naberia 03.03.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Witam serdecznie wszystkich Odwiedzających Z racji tego, że dom już stoi wybudowany, postanowiłam w osobnym wątku upamiętnić chwile jego wykańczania oraz związane z tym nasze dylematy. Mam również nadzieję, że pomożecie mi w ich rozwiązaniu. Zmagania związane z budowaniem znajdują się tutaj: http://forum.muratordom.pl/blog.php?...gcategoryid=-1 - Dziennik Naberii i Kristofera A teraz ZAPRASZAM DO ŚRODKA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Od czego by tu zacząć... Może od najbardziej bieżących spraw. Wczoraj byliśmy u Pana, który będzie nam robił kominek. Mamy wstępny projekt, ale zastanawiamy się jeszcze nad kamieniem. Może jasny trawertyn? Kominek będzie pionowy z płaszczem wodnym. Coś takiego: Edytowane 3 Marca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Wklejam rzuty pomieszczenia, coby się łatwiej było orientować w terenie I troszkę wizualek salonu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zadecydowaliśmy, że w salonie będą panele, choć początkowo myśleliśmy o płytkach. Jednak chcemy stworzyć ciepłe wnętrze, przytulne. Bardzo mi się podoba taka kolorystyka: I bardzo mi się ostatnio spodobała taka oto kanapa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie mamy jeszcze określonego koloro podłogi, ale mamy kilka faworytów: 1. egger - dąb biały loft 2. ash scandinavian (niestety to chyba nie panele, ale kolor bardzo mi się podoba) 3. classen dąb castle 4. egger - wiąz biały 5. Classen - dąb werden śnieżny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Pomijając fakt, że trudno jest dopasować kolor paneli do reszty (okna w kolorze orzech, meble póki co wenge), to jeszcze nie wiadomo gdzie zakończyć linię paneli, a gdzie rozpocząć płytki, żeby wszystko sensownie ze sobą współgrało. Wolałabym mieć w kuchni i w komunikacji płytki, ale kurka, nie wiem czy nie będę zmuszona jednak położyć tam panele. Chyba, że uda mi się coś wymyśleć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 13:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 W salonie półki co będą meble w kolorze wenge: Ława taka, tylko w kolorze wenge: Będzie również stół z 4 krzesłami - także w kolorze wenge, coś w tym stylu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 13:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Kuchnia. Tu kolejne dylematy: jaki kolor blatu? jakie cokoły? z czego zrobić barek? jak to wszystko ze sobą zgrać? Ogólna koncepcja jest taka: Na przeciwko barku - stół z krzesłami - w kolorze wenge. Podobają nam się bardzo białe meble i ogólnie jasne wnętrza. Powoli brązów mamy dość, ale szkoda nam się pozbywać mebli, które już mamy, anie nie są stare. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Nie mamy jeszcze wybranych sprzętów. I przede wszystkim nie wiemy na co się zdecydować - na zwykły okap czarny? czy lepiej biały? mirabilię? (moja ulubiona) a może zabudować okap w szafce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 14:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Do salonu marzy mi się krzesło/fotel bujany. O taki: lub taki: Muszę przyznać, że są bardzo wygodne Nie wiem tylko czy będą mi pasować do salonu Póki nie mam jeszcze wybranej kanapy, muszę poczekać. Ale coś się obawiam, że prędzej do tego mojego wenge spasuje taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Łazienka. Wstępny układ - jak ponizej. Marzyła mi się zwykła kanciasta wanna, ale niestety ze względu na drzwi wejściowe, które są blisko wanny - muszę znaleźć jakąś fajną kanciastą, ale ze ściętym bokiem. Niestety wyboru dużego nie ma Szukam i szukam też jakichś płytek i ... nic ciekawego nie mogę znaleźć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Zdecydowanie kanciasta wanna mi się bardziej podoba. Szkoda, że wybór jest taki mały. Jedyne co znalazłam to: Victoria spa Lub Riho Geta Wklejam jeszcze link do wątku o projektach łazienek - bo trudno go później odnaleźć: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-łazienki-wizualizacje/page26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 14:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Wklejam jeszcze pare wizualek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 15:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 Pochwalę się jeszcze płytkami do pomieszczenia gospodarczego: Polcolorit Chanel (to te podłużne), te co leżą - na podłogę - jasno - szare. Miałam jeszcze dylemat z tymi obok (jaśniutkie), ale padło na szare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.03.2011 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2011 (edytowane) Pomieszczenie gospodarcze zorganizowałam tak: http://forum.muratordom.pl/images/misc/pencil.png Edytowane 15 Marca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 04.03.2011 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2011 Zastanawiam się nad kominkiem. Będzie dość wysoki (wkład 80 cm ok. 25 cm nad podłogą) i obawiam się, że wkład może brzydko wygladać, kiedy się nie będzie palić. Co do kamienia - podoba mi się bardzo jasny trawertyn, ale czy będzie pasował? (planuję jasne, śmietankowe ściany). Zamieszczam zdjęcia kominków forumowiczek elzbiekask i Igor_Celina. Mam nadzieję, że się nie pogniewają. Chodzi o taki kamień: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.03.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Wpadł mi w oko jeszcze taki oto wkład: Mini Z1 H2O XL firmy Spartherm. Jest trochę drogi i nie taki wysoki jak ten poprzedni, ale za to jest ładniej wykonany i z lepszej firmy, więc może i sprawniejszy? Obudowa, która mi się spodobała: Edytowane 15 Marca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.03.2011 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 (edytowane) Co do mebli - zastanawiam się, czy nie wprowadzić do mebli białych elementów - tak jak tutaj: Za komodą i tv byłaby jasna tapeta. Nie znalazłam jeszcze TEJ JEDYNEJ, ale coś w ten deseń: Edytowane 15 Marca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.03.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 I cały czas dylemat czy iść w chłodne czy ciepłe kolory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.03.2011 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Co do łazienki, jak narazie przoduje Kaleydos Pilcha: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts