Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

jaka masz blachodachowke?  

3 383 użytkowników zagłosowało

1. 1. jaka masz blachodachowke?

Recommended Posts

• 1 month później...
  • Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
Poniważ waży duzo wiecej niz blacha a po drugie ta co mi sie podoba to ceramiczna a ma ona wysoka cene a dachówkacementowa czy jak sie ona tam nazywa zarzsta po jakms roku jakimis takjakby glonami .POzdro

1.waga nie jest przeszkoda chyba ze masz slaba wiezbe

2.glonami to nie zarasta czasami kiepska cementowa obrosnie mchem ale nie po roku i daje sie czyscic

3.blachodachowka (dobra )ma juz porownywalna cene do ceramiki

4.popatrz na starsze domy z blacha widok przerazajacy

Ja zamówiłem Plannję Regenta - delikatne tłoczenie (niski profil). Płaciłem w połowie kwietnia - cena o dziwo -kilkaset złotych niższa, niż Sara z Budmatu.

U mnie jeszcze nie leży, ale na dachu który oglądałem wygląda ładnie - prawie bez śladów łączeń.

Co do nierówności blachy - są różne szkoły. Moi wykonawcy robią prawie wyłącznie Plannją i mówią, że po prostu trzeba umieć robić dobrze, to co się robi, a wyjdzie równiutko.

Pozdrawiam

ha, ha , ha ... ale porównanie, zwykłą, czasami nawet nie ocynkowano i pomalowaną pędzlem blache porównujesz to powłoki kilkuwarstwowej z blachodachówki. Równie dobrze popatrz jak na starych domach wygląda dachówka, koszmar. Dachówki i blachodachówki wykonane w nowoczesnych technikach są inne niż te stare blachy i dachówki, i mają czesto gwarancje po 30lat.

Dzisjaj dałem do wyceny projekt mego dachu dla dachówki i blachodachówki wraz z montażem zobaczymy jakie są różnice w cenie.

Witam!

Ja 3 tata temu wybralem Planj Royal.

Dlaczego? Otoz po 1 byla to jedyna blacha nie tylko produkcji skandynawskiej, ale i tloczeniu podlegala w skandynawii (wtedy wszystkie byly tloczone w polsce). Po 2 dawali najdluzsza gwarancje, po 3 byla grubsza od wszystkich blach na rynku.

Po dlugich poszukiwaniach znalazlem firme, co mi ja sprzedala i dociela na gotowe elementy w cenie i nie placilem za te oberchawki (mialem ciezki dach z wieloma odrzutami). Kolejna rzecz to dostalem namiar na rewelacyjnego dekarza co mi to wszystko tanio polozyl....z taz zwana 0 stawka vatu :). Kolejna sprawa wstawil mi jeszcze 3 okna vellux gratis....

I na koniec firma byla z okoloc Nowego Dworu Mazowieckiego, a opacalo sie jej za friko mi to wszystko przywiezc na drugi koniec warszawy do Konstancina Jeziornej (okolo 50km). I mimo wszystko bylo duzo taniej niz przez 2 miesiace szukalem w niezliczonej ilosci firm z woj mazowieckiego :)

Blache polecam, chodze po niej, nie pogiela sie, jest dobrze zamontowana i jest ok...nie rdzewieje i nie odpada :D

ha, ha , ha ... ale porównanie, zwykłą, czasami nawet nie ocynkowano i pomalowaną pędzlem blache porównujesz to powłoki kilkuwarstwowej z blachodachówki. Równie dobrze popatrz jak na starych domach wygląda dachówka, koszmar. Dachówki i blachodachówki wykonane w nowoczesnych technikach są inne niż te stare blachy i dachówki, i mają czesto gwarancje po 30lat.

Dzisjaj dałem do wyceny projekt mego dachu dla dachówki i blachodachówki wraz z montażem zobaczymy jakie są różnice w cenie.

tak tylko dodaj ze 30 lat dotyczy dachowki na blache to z reguly 10.

Poza tym mysle praktycznie i jakos wole mech ktory raz na kilka lat przeczyszcze niz np.rdze.Poza tym slyszales jak dzwoni dach z blacha?