Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kiedy organizowaliscie ekipy?

Gość Wojo

Recommended Posts

Gość Wojo
Moje pytanie dotyczy wlasnie tego, na ile przed rozpoczeciem budowy organizowaliscie ekipy, na jakim etapie zalatwian byliscie kiedy zaczeliscie sie za tym rozgladac? No i przede wszystkim nie wiem jak to jest z terminami u takich wykonawcow, moze ktos moze cos doradzic?

dobrzy fachowcy zazwyczaj mają już zajete terminy na wstępie sezonu zazwyczaj dzieje się tak ze mają klientów z polecenia ,bywają rownierz dobrzy wachowcy co jeszcze nie mają zapełnionych terminów dlatego że woda sodowa im czasami bije do głowy Prawda jest taka ze na początku sezonu łatwiej sie negocjuje ceny wykonawcy poprostu nie mają kasy w srodku sezonu to już jest innaczej.Najgorzej jak się trafi na solidnego w miarę teniego jak mu wpadnie parę dodatkowych budów w jednym sezonie wtedy to już zaczyna sie horror i zawsze kończy się to niezadowoleniem klienta i najczęscie z tego wynika najwięcej niedoróbek

Mam obecnie stan surowy i prace instalacyjne (elektryka+alarm) w toku. Kolejne ekipy mam ustawione na jakieś 2 miesiące wprzód, za wyjątkiem tynkarza którego będę ustawiał jak się pogoda wyklaruje - ale spotkałem się z nim jeszcze w listopadzie. Z pozostałych ekip do wykończenia budynku nie mam jeszcze parkieciarza, kominkarza. No i kończę wybierać bruki/ogrodzenia.

A w ub. roku na stan surowy w środku sezonu (budowa od połowy lipca) umawiałem się na początku maja.

Ja zacząłem szukać jak w końcu dostaliśmy WZiZT, czyli koniec stycznia i początek lutego i muszę przyznać, że wybór już był ograniczony, całe szczęście że nam się nie śpieszy i możemy zacząć czerwiec/lipiec więc mamy sprawdzoną, polecaną przez wielu ekipę :lol: , ale nie powiem że najtańszą :evil: choć i byli tacy co chcieli dwa razy tyle :evil: :evil: , ale wolę zapłacić trochę więcej i być pewnym że mam na budowie fachowców, a nie partaczy i pijaków.

pzdr