Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki dziewczyny. Będzie cokół :) Choć jeszcze mam dylemat co do koloru - na pewno biały czy lepiej jasny szary coś jak tapeta lub rogówka. Chodzi mi w razie czego jak będę chciała zmienić kolor ścian np. na szary. I jak wysoki myślicie żeby zrobić ten cokół? W obecnej szafce ma 6,5 cm. Chyba taki sam???

A z innej beczki. Słuchajcie, macie też w domu niechcianych współlokatorów??? Bo ostatnio zauważyłam, że u nas w domu zamieszkały takie małe, białe żyjątka. Coś jak mszyce... Nie wiem. Spotkałyście się z czymś takim? Czasem w rogu ściany są 2 nawet 3, albo w wc na płytkach... Jak się ich pozbyć??? i skąd się mogłe wziąć?????:confused:

oja :( żadnych robaczków nie mieliśmy i mam nadzieję że nie mamy :no:

pamiętam kiedyś w stanie surowym otwartym zobaczyłam jakąś wielką włochatą larwę, jak się zaczęłam miotać to mąż z odsieczą musiał aż przyjść :lol2: aha! żeby nie było że ja taka mała przestraszona duszyczka, najpierw zwaliłam na larwę cegłę, zadowolona z siebie przyklasnęłam rękami a larwa wypełzła:lol:

Beatko w kwestii koloru to moim zdaniem najlepiej biała szafka (nie, nie mam zboczenia z białym kolorem). Biały mebel to taki neutral, pasuje zawsze. Jak zrobisz coś jasno szarego i koncepcja Ci się zmieni to nie dość że musisz patrzeć na ciepło/zimno barwy to jeszcze dobrać taki odcień żeby Ci się to nie zlało (chyba że tak ma być). Decyzja oczywiście należy do was :) Buziaki, pokaż Emi no! ciotka stęskniona :D

do mnie wpadają tylko te muszki z długimi przezroczystymi skrzydelkami. no i te czarne kropki na ścianie i firankach, srajace ustrojstwo, ze tak powiem.

w kwestii cokolu pomyślałam o stali, bo podoba mi się jej wykorzystanie w meblarstwie. no i od strony praktycznej, to tez dobre rozwiazanie

szafka biala - potem nie bedziesz musiala sie przejmowac ze odcienie Ci sie nie zgrywaja jak bedziesz chciala zmienic kolor!

co do muszek to poki co- odpukac -= ale u nas jest ok i nic nie wylazlo.

dobra, ide odgrzebac zdjecia z pliskami bo nadchodzi dzien zamowienia do lazienki! :D w koncu pozbedziemy sie tego malowidla farba na oknie! tzn po wielkiej nocy!

nie wiem czy wolałabym młode białe pajączki czy wielkiego włochatego mamuta jakiego spotkałam u siebie na początku zamieszkania

dziewczyny...w życiu takiego nie widziałam, goniłam go z psikiem do szyb jak jakaś Lara Croft a on uciekał mi przez pół domu jak cyborg jakiś....a jakie miał oczy...od tamtego czasu jak wchodze do pokoju i włączam światło to najpierw omiatam wzrokiem ściany i podłoge.........ale to był jedyny egzemplarz .......oby

O Boże, Pati, współczuję!!!! Dla mnie nie ma nic gorszego niż pająk. Mam fobie na ich punkcie. Ale jak się rozpozna wroga, to przynajmniej wiadomo jak go zwalczyc :) Już ja sie ich pozbędę!!!

PS>

W końcu mam rolety :) Tylko w salonie jedną oddałam do reklamacji, bo był feler na materiale.

A no fakt. Czasem trzeba... Niestety. Dalej czekam na odpowiedź, póki co myśląc nad ogrodem. Skarpa spędza mi sen z powiek :( Może macie jakieś inspiracje? Moja jest długa, ale niska, nieregularna co do kształtu i wysokości. Teraz jest tam czarna geowłóknina - ohyda :( Zastanawiam się czy jej nie ściągnąć i trawą nie obsiać. Kamień niestety jest dla nas za drogi :(

Zdjęcie0049.jpg

Edytowane przez naberia