sharoon 03.03.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam, szukałam takiego wątku - bez rezultatu, więc sama zakładam. Pytanie - jak w temacie: jaki dostaliście rabat na zamówioną stolarkę? Myślę, że taka wiedza bardzo się przyda przy negocjacjach Na dobry początek: OKNA DREWNIANE POZBUD - 19% OKNA DREWNIANE URZĘDOWSKI - 16% Kto następny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.03.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ważniejsza cena końcowa, dwa salony mające w swojej ofercie ten sam produkt mogą zastosować inny rabat, a cena będzie taka sama. Niektórzy dają rabat, a inni w ogóle, bo maja minimalny narzut. Ale co tam, przynajmniej będzie wiadomo kto ile daje Finlandia, może Ty napisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ilka_ka 03.03.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Oknoplus, luty 2011rabat 1 34%rabat 2 5%osobno rabat na rolety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 03.03.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Ja robiłem wycenę na okna na profilu SI82 z szybą 0.5 w 3 różnych firmach i najtaniej wyszło w firmie gdzie nie dostałem żadnego rabatu. Powiem tak czym firma jest większa i ma jest wiksya i ma więcej przedstawicieli to rabat jest nawet 25% ale to i tak jest drożej od firmy lokalnej bey pođrednikw. Dodam wsydyie bzz te same profile, szyby i okucia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob1719501059 03.03.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Rabat - śmieszna i złudna rzecz, w moim mieście rabaty sięgają ponad 30 % - co o niczym nie świadczy. Liczy się cena końcowa jak słusznie zauważono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 03.03.2011 11:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie rozumiem malkontentów - przecież nikt Wam nie każe czytać tego wątku, ani tym bardziej się w nim wpisywać! Pan od Urzędowskiego poinformował mnie, że rabat 12% to max, jaki daje ta firma, a po negocjacjach okazało się, że dają więcej . Pan od Pozbudu z kolei oświadczył, że maksymalny rabat, na jaki mogę liczyć to 19%. Nie negocjowałam, bo nie spełniali pozostałych warunków. Dla udoskonalenia - proponuję zaznaczać, gdzie zaproponowano rabaty. U mnie: Urzędowski - Warszawa, ul. Prymasa 1000lecia Pozbud - Warszawa, ul. Bartycka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.03.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Śmiać mi się chce jak widzę takie pytania. BUHAHAHAHAHA:rotfl:Sorry, ale kupujecie OKNA czy RABATY????? Dajcie sobie robić wodę z mózgu. Tydzień temu zamawiałem dla Klienta okna PCW. Cennik był skalkulowany bardzo uczciwie i zakładał maksymalne, prawdziwe rabaty. Klient dostał ode mnie 8% i miał cenę 3100zł za 4 okna z montazem (białe PCW z szyba U 0,6)W piątek dostałem nowy cennik (sposob liczenia ceny). Bazowa poszła do góry o ok 70%. Teraz Klient dostaje 33% od fabryki, 5% za płatność 100%, 3% za duże zamówienie (jeśli takie jest) i jeszcze z owe kilka % ode mnie. I co? Te same okna liczone dla tego Klienta wyszły 3.300zł. By wyrównać kwotę sprzed tygodnia z 8% rabatu musiałbym teraz wypisać ok 45% rabatu. Dalej wyszło by to samo ale jakże skomplikowane. Upraszczajmy sobie zycie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 03.03.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) finlandia, trochę się kompromitujesz. To OCZYWISTE, że najpierw porównuje się CENY u kilku dilerów danego producenta i nie o tym jest ten wątek. Wątek jest o tym, jaki konkretnie rabat proponuje dany diler danego producenta, by ułatwić negocjacje. Nie przypuszczałam, że dla niektórych to będzie takie trudne Jeśli mam wyjaśnić jeszcze dokładniej, nie ma sprawy Edytowane 3 Marca 2011 przez sharoon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 03.03.2011 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) finlandia, trochę się kompromitujesz. To OCZYWISTE, że najpierw porównuje się CENY u kilku dilerów danego producenta i nie o tym jest ten wątek. Wątek jest o tym, jaki konkretnie rabat proponuje dany diler danego producenta, by ułatwić negocjacje. Nie przypuszczałam, że dla niektórych to będzie takie trudne Jeśli mam wyjaśnić jeszcze dokładniej, nie ma sprawy Sharoon, przepraszam jeśli Cię uraziłem, ale nie miałem na mysli Ciebie, a ogólne zachowanie jakie jest częste na tym rynku. Wybacz, ale odczytałem Twój post tak, jak opisałem wyżej.. (nie był dla mnie taki oczywisty) bo w większości przypadków jest tak, że Klient kupił tam, gdzie dostał najwyższy rabat - nie mylić z najniższą cena. Więc jeśli juz wybrałeś firmę i porównujesz konkrente rabaty to owszem.. ale tu też czyhają pułapki. We wspomnianym U 16% wydaje mi się nierealnie wysoko (desperacja). Więc może tam poza rabatem od dealera np. 11% jest dodane 5% rabatu od fabryki na okna dab D9 (które de facto nie jest rabatem, a tylko współczynnikiem wyrównującym cenę). A nawet jeśli.. to i tak patrz na cenę końcową. Znam takich, którzy wysokie rabaty nadrabiają super wysokim montażem lub innymi ukrytymi dopłatami (Prymasa wg mojej wiedzy do nich nie należy ) Edytowane 3 Marca 2011 przez finlandia uzupełenienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 03.03.2011 13:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Finlandia, czapki z głów! Odgadłeś ten dąb (nie miałam pojęcia, że to ma coś do rzeczy). A propos wyboru na podstawie samego rabatu - nie chce mi się wierzyć, że to możliwe, ale jak sobie przypomnę doroczne Nagrody Darwina, to w sumie niczemu się nie dziwię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piorko75 03.03.2011 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 widzę jednak że okna firmy U ...... sąpolecane :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IVO333 03.03.2011 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 widzę jednak że okna firmy U ...... sąpolecane :yes: Ja tam zauważyłem tylko że sharoon rozważa ich zakup. Ale każdy widzi to co chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tylko bez nazwisk. 03.03.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 hmmm, a może piorko75=tlenok=kogucik34 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tribalrs 03.03.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 hmmm, a może piorko75=tlenok=kogucik34 ? Ależ skąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_FIX_ 03.03.2011 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 ..... A propos wyboru na podstawie samego rabatu - nie chce mi się wierzyć, że to możliwe...... A widziałeś te reklamy " Rabat do 40* .. ... .Nasi księgowi nas znienawidzą" Wiele osób odebrało to właśnie w taki sposób - czyli RABAT zadziałał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
looseblus 03.03.2011 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie rozumiem malkontentów - przecież nikt Wam nie każe czytać tego wątku, ani tym bardziej się w nim wpisywać! Pan od Urzędowskiego poinformował mnie, że rabat 12% to max, jaki daje ta firma, a po negocjacjach okazało się, że dają więcej . Pan od Pozbudu z kolei oświadczył, że maksymalny rabat, na jaki mogę liczyć to 19%. Nie negocjowałam, bo nie spełniali pozostałych warunków. Dla udoskonalenia - proponuję zaznaczać, gdzie zaproponowano rabaty. U mnie: Urzędowski - Warszawa, ul. Prymasa 1000lecia Pozbud - Warszawa, ul. Bartycka sharoon a można wiedzieć o jakie warunki chodzi? Bo chciałbym zaproponować swój produkt ale nie wiem czy spełniam owe warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.03.2011 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Dociekasz - wiesz, że okna mają się przede wszystkim podobać. Kupujemy oczami! noi portfelem. A reszta ma nie przeszkadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 04.03.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Moich wymagań nie spełniły drzwi zewnetrzne z Pozbudu, a chcę mieć całą stolarkę z tego samego drewna. Ostatecznie z Urzędowskiego również zrezygnowałam przez wzgląd na pewne technikalia. Znalazłam firmę, która spełnia wszystkie moje wymagania, a nawet więcej, ale jeszcze negocjuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr_Bodnar 04.03.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 oknoplast 20 %do tego regulacja za friko po malowanu domu i dwie w przeciągu kolejnych dwóch lat, gwarancja na okna 7 lat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 13.06.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 (edytowane) oj mam wrażenie, ze teraz 10 razy powórzy się Twoja reklama.. edycja:przed moim wpisem był post "reklamowy" który został wykasowany. Jeszcze raz chwała forum, że tak szybko i skutecznie działa. Edytowane 13 Czerwca 2013 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts