Andrzej Wilhelmi 12.02.2023 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2023 (edytowane) Trochę niedokładny montaż. Szczelina w połączeniu poziomym może być wynikiem braku płaszczyzny na łatach (niewyprowadzona połać). Połączenie prostopadłe do okapu nie ma ciągłości styku. Tu przyczyną może być niepoprawne przenoszenie arkuszy. Wkręty mocujące rozmieszczone "chaotycznie" np. blacha nakładkowa w miejscu nakładki powinna być mocowana pod każdym przetłoczeniem podobnie na skraju. Rozmieszczenie wkrętów to istotna sprawa dla stabilności pokrycia. Pozostałe kwestie to wady estetyczne mało istotne w przypadku krycia wstępnego wykonanego papą na sztywnym poszyciu. Pozdrawiam. Edytowane 12 Lutego 2023 przez Andrzej Wilhelmi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek85 13.02.2023 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Trochę niedokładny montaż. Szczelina w połączeniu poziomym może być wynikiem braku płaszczyzny na łatach (niewyprowadzona połać). Połączenie prostopadłe do okapu nie ma ciągłości styku. Tu przyczyną może być niepoprawne przenoszenie arkuszy. Wkręty mocujące rozmieszczone "chaotycznie" np. blacha nakładkowa w miejscu nakładki powinna być mocowana pod każdym przetłoczeniem podobnie na skraju. Rozmieszczenie wkrętów to istotna sprawa dla stabilności pokrycia. Pozostałe kwestie to wady estetyczne mało istotne w przypadku krycia wstępnego wykonanego papą na sztywnym poszyciu. Pozdrawiam. Hej, dzięki za rzeczowy komentarz, czy poza względami estetycznymi, istnieje jakieś zagrożenie dla dachu przy takim połączeniu ? Są jakieś niebezpieczeństwa np. coraz bardziej odkształcanie się odstąjących fragmentów z czasem ? Możliwość przemakania ? Możliwość "poderwania dachu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 13.02.2023 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2023 Brak odpowiedniej ilości wkrętów oraz nieodpowiednie ich rozmieszczenie może w ekstremalnych warunkach atmosferycznych skutkować poderwaniem a nawet zerwaniem arkusza. Natomiast w przypadku wykonania krycia wstępnego folią wysokoparoprzepuszczalną wszelkie szczeliny umożliwiają dostęp promieniowania UV. Nawet odbite promienie mogą powodować degradację folii czyli utracenie własności hydroizolacyjnych. Nawiewany przez te szczeliny śnieg topniejąc będzie wówczas powodował przecieki. Przecieki mogą również powstać w trakcie tzw. zjawiska "roszenia blachy". Tak jak pisałem wcześniej te problemy praktycznie nie wystąpią w przypadku wykonania krycia wstępnego papą. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 03.04.2023 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2023 Polecam firmę ...l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marekmaks 05.03.2024 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca Nie dość, że idiotyczna rada to do tego kryptoreklama . Pozdrawiam. Gdzie ta reklama ?? https://www.paintroof.pro/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.03.2024 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca Podawanie strony producenta lub wykonawcy. Tak jak u Ciebie. Można skorzystać z działu "Ogłoszenia drobne". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mati Gdańsk 29.07.2024 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca Ja bym potrzebował pomocy przy wyborze dachówki najlepszej ale z waszego doświadczenie, nie chce tu postów reklamowych jakiś firm produkcyjnych, nie chce taniego produktu tylko taką co mi będzie na dachu błyszczeć długi czas. Jak ktoś ma mega sprawdzoną to proszę o pomoc, to na dom rodziców ja u siebie już mam ale nie jestem super zadowolony, nie będę nazwy wymieniał. Coś, ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts