżej , także polecam firmę Mansard . Edytowane 26 Września 2019 przez AnnaC9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.09.2019 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 Skoro to taka dobra firma to nie stać jej na normalna reklamę?! To ewidentny spam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC9 27.09.2019 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2019 (edytowane) Skoro to taka dobra firma to nie stać jej na normalna reklamę?! To ewidentny spam! Andrzej to, że pochwaliłam firmę oznacza, że spamuję ? Gdybym tą firmę zjechała to już by spamu nie było ? A czy mają reklamy czy nie ? to już nie moja sprawa, a sam zamiast mnie atakować możesz sobie poczytać na ich temat choćby tutaj: https://abc-dachy.pl/index2.php?site=art&id=2793 . Co prawda ekspertem nie jestem, ale to mnie przekonało, oraz fakt, że moja znajoma ma dach już kilkanaście lat od nich i wygląda dużo lepiej niż inne w podobnym wieku. Wiem jedno, lipy nie odwalają, a ja jestem zadowolona. Edytowane 27 Września 2019 przez AnnaC9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.09.2019 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 (edytowane) Nikt Ci nie zabrania chwalić firmy ale wstawienie linku do firmy już w pierwszym wpisie to ewidentny spam! Szkoda, że tego nie rozumiesz. Firma za taki sponsorowany artykuł musiała zapłacić i wówczas jest OK. Na tym Forum jest dział "Ogłoszenia drobne" i tam można pisać co się chce. Pozdrawiam. Edytowane 28 Września 2019 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC9 28.09.2019 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 (edytowane) Nikt Ci nie zabrania chwalić firmy ale wstawienie linku do firmy już w pierwszym wpisie to ewidentny spam! Szkoda, że tego nie rozumiesz. Firma za taki sponsorowany artykuł musiała zapłacić i wówczas jest OK. Na tym Forum jest dział "Ogłoszenia drobne" i tam można pisać co się chce. Pozdrawiam. Andrzej, na poprzedniej stronie były ze 4 linki, ale to do mnie się przyczepiłeś . Tutaj nazwa tematu jest - "BLACHODACHÓWKA (..) - którą polecacie" - ja polecam blachodachówkę Mansard i co w tym złego ?, z linkiem czy bez opinia będzie taka sama. Ps. Czy może jesteś z branży dekarskiej i bronisz konkurencji ? Ps2. Gdzie się mogę zgłosić po pieniądze ? Edytowane 28 Września 2019 przez AnnaC9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 28.09.2019 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 Jakiej konkurencji? Czy ja wymieniłem jakąś firmę? Jak widać nie rozumiesz co to jest spam.:spam:Kończę wymianę zdań na ten temat bo nie ma potrzeby zaśmiecać wątku takimi wpisami. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnnaC9 28.09.2019 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2019 (edytowane) Jakiej konkurencji? Czy ja wymieniłem jakąś firmę? Jak widać nie rozumiesz co to jest spam.:spam:Kończę wymianę zdań na ten temat bo nie ma potrzeby zaśmiecać wątku takimi wpisami. Pozdrawiam. Andrzej, mnie to też męczy :x. Zapoznaj się z definicją spamu, wklejam Ci jej treść: "Niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne." W temacie gdzie jest prośba o polecenie blachodachówek Ty masz do mnie pretensje, że polecam firmę którą WYBRAŁAM? i też już kończę z Tobą ten niepotrzebny dialog. Edytowane 28 Września 2019 przez AnnaC9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts