Barbara74 14.06.2011 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Witam Cię Barbara Tak, zamówiłam w końcu z 3 poziomymi paskami, czyli Mszczuje. Mam nadzieję, że nie bedzie to wygladać źle. Nie chciałam zamawiać drzwi, które po prostu nam się nie podobają. Co do kominka, wizualizację kominka z obudową zrobiła mi firma kominkowa. Potem ją ewentualnie wklejam na zdjęcia w Paintcie. Jestem Ciekawa czy masz wybrany już wkład Jeszcze nie, aczkolwiek Ty masz z płaszczem a my chociaż taki braliśmy pod uwagę, teraz już nie.A możesz mi jakiś doradzić? Ty masz fajnie bo kominek chowasz w ścianie.Ja takiej możliwości nie mam i klocek kominek idzie mi na salon i tak już wąski.Jak masz jakieś fajne zdjęcia pionowych to wklejaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.06.2011 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Z kominków pionowych które nam się podobały (ale niestety nie miały płaszcza wodnego) mogę Ci polecić Brunera (model: SK 80 45S, RF 66RS) albo Spartherma (Arte 1Vh, Arte Sh)). Dobre firmy, a wkłady slicznie wykonane. Jeśli chodzi moc, to już musisz dopasować do powierzchni domu.Jeśli chodzi o obudowę, to brałam takie pod uwagę:http://forum.muratordom.pl/entry.php?111412-z-Rudką-przy-kominku-)A tu bardziej tradycyjny:http://forum.muratordom.pl/entry.php?111145-ścianki-zakończone-30.10.2010&goto=next Edytowane 14 Czerwca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 14.06.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 Naberia to które w końcu drzwi zamówiłaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 14.06.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2011 (edytowane) Mszczuja Tylko nie wiem czy dobry kolor wybraliśmy. Ja chciałam ciemny teak, a mąż stary dąb. Pan Sprzedawca też doradził stary dąb i zamówiliśmy stary dąb. Nie wiem czy dobrze zrobiliśmy Stary dąb wygląda jakby bardzo bardzo ciemny orzech, nawet trochę przypomina wenge. Ciemny teak z kolei wygląda jak bardzo bardzo jasnych orzech, przebija bardziej rudy lub machoń... Dodam tylko, że deskę czołową próbowaliśmy dobrać do orzecha i wzięliśmy ciemny teak... A który kolor Wy byście wybrały? Edytowane 15 Czerwca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 15.06.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 na słowo to ciężko doradzić, jakieś fotki? My do okien w okleinie meranti drzwi drewniane dobieraliśmy orzechowe, wyszło idealnie Stary dąb lub rustykalny zawsze kojarzył mi się z odcieniem brązu wpadającego w zieleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 15.06.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Na szczęście zieleni w tym nie ma Fotek nie zrobiłam I tak obawiam się, że kolory wyszłyby przekłamane. Ale może jutro mi się uda pstryknać. Ciekawe co sobie pan Sprzedawca pomyśli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 16.06.2011 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Zastanawiam się nad elewacją i płytkami na zewnątrz... A gdyby tak wneke przy wejściu zrobić szarą i dać szare płytki? Bruk bedzie szary z grafitowym brzegiem. A od strony tarasu zrobić słup szary? albo też całą wnękę szarą? i oczywiście szare płytki na tarasie? Dziś muszę zrobić jakieś dobre zdjęcia i obrobić w programie, a póki co klejam co mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 17.06.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Z kominków pionowych które nam się podobały (ale niestety nie miały płaszcza wodnego) mogę Ci polecić Brunera (model: SK 80 45S , RF 66RS) albo Spartherma (Arte 1Vh, Arte Sh)). Dobre firmy, a wkłady slicznie wykonane. Jeśli chodzi moc, to już musisz dopasować do powierzchni domu. Jeśli chodzi o obudowę, to brałam takie pod uwagę: http://forum.muratordom.pl/entry.php?111412-z-Rudką-przy-kominku-) A tu bardziej tradycyjny: http://forum.muratordom.pl/entry.php?111145-ścianki-zakończone-30.10.2010&goto=next naberio bardzo dziękuję mnie też się podobają dwa kominki na zdjęciach od Ciebie.A jaką Ty obudowę robisz? z czego?a czekaj chyba pisałaś o kremowym granicie, ja chcę mat i może być z wielkogabarytowych kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Kurcze, ta moja kuchnia to mnie do siwych włosów doprowadzi...! Musze w końcu się zdecydować na końcową wersję.Pomóżcie pliz!!!! bo nie wiem co zrobić z barkiem... PODŁOGA BĘDZIE SZARA. ŚCIANY BIAŁE. Szkło nad blatem albo białe, albo szare... Najpierw miało być tak: Jednak szafka wisząca z ciemnym bokiem wydała mi się za "cięzka" i zmieniłam na tak: Ale pomyślałam, że lepiej jednak przysłonić miejsce do gotowania i zamknać barek. I teraz zastanawiam się z czego go zrobić... W sumie to w kuchni zniknęły drewnopodobne elementy i nie wiem czy jest sens robić go orzechowy, czy nie lepiej ... własnie... biały ? szary jak blat? 1. szary barek, aluminiowy cokół 2. szary barek, biały cokół (nielakierowany) 3. biały barek, biały cokół (nielakierowany) 4. zostawić orzechowy barek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Wkleję jeszcze tą 4. opcję z orzechowym barkiem: Aha, na wizualizacjach są różne blaty, ale jednak zdecydowaliśmy się na szary z Lechnera (taka delikatna krateczka przecierana na biało), niestety nie znalazłam nigdzie zdjęcia w necie, a niestety sama fotki nie zrobiłam Coś podobnego to tego, ale jaśniutki (tak jakby zamiast ciemnej kratkiu była biała na szarym tle): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Mam jeszcze jeden dylemat - okap. Chciałabym skośny, a nie taki jak na wizualizacjach. Myślałam o białym, bo mniej by się rzucał w oczy, ale płyta będzie czarna. I chyba głupio to będzie wygladać, jak płyta będzie czarna a okap biały? Lepiej się zdecydować na jeden kolor? Do zabudowy chciałam agd białe. Pewnie i by pasowało całe białe agd ale nie wiem czy za jasno by nie wyszło i obawiam się jak z utrzymaniem czystości na białej płycie. Zdecydowanie wolałabym czarną. Tylko co zrobić z okapem i resztą agd:confused: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.06.2011 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ojej, ale pytań. ODpowiem tylko co do:1) barku - jak wiesz mam niezabudowany a mino to super zasłania budrelik przy zlewie (gdzie Ty mas zlew? ). Dla mnie zabudowa trochę wygląda ciężko. 2) wisząca półka lepiej biała3) okap - też miałam ten dylemat. W końcu wybrałam biały - bo w takim kolorze mam zabudowę (szafkę wiszącą). Też się zastanawiałąm jak będzie pasować do czarnej płyty - ale wydaje mi się, że dobierać się powinno poziomami a nie pionami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dzięki Mirela za pomoc, a no nazbierało się sporo tych pytań. Mówisz pełny barek ciężko będzie wyglądał? Na przeciko niego jest stół z krzesłami, a na nich jak się usiądzie, to dołem (pod blatem barrku) będzie widać cały rozgardiasz, który może się przytrafić na szybko coś przygotowujac Zlew jest po środku okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.06.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Czyli barek go nie zakryje . U mnie najwięcej bałaganu jest przy (na) zlewie. Ale powiem szczerze, że ze zmywarką to nie ma się nim co przejmować, to conajwyżej jakieś okruchy . A tam masz jeszcze jakiąś półeczkę ? Pod okapem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 21.06.2011 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Ja bym wolała barek zamknięty Raz, że przysłoni ewentualny bałagan a dwa, że zyskujesz dodatkowe miejsce do przechowywania. Bok i blat barku zrobiłabym z tego samego materiału co blaty kuchenne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 No nie zakryje. U mnie własnie jest sporo bałaganu w miejscu gotowanie (dużo rzeczy powyciąganych). Ty masz dodatkowo fajnie, bo masz kącik do gotowania tak fajnie schowany... U mnie barek odgradza jakby kuchnię od jadalnianego kącika ( po środku jest tylko przejscie), więc cieszyłam się, że optycznie podzieli powierzchnie. Będzie miał 170 cm długości na 55-60 cm szerokości. Połeczka jest za okapem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 Dziękuję Pysiaczku. Co prawda dodatkowego miejsca do przechowywania nie zyskam (dół tylko płytą będzie zamkniety, żeby zostawić miejsce na nogi), ale fakt - bałagan będzie przysłonięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 21.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 A nie chcesz tak jak u mnie jeszcze go przedłużyć ? Masz tam chyba miejsce ? Conajmniej do połowy tego okna.aha i półeczka jakoś mi nie bardzo .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 21.06.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Naberia a może częściowo go zasłoń np 2/3. Gdzieś to widziałam tylko nie wiem gdzie... Ja będę miała zasłonięty.Zreszta widziałaś w moim wątku. Ostateczna wersja u mnie to białe wypełnienie i obwódka w kolorze blatu....Zobacz najpierw miałam tak http://images40.fotosik.pl/721/11480948fa5aff4cgen.jpgA potem takhttp://images39.fotosik.pl/698/75f57fb5a609b90agen.jpg Edytowane 21 Czerwca 2011 przez Agi75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 21.06.2011 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 (edytowane) Wolałabym go nie przedłużać. Już mi się wydaje wielki. A tak to jest po połowie: 170 barek i ok. 170 przejście. Co do półeczki, schemat był taki: Edytowane 21 Czerwca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts