Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nasze malutkie WC - chciałabym w jakimś fajnym klimacie urządzić...

Płytki siver grafit zamówione- bedą położone tylko do wysokości 1,3 m. Ściany białe.

data_kolekcje_k007_k007p002.jpg

Szukam lustra i kinkietu. Kinkietu najlepiej ciemnego lub sredrnego, ale żeby dawał dość sporo światła... Może ktoś spotkał taki?

Jak narazie znalazłam lustra takie:

lustro_srebrne_paski_410px.jpg

image_func.jpg

figaro_70999.jpg

w1101-g30_lustro_new.jpg

Muszę tylko znaleźć płytki na podłogę, bo te z opoczna są jakieś trumienne... :(

Edytowane przez naberia

Mam sednę w całym domu i zastanawiam się skąd ta cena 100 pln ? Mówicie o zwykłej plastikowej ramce ? Przecież to cena 7-15 pln za sztukę. http://www.dobregniazdka.pl/kategoria/sedna/1

Jeżeli można - ściany mam idealnie równe a jednak ramki gdzieniegdzie odstawają. Musimy to wypełnić akrylem i pomalować. Poza tym jak się z boku patrzy na pstryczki podwójne to widać ich wnętrza (nie wiem czy mnie rozumiecie). Reasumując pstryczki są śliczne ale ja się jednak czepiam tych dwóch rzeczy. Cenowo super.

Aha - mają jeden minus - nie ma podwójnego gniazdka w systemach ramkowych. Mi już brakuje gniazdek np przy kompie czy tv :(.

A ta misa wc ? to jaka firma ?

Dzięki Mirela, u mnie ramki tez nie są takie drogie, ale kurka, zmartwiłaś mnie, że widać wnętrzności
:(

A to gniazdo podwójne, to masz na myśli takie? Ale tu faktycznie jest ramka zintegrowana.

sedna-sdn2800621-gniazdo-podwojne-z-uziemieniem.jpg

A pewnie chodziło Ci o coś takiego?

image_func.jpg

Misa powyżej to Koło Preciosa. Podobno nowość. Tylko jak otworzysz klapke, to jest okragła "dziura". Do tego jest tez taka umywalka.

Edytowane przez naberia

Tak o to drugie mi chodziło. To też sedna ? Tam gdzie kupowałam ich wtedy nie było. A sedna mi wyszła dużo taniej niż Berker. Robiłam w excelu zestawienia 8 różnych pstryczków które mi się podobały więc ceny miałam w małym palcu ;).

Te bebechy nie wszędzie widać, jakoś mi się rzuciło tylko w salonie ale ja mam pstryczki baaardzo nisko. Może to dlatego. Musiałabym klęknąć i zobaczyć jak to wygląda z innej perspektywy. Wybrałam te śnieżnobiałe. Mi się bardzo podobają. Kupowałam w tym sklepie co dałam namiar - polecam.

Wc fajne :) Podoba mi się. Mam podobną w szarej łazience - Heideberga. I w przeciwieństwie do wielu mi się bardzo dobrze korzysta z kwadratowych. Może dlatego, że tyłek też mam kościsty i kwadratowy ;). Jedyny minus to taki, że jak się człowiek przyzwyczaji do samoopadającej deski to potem trzaska zwykłymi deskami ;).

Szerokość okapu dobierz do wielkości płyty. Masz już jakiś wybrany ?

Edytowane przez mirela99

Tak Siena jest czarna i biała :) Ty pokazujesz model Helen z firmy MArkslojd, one są mizernie wykonane ;/ ja bym się nie pokusiła

Dobre moje wypociny co do kuchni:

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_11-2.jpg Poglądowo całość, w życiu nie zdecydowałabym się po moich próbach kolorystycznych na robienie pleców i boków w orzechu a frontu białego w szafce wiszącej, za bardzo pstrokato przy kuchni się robi

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_12-2.jpg- szara podłoga, szary blat, szara ściana spiżarkowo-zabudowana

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_13-2.jpg Szczerze to zdecydowałabym się tylko na powieszenie okapu nad kuchnią bez półek i szafek, bo bardzo wygodnie korzysta się z talerzy i kubków umieszczonych w szufladach które będziesz mieć przy kuchni ;)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_14-1.jpg ale dobra...szafka biała, wbudowany okap + półka na jakieś...książki kucharskie przyprawy? no ja wolałabym pustkę...

P.S. Różnica w szarym blacie w poziomie mi wyszła nie wiem czemu, barek położony na szafce, grubość barku 8 cm fornir orzech. Pustka pod nogami, jak zabudujesz będzie niewygodnie, a jak wstawisz hokery to i tak nie będzie nic widać, no chyba że ktoś na klęczkach będzie się u was gościć ;)

Edytowane przez Venus_m

Niestety to nie jest Sedna. Ale podobna. Ospel Impresja i Kontakt Simon BMGZ2/11 Gniazdo podwójne z uziemieniem.

Myśle, że można coś dobrać podobnego.

Tez zamawiam snieznobiałą. Jest taka... delikatna :)

A zamawiamy w hurtowni elektrycznej u nie w mieście.

Co do kibelka, niestety nie sprawdzalam czy wygodny... No coś, sprawdze po zamontowaniu ;) Mam jeszcze drugi w domu, w razie czego ;)

O, dzięki Venus. Super to wyszło! :) Tylko właśnie nie za bardzo widać tą gorę na moim monitorze - wszystko białe się zlało...

Ale widzę tam szafkę wiszącą. Wcześniej też brałam pod uwagę 3 szafki wiszące poziome obok siebie, a w środkowej okap, ale ciężko to trochę wygladało...

Na przeciwko barku, jest stół z krzesłami - jak się będzie przy nim siedziało (goście) dołem bedą wszystko widzieli przy płycie pod blatem barku (dlatego go chciałam zamknąć), choć też mi się bardzo podoba otwarty dołem... Jednak chciałabym mieć kuchnię praktyczną i nie stresować się, jak nabałagani mi się troszkę...