Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Witam Cię Barbara :)

Tak, zamówiłam w końcu z 3 poziomymi paskami, czyli Mszczuje. Mam nadzieję, że nie bedzie to wygladać źle. Nie chciałam zamawiać drzwi, które po prostu nam się nie podobają.

Co do kominka, wizualizację kominka z obudową zrobiła mi firma kominkowa. Potem ją ewentualnie wklejam na zdjęcia w Paintcie. Jestem Ciekawa czy masz wybrany już wkład :)

Jeszcze nie, aczkolwiek Ty masz z płaszczem a my chociaż taki braliśmy pod uwagę, teraz już nie.A możesz mi jakiś doradzić?

Ty masz fajnie bo kominek chowasz w ścianie.Ja takiej możliwości nie mam i klocek kominek idzie mi na salon i tak już wąski.Jak masz jakieś fajne zdjęcia pionowych to wklejaj.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z kominków pionowych które nam się podobały (ale niestety nie miały płaszcza wodnego) mogę Ci polecić Brunera (model: SK 80 45S

, RF 66RS) albo Spartherma (Arte 1Vh, Arte Sh)). Dobre firmy, a wkłady slicznie wykonane. Jeśli chodzi moc, to już musisz dopasować do powierzchni domu.

Jeśli chodzi o obudowę, to brałam takie pod uwagę:

http://forum.muratordom.pl/entry.php?111412-z-Rudką-przy-kominku-)

A tu bardziej tradycyjny:

http://forum.muratordom.pl/entry.php?111145-ścianki-zakończone-30.10.2010&goto=next

Edytowane przez naberia

Mszczuja :) Tylko nie wiem czy dobry kolor wybraliśmy. Ja chciałam ciemny teak, a mąż stary dąb. Pan Sprzedawca też doradził stary dąb i zamówiliśmy stary dąb. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy :( Stary dąb wygląda jakby bardzo bardzo ciemny orzech, nawet trochę przypomina wenge. Ciemny teak z kolei wygląda jak bardzo bardzo jasnych orzech, przebija bardziej rudy lub machoń...

Dodam tylko, że deskę czołową próbowaliśmy dobrać do orzecha i wzięliśmy ciemny teak...

A który kolor Wy byście wybrały?

Edytowane przez naberia

Zastanawiam się nad elewacją i płytkami na zewnątrz...

A gdyby tak wneke przy wejściu zrobić szarą i dać szare płytki? Bruk bedzie szary z grafitowym brzegiem. A od strony tarasu zrobić słup szary? albo też całą wnękę szarą? i oczywiście szare płytki na tarasie?

elewacja z szarym.jpg

Dziś muszę zrobić jakieś dobre zdjęcia i obrobić w programie, a póki co klejam co mam.

Z kominków pionowych które nam się podobały (ale niestety nie miały płaszcza wodnego) mogę Ci polecić Brunera (model: SK 80 45S

, RF 66RS) albo Spartherma (Arte 1Vh, Arte Sh)). Dobre firmy, a wkłady slicznie wykonane. Jeśli chodzi moc, to już musisz dopasować do powierzchni domu.

Jeśli chodzi o obudowę, to brałam takie pod uwagę:

http://forum.muratordom.pl/entry.php?111412-z-Rudką-przy-kominku-)

A tu bardziej tradycyjny:

http://forum.muratordom.pl/entry.php?111145-ścianki-zakończone-30.10.2010&goto=next

naberio bardzo dziękuję mnie też się podobają dwa kominki na zdjęciach od Ciebie.A jaką Ty obudowę robisz? z czego?a czekaj chyba pisałaś o kremowym granicie, ja chcę mat i może być z wielkogabarytowych kafli

Kurcze, ta moja kuchnia to mnie do siwych włosów doprowadzi...! :evil:

Musze w końcu się zdecydować na końcową wersję.Pomóżcie pliz!!!! bo nie wiem co zrobić z barkiem...

PODŁOGA BĘDZIE SZARA. ŚCIANY BIAŁE. Szkło nad blatem albo białe, albo szare...

Najpierw miało być tak:

kuch 3 biały barek.JPG

Jednak szafka wisząca z ciemnym bokiem wydała mi się za "cięzka" i zmieniłam na tak:

kuch 3 biały barek szkło biała szafka lampy.JPG

Ale pomyślałam, że lepiej jednak przysłonić miejsce do gotowania i zamknać barek.

I teraz zastanawiam się z czego go zrobić... W sumie to w kuchni zniknęły drewnopodobne elementy i nie wiem czy jest sens robić go orzechowy, czy nie lepiej ... własnie... biały ? szary jak blat?

1. szary barek, aluminiowy cokół

kuch 3 biały barek szkło biała szafka lampa 1szaary.JPG

2. szary barek, biały cokół (nielakierowany)

kuch 3 biały barek szkło biała szafka lampa 1szaary888.JPG

3. biały barek, biały cokół (nielakierowany)

kuch 3 biały barek szkło biała szafka lampa 1szaary888biała.JPG

4. zostawić orzechowy barek?

Wkleję jeszcze tą 4. opcję z orzechowym barkiem:

kuch 3 biały barek szkło biała szafka lampa 1 polka braz.JPG

Aha, na wizualizacjach są różne blaty, ale jednak zdecydowaliśmy się na szary z Lechnera (taka delikatna krateczka przecierana na biało), niestety nie znalazłam nigdzie zdjęcia w necie, a niestety sama fotki nie zrobiłam :( Coś podobnego to tego, ale jaśniutki (tak jakby zamiast ciemnej kratkiu była biała na szarym tle):

980_1.jpg

Mam jeszcze jeden dylemat - okap. Chciałabym skośny, a nie taki jak na wizualizacjach. Myślałam o białym, bo mniej by się rzucał w oczy, ale płyta będzie czarna. I chyba głupio to będzie wygladać, jak płyta będzie czarna a okap biały? Lepiej się zdecydować na jeden kolor? Do zabudowy chciałam agd białe. Pewnie i by pasowało całe białe agd ale nie wiem czy za jasno by nie wyszło i obawiam się jak z utrzymaniem czystości na białej płycie. Zdecydowanie wolałabym czarną. Tylko co zrobić z okapem i resztą agd:confused:

Ojej, ale pytań.

ODpowiem tylko co do:

1) barku - jak wiesz mam niezabudowany a mino to super zasłania budrelik przy zlewie (gdzie Ty mas zlew? ). Dla mnie zabudowa trochę wygląda ciężko.

2) wisząca półka lepiej biała

3) okap - też miałam ten dylemat. W końcu wybrałam biały - bo w takim kolorze mam zabudowę (szafkę wiszącą). Też się zastanawiałąm jak będzie pasować do czarnej płyty - ale wydaje mi się, że dobierać się powinno poziomami a nie pionami.

Dzięki Mirela za pomoc, a no nazbierało się sporo tych pytań.

Mówisz pełny barek ciężko będzie wyglądał? :( Na przeciko niego jest stół z krzesłami, a na nich jak się usiądzie, to dołem (pod blatem barrku) będzie widać cały rozgardiasz, który może się przytrafić na szybko coś przygotowujac :( Zlew jest po środku okna.

No nie zakryje. U mnie własnie jest sporo bałaganu w miejscu gotowanie (dużo rzeczy powyciąganych). Ty masz dodatkowo fajnie, bo masz kącik do gotowania tak fajnie schowany... U mnie barek odgradza jakby kuchnię od jadalnianego kącika ( po środku jest tylko przejscie), więc cieszyłam się, że optycznie podzieli powierzchnie. Będzie miał 170 cm długości na 55-60 cm szerokości. Połeczka jest za okapem:

kuch 2.JPG

Naberia a może częściowo go zasłoń np 2/3. Gdzieś to widziałam tylko nie wiem gdzie... Ja będę miała zasłonięty.Zreszta widziałaś w moim wątku. Ostateczna wersja u mnie to białe wypełnienie i obwódka w kolorze blatu....

Zobacz najpierw miałam tak http://images40.fotosik.pl/721/11480948fa5aff4cgen.jpg

A potem tak

http://images39.fotosik.pl/698/75f57fb5a609b90agen.jpg

Edytowane przez Agi75