Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Witam serdecznie wszystkich Odwiedzających :)

Z racji tego, że dom już stoi wybudowany, postanowiłam w osobnym wątku upamiętnić chwile jego wykańczania oraz związane z tym nasze dylematy. Mam również nadzieję, że pomożecie mi w ich rozwiązaniu.

Zmagania związane z budowaniem znajdują się tutaj:

http://forum.muratordom.pl/blog.php?...gcategoryid=-1 - Dziennik Naberii i Kristofera

A teraz ZAPRASZAM DO ŚRODKA :welcome:

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Od czego by tu zacząć... Może od najbardziej bieżących spraw. Wczoraj byliśmy u Pana, który będzie nam robił kominek. Mamy wstępny projekt, ale zastanawiamy się jeszcze nad kamieniem. Może jasny trawertyn? Kominek będzie pionowy z płaszczem wodnym. Coś takiego:

Frańczak nowy..jpg

Edytowane przez naberia

Nie mamy jeszcze określonego koloro podłogi, ale mamy kilka faworytów:

1. egger - dąb biały loft

dąb biały loft Ee&.jpg

2. ash scandinavian (niestety to chyba nie panele, ale kolor bardzo mi się podoba)

ASH SCANDINVIAN..jpg

3. classen dąb castle

042a_panele_dab..jpg

4. egger - wiąz biały

wiąz biały egger&#32.jpg

5. Classen - dąb werden śnieżny

6578_1..jpg

Pomijając fakt, że trudno jest dopasować kolor paneli do reszty (okna w kolorze orzech, meble póki co wenge), to jeszcze nie wiadomo gdzie zakończyć linię paneli, a gdzie rozpocząć płytki, żeby wszystko sensownie ze sobą współgrało.

Wolałabym mieć w kuchni i w komunikacji płytki, ale kurka, nie wiem czy nie będę zmuszona jednak położyć tam panele. Chyba, że uda mi się coś wymyśleć...

tylko salonzw..jpg

tylko salonzwf..jpg

Kuchnia.

Tu kolejne dylematy: jaki kolor blatu? jakie cokoły? z czego zrobić barek? jak to wszystko ze sobą zgrać?

Ogólna koncepcja jest taka:

3..jpg

2_a..JPG

new1a..jpg

okap ze szklem..jpg

Na przeciwko barku - stół z krzesłami - w kolorze wenge.

jadalniazm z lamp.JPG

Podobają nam się bardzo białe meble i ogólnie jasne wnętrza. Powoli brązów mamy dość, ale szkoda nam się pozbywać mebli, które już mamy, anie nie są stare.

Łazienka.

Wstępny układ - jak ponizej. Marzyła mi się zwykła kanciasta wanna, ale niestety ze względu na drzwi wejściowe, które są blisko wanny - muszę znaleźć jakąś fajną kanciastą, ale ze ściętym bokiem. Niestety wyboru dużego nie ma :(

9311627ce35168ef30&#5.jpg

1b..jpg

2..jpg

1..jpg

efa1f4024797f47c88&#.jpg

Szukam i szukam też jakichś płytek i ... nic ciekawego nie mogę znaleźć :(

Zdecydowanie kanciasta wanna mi się bardziej podoba. Szkoda, że wybór jest taki mały.

Jedyne co znalazłam to:

Victoria spa

1_cf58d0151e03..jpg

Lub Riho Geta

1_09c7854e00ed..jpg

Wklejam jeszcze link do wątku o projektach łazienek - bo trudno go później odnaleźć:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169397-Projekt-łazienki-wizualizacje/page26

Zastanawiam się nad kominkiem. Będzie dość wysoki (wkład 80 cm ok. 25 cm nad podłogą) i obawiam się, że wkład może brzydko wygladać, kiedy się nie będzie palić.

Co do kamienia - podoba mi się bardzo jasny trawertyn, ale czy będzie pasował? (planuję jasne, śmietankowe ściany).

Zamieszczam zdjęcia kominków forumowiczek elzbiekask i Igor_Celina. Mam nadzieję, że się nie pogniewają. Chodzi o taki kamień:

img6973d..jpg

img6970..jpg

25-29_75..jpg

25-29_08..jpg

• 2 weeks później...

Wpadł mi w oko jeszcze taki oto wkład:

Mini Z1 H2O XL firmy Spartherm. Jest trochę drogi i nie taki wysoki jak ten poprzedni, ale za to jest ładniej wykonany i z lepszej firmy, więc może i sprawniejszy?

MINI_Z1h_H2O_XL-4S.jpg

Obudowa, która mi się spodobała:

013413df252fb2b994188d594257-43618295_d.jpg

Edytowane przez naberia