Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeszcze odnośnie przedłużenia - a nie lepiej zachować symetrię w stosunku do okna ? Przecież jak się będzie na kuchnię patrzeć, to nikt nie mierzy ile jest od ściany do ściany, tylko na pierwszy rzut oka okno się wyłania. Albo do środka albo na poczatek okna bym zrobiła ten barek.

Hmm... z półkami, powiem szczerze, że ja tylko okap bym dała i nic wicej.

Myślę, że lepiej zachować symetrię co do wejścia. Chcę, żeby było szerokie, a na wprost kuchni się nie patrzy, bo jest tam ściana... musiałabyś spojrzeć na układ pomieszczń na pierwszych stronach, bo nie umiem wytłumaczyć. Zbyt długo barek tez byłby uciążliwy - jak by nie patrzeć, trzeba go obchodzić, żeby iść do jadalni czy salonu. Na wyspę jest tam za mało miejsca, a płyta nie byłaby przysłonięta. Większego barku tez nie potrzebuję :)

A jeśli chodzi o półeczki - zrezygnowałabyś i z szafki i z półeczek? Wiem, że tak byłoby najestetyczniej, ale ... chciałam szklanki i kubki trzymać prz barku... Wiem,że tak będzie wygodnie. Poza tym nie mam innego miejsca, żeby wisząca szafkę powiesić. Z kolei jak zostawię szafkę z jednej strony okapu, to po drugiej stronie będzie pusto :(

Oglądnęłam wszystkie wizualki - rozumiem o co Ci chodzi. Ja jednak wolałabym ustalać długość barku względem okna (bo terz ono tak sobie jest niesymetryczne - ani na środku ściany, ani nieproporcjonalnie do barku).

Z szafkami wiszącymi miałam tak jak Ty - musiałam coś wymyślić na szklanki. Coprawda teraz nie żałuję tej safki wiszącej, ale gdyby nie praktyczny akpekt to bym jej nie robiła. Musisz zdecydować sama. Ale z półkami to dla mnie tego za dużo.

Naberia ja przede wszystkim nie zrobiłabym szarej podłogi i szarego blatu, oczywiście jeżeli szara jest też noga barkowa. Jeżeli barek ma całkiem inny kolor to ok. Przy wybieraniu blatu dzwoniłam do projektantki i pytałam czy szary do szarej podłogi dać bo mi się podoba w próbniku i oczywiście powiedziała że nie. Cieszę się że się jej wtedy posłuchałam bo teraz to bym płakała mając szare szkło, szary blat i szarą podłoge i szary sufit podwieszany...

Zdecydowanie chwalę sobie barek otwarty. U nas ze względów technicznych barek ma taką podpórkę na środku (taka niezwykłej urody biała decha blah :p ) i już mało co widać, jak dojdą hokery to już w ogóle nic nie będzie widać. Spytaj swojego wykonawcę czy u Ciebie barek będzie dokładnie tak jak na wizualizacji bez podparcia, bo ja miałam swoje ale po montażu ale teraz to nawet jestem zadowolona :p

Kurcze, w studiu kuchennym mówiono nam, że ładnie wygląda jak blat jest pod kolor podłogi (że płaszczyzny dobiera się pod kolor) i dlatego często blat jest wybierany pod kolor podłogi... Gdybym to mogła zobaczyć na żywca, to pewnie bym stwierdziła czy mi się tak podoba czy nie. A tak, trudno mi powiedzieć.

Co do barku, to stolarz zrobi mi jak będę chciała. Mówił, że nie ma problemu - może być bez zakrytego dołu, ale chodzi mi o ten bałagan, który czasem się pojawia w okolicy płyty podczas gotowania... żeby go troszkę zakryć. Szkoda, że ten program do wizualizacji jest taki ... ach! szkoda słów. Korozja mi podała parę zdjęć kuchni - muszę się przyjrzeć podłodze... Ale to w takim razie masz jakąś propozycję na blat lub podłogę?

Udało mi się zrobić zdjęcia koloru drzwi zewnętrznych. Oczywiście na każdym zdjęciu kolor wygląda inaczej, ale oceń sama - tylko mnie nie dobij, bo zamówienie i tak już złożone i wyjścia innego nie ma ;) Żartowałam - wal śmiało ;)

Zdjęcie0963.jpg

Zdjęcie0962.jpg

Zdjęcie0964.jpg

Zdjęcie0968.jpg

Zdjęcie0965.jpg

Jednak zastanawiamy się, czy kuchnia nie będzie za zimna jak zrobimy jasny barek... I chyba zdecydujemy się jednak na ten orzechowy... Jak myślicie?

Podłoga wciąż się wygrzewa, ale póki co zrobiliśmy dziś porządne zakupy :)

Wanna Sanplast zamówiona. Wc Roca The Gap (nowość podobno) zamówiony - macałam w środku - cały szkliwiony :)

Zamówiliśmy również baterie do łazienki z Tresa.

large_WAL_ERGO.jpg

product.large.jpg

32147_85919.jpg

3008-1-1.jpg

3015-1-1.jpg

Zastanawiamy się nad przyciskiem do geberitu -kanciasty czy okrągły...

40b8ddda1ca7efded46b34afaeb0d38f.jpg

a52eb522febfc220a5b0e8840388fe13.jpg

235_1.jpg

Mamy wstępnie również wybrane płytki do wiatrołapu, ale jeszcze się zastanawiam... W sumei są bardzo ciekawe - nie za jasne, nie za ciemne, nie za śliskie, nie za szorstkie i dodatkowo ładnie połyskują :) Tylko jak meble wenge będą na nich wyglądały :-?

Zdjęcie1004.jpg

Zdjęcie1005.jpg

A do kibelka chyba jednak zamiast Hanabi z Paradyża weźmiemy Metalic z Opoczna... do tego białe ściany i lustro w srebrnej ramie...

grafit

186.jpg

lub brąz (drzwi są orzechowe)

Gres Metalic braz gold 29,7x59,8.jpg

I może żeby nie było za ciemno jasne płytki podłogowe? czy lepiej ciemne?

27341_1.jpg

A umywalkę może z koła - ego...

Umywalka-40-cm-Kolo-EGO-by-Antonio-Citterio-K12140-12139.jpg

Umywalka-40-cm-Kolo-EGO-by-Antonio-Citterio-K12140-12139.jpg

Naberia płytki do kuchni super.Mam nadzieję, ze uda Wam sie je zakupić.Jaka to firma ? Do wc wybrałabym jednak grafit i podłogę zrobiłabym ciemną.Te płytki mają dość wyraźna strukturkę więc ewentualne plamki i paprochy nie bedą sie rzucać w oczy.Przycisk bardziej podoba mi się okrągły ale do wybranej przez Was baterii pasuje chyba bardziej ten prostokątny. A barek biały wcale nie będzie zimny jeśli będzie miał kontrastową obwódkę.

puk, puk, wprosiłam się. podoba mi się ta galeria :)

płytki do kuchni bardzo fajne, oby się udało kupić. myślałam o podobnych do łazienki, ale w końcu kupiliśmy inne (zbliżone do Twoich z wiatrołapu ;)). podobne trochę do tych lappato są porcelanosy cemento silver, widziałam właśnie w zeszłym tygodniu podłogowe w jakiejś promocyjnej cenie (ok. 90 pln/m).

Agi, płytki do kuchni to Essencia - lappato (producentem jest chyba firma Rako). Oby się okazało, że są jednak dostępne :(

Co do barku - co masz na myśli pisząc "kontrastową" obwódkę?

Pan od kuchni wycenił nam kuchnię. I niestety podniósł cenę o 4 tys. Nie podoba się nam to wcale :( Chyba bedziemy musieli z czegoś zrezygnować... :(

indigo, witam Cię serdecznie i oczywiście zapraszam częściej :) Będę musiała oblukać tą porcelanosę :)

Naberia kolory dobre drzwi ;) Z tą kuchnią to owszem, ja też bym płaszczyznami dobierała, ale jeżeli noga barkowa schodząca też by miała być szara (jak ja szatańsko na sam koniec kombinowałam) to by Ci sie wszystko zlało. Moim zdaniem nie napinaj się na ten blat orzechowy , kuchnia i tak jest otwarta więc na pewno nawiążesz jeszcze niejedynym orzechowym akcentem ;) Może fronty dolne zróbcie w orzechu?