Andrzej_c 29.02.2004 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Witam ! Jestem posiadaczem kotła Vigas25 pierwszy sezon grzewczy. Kocioł spisuje się na raze barzdo dobrze. Jestem z niego zadowolony. Tylko mam problem ze smołowaniem tzn w komorze załadowczej i na drzwiczkach osadza się smoła. Jak z tym "zjawiskiem" walczyć. Czy jest to szkodliwe dla kotła (korozja). Palę drewnm twardym (dąb). Kakie jest najlepsze? Jak długo wytrzymują korpusy kotła? Z poważaniem Andrzej z małopolskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.02.2004 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Jedyne i definitywne rozwiazanie twojego problemu to zastosowanie zbiornika wyrownawczego min. 500-1000 litrow.Poczytja wiecej o akumulacji ciepla dla kotlow na drewno w watku"chetnie pomoge" PozdrawiamAnonimus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.02.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2004 Jedyne i definitywne rozwiazanie twojego problemu to zastosowanie zbiornika wyrownawczego min. 500-1000 litrow.Poczytja wiecej o akumulacji ciepla dla kotlow na drewno w watku"chetnie pomoge" PozdrawiamAnonimus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Luft 22.03.2004 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Są kotły na biomasę-drewno itp.które nie potrzebuja żadnych dodatkowych elementów typu zbiorniki akumulacyjne ,zawory trójdrozne .Informacje znajdziesz http://www.ekokotly.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 24.03.2004 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Są kotły na biomasę-drewno itp.które nie potrzebuja żadnych dodatkowych elementów typu zbiorniki akumulacyjne ,zawory trójdrozne .Informacje znajdziesz http://www.ekokotly.com.pl Radze w tej sprawie zaczerpnac opinni m.in w zakladzie kominiarskim. Mnie tam wiele wyjasniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 24.03.2004 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2004 Są kotły na biomasę-drewno itp.które nie potrzebuja żadnych dodatkowych elementów typu zbiorniki akumulacyjne ,zawory trójdrozne .Informacje znajdziesz http://www.ekokotly.com.pl Radze w tej sprawie zaczerpnac opinni m.in w zakladzie kominiarskim. Mnie tam wiele wyjasniono. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 27.03.2004 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 To już kominiarze zajmuja się instalatorstwem sanitarnym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 28.03.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2004 To już kominiarze zajmuja się instalatorstwem sanitarnym ? PS. Zalety iwady technika spalania w roznych kotlach, w tym wynalazkach wraz z kondekwencjami ujawnia sie wlasnie w przewodach kominowych/ cih uszkodzeniach. Kotlownia nie jest elementem instalacji sanitarnej. Nim zapytasz, poszukaj odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ariete 30.03.2004 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2004 Sorki żle postawiłem pytanie.Wzięło się to stad ze zazwyczaj w nazwie firmy jest:Zakład Instalacji Sanitarnych i Centralnego Ogrzewania.A swoją drogą masz fart ,że spotkałeś takiego kumatego kominiarza.Ja nie miałem takiego szczęścia,wprost przeciwnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
james brown 31.03.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 wspomnialem o mistrzu kominiarskim a nie zwyklym wymiataczu. Nie patrz kolego na napisy na reklamy na samochodach, [przyjrzyj sie raczej robocie tzw. fachowcow. MOj hudraulik jezdzi fura "Haustechnik". Co z tego wynika dla postonnych? Mysle, ze kazda odpowiedz bedzie mylaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts