Gość Wojo 29.02.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Moje pytanie dotyczy wlasnie tego, na ile przed rozpoczeciem budowy organizowaliscie ekipy, na jakim etapie zalatwian byliscie kiedy zaczeliscie sie za tym rozgladac? No i przede wszystkim nie wiem jak to jest z terminami u takich wykonawcow, moze ktos moze cos doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimer 29.02.2004 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 dobrzy fachowcy zazwyczaj mają już zajete terminy na wstępie sezonu zazwyczaj dzieje się tak ze mają klientów z polecenia ,bywają rownierz dobrzy wachowcy co jeszcze nie mają zapełnionych terminów dlatego że woda sodowa im czasami bije do głowy Prawda jest taka ze na początku sezonu łatwiej sie negocjuje ceny wykonawcy poprostu nie mają kasy w srodku sezonu to już jest innaczej.Najgorzej jak się trafi na solidnego w miarę teniego jak mu wpadnie parę dodatkowych budów w jednym sezonie wtedy to już zaczyna sie horror i zawsze kończy się to niezadowoleniem klienta i najczęscie z tego wynika najwięcej niedoróbek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Macieii 29.02.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Mam obecnie stan surowy i prace instalacyjne (elektryka+alarm) w toku. Kolejne ekipy mam ustawione na jakieś 2 miesiące wprzód, za wyjątkiem tynkarza którego będę ustawiał jak się pogoda wyklaruje - ale spotkałem się z nim jeszcze w listopadzie. Z pozostałych ekip do wykończenia budynku nie mam jeszcze parkieciarza, kominkarza. No i kończę wybierać bruki/ogrodzenia. A w ub. roku na stan surowy w środku sezonu (budowa od połowy lipca) umawiałem się na początku maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 29.02.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Ja zacząłem szukać jak w końcu dostaliśmy WZiZT, czyli koniec stycznia i początek lutego i muszę przyznać, że wybór już był ograniczony, całe szczęście że nam się nie śpieszy i możemy zacząć czerwiec/lipiec więc mamy sprawdzoną, polecaną przez wielu ekipę , ale nie powiem że najtańszą choć i byli tacy co chcieli dwa razy tyle , ale wolę zapłacić trochę więcej i być pewnym że mam na budowie fachowców, a nie partaczy i pijaków. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeje 01.03.2004 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Nie miałem jescze wzizt i ledwo zaklepałem ekipę taką jaką chciałem w styczniu (dał mi 3 dni na podpisanie umowy, bo inni czakają a nie może ryzykować), rozpoczęcie prac w lipcu, mój fachman robi non-stop, w szczególnosci teraz stawia chałupę, jeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leszek T. 01.03.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2004 Najlepiej zrób tak,żeby ekipy ciebie szukały, wtedy lepiej wynegocjowac cenę. Ja zaczynałem w sierpniu i nie było z tym problemu.Znalazłem ekipę,która stawiała dom prawie po sąsiedzku. Cenę obnizyli, że cho,cho! Tak im topasowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts