Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

Tak, z tym że ja wolałabym podłogowe 60x60 i ścienne np 30x60, ale 30x60 też będą dobrze wyglądać jeżeli dobrze dopasujesz kolor fugi, chociaż to akurat jest ważne przy każdym rozmiarze :) Hmn..Naberia w standardzie lakieruje się fronty...dopilnuj koniecznie by przy zamówieniu sprecyzować że wszystkie elementy widoczne muszą być lakierowane.

P.S. Poprawiłam ten rysunek z szafką żeby był bardziej czytelny.

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Tak o to drugie mi chodziło. To też sedna ? Tam gdzie kupowałam ich wtedy nie było. A sedna mi wyszła dużo taniej niż Berker. Robiłam w excelu zestawienia 8 różnych pstryczków które mi się podobały więc ceny miałam w małym palcu ;).

Te bebechy nie wszędzie widać, jakoś mi się rzuciło tylko w salonie ale ja mam pstryczki baaardzo nisko. Może to dlatego. Musiałabym klęknąć i zobaczyć jak to wygląda z innej perspektywy. Wybrałam te śnieżnobiałe. Mi się bardzo podobają. Kupowałam w tym sklepie co dałam namiar - polecam.

Wc fajne :) Podoba mi się. Mam podobną w szarej łazience - Heideberga. I w przeciwieństwie do wielu mi się bardzo dobrze korzysta z kwadratowych. Może dlatego, że tyłek też mam kościsty i kwadratowy ;). Jedyny minus to taki, że jak się człowiek przyzwyczaji do samoopadającej deski to potem trzaska zwykłymi deskami ;).

Szerokość okapu dobierz do wielkości płyty. Masz już jakiś wybrany ?

Mirela, tak się przygladam temu kibelkowi z Heideberga i kurcze, podoba mi się :) A napisz proszę, gdzie go kupowałaś? może przez internet? i napisz proszę czy ma ładny odcień bieli - czy nie trudno go skomponować z umywalką z innej firmy? Może jakąś fotkę kibelka otwartego mi zrobisz? i ważne pytanie - czy jest czkliwiony od spodu na całym obwodzie (tam, któredy się woda wylewa ze spłuczki)???

Na stronie superceramiki znalazłam jeszcze 2 fajnie umywalki:

umywalka scienna us-343.jpg

umywalka ścienna us-344.jpg

Kibelek też zamieszczę:

9d9d3fcf324d29c23f813277f487235f.jpg

Zastanawiam się czy przez neta go nie zamówić... Może macie dziweczyny jakieś doświadczenie z zakupen ceramiki sanitarnej przez neta? polecacie? czy nie bardzo? :-?:-?

Co do kuchni i okapu - to chciałabym kupić okap Akpo - Venus biały:

214942482_3.jpg

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy nie będzie źle wyglądała czarna płyta pod białym okapem??? Blat będzie jasnoszary. Jaki zlew do tego wybrać? biały? jasnoszary czy czarny??? :-?

Muszę się pochwalić co mamy w domu od wczoraj :wave::

Zdjęcie1030.jpg

Dziś zaczyna się płytkowac nasz malutki kibelek, a narazie wyglada tak:

Zdjęcie1029.jpg

Kupiliśmy już listwy wykończeniowe:

Zdjęcie1039.jpg

I zastanawiałam się czy nie dać gdzieś jako ozdoby (pasek w dół może koło geberitu) mozaiki coś w tym stylu:

Zdjęcie1026.jpg

Ale uznałam, że może za dużo tego już będzie... i nie kupiliśmy. Mam nadzieję, że dobrze zrobiłam... Jak myślicie?

Venus, mam nadzieję, że sie nie pogniewałaś za tą kuchnię? i doradzisz mi coś jeszcze... :hug:

Znalazłam tez chyba odpowiednie płytki podłogowe do kibelka:

Zdjęcie1034.jpg

Są ślicznie o kolorystycznie pasują do płytek na ścianę :) Jest tylko problem - są dość spore - 50 x50, a nasz kibelek ma 1,7m x 1,2 m. Mam nadzięję, że nie będzie to bardzo źle wyglądać, bo te z kolekcji są okropnie ciemne :(

Zdjęcie1030.jpg

Zdjęcie1039.jpg

Zdjęcie1034.jpg

Zdjęcie1026.jpg

Edytowane przez naberia

Oj, zdjęcia wyszły mi koszmarnie :( Oczywiście komórką robione i to na szybko :(

Mam jeszcze prośbę - powiedzcie, która umywalka lepsza do tego kibelka?

Umywalki są dość małe i niestety żadnej nie widziałam na żywo. Chodzi o to, żeby wygodnie umyć ręce i postawić mydełko w płynie...

Koło Quattro:

umywalka-quattro-40-cm-prawa.jpg

Koło Preciosa:

l62240900_1.jpg

Czy firma Perfekt (wygląda prawie jak Quattro, z tym że jest masywniejsza):

Kibelek chyba jednak weźniemy Preciose z Koła:

WC KOŁO Preciosa.jpg

l62240900_1.jpg

umywalka-quattro-40-cm-prawa.jpg

WC KOŁO Preciosa.jpg

A tak w ogóle to załamka!:(:(:( Okazało się, że Pan od instalacji zamontował nam taki geberit, że ŻADNYCH ładnych przycisków nie ma do wyboru. Masakra jakaś! :(

A tak chciałam przycisk Sigma 50 :(

sigma_0020_50_0020_gesammelt.jpg

Mam też problem z oświetleniem w wc. Ta lampa co Venus mi podała jest cudna, ale okazało się, że kabelek mam jakby nad lustrem a nie z boku... Co tam dać? Widziałyście jakieś fajne (glamour) oświetlenie nad lustro?

Edytowane przez naberia

o boże :D Co tu się wyprawia jak mnie nie ma :D Dobra to teraz żebym nie zapomniała i na wszystko odpowiedziała :D :

- nie gniewam się za kuchnię, jakoś szczególnie dużo pracy mnie to nie kosztowało, a zresztą zawsze trzeba się liczyć z tym że może nie przypaść do gustu, także luz :hug:

- płytki w tej małej łazience, ja bym dodała pasek tej większej mozaiki z przesunięciem :yes: fajny element dekoracyjny by był i trochę mniej standardowo ;)

- do zakupów sanitarnych polecam sklep http://www.lazienkaplus.pl + koniecznie dowóz droższy na dwóch panów 300 zł(transport z wniesieniem), no chyba że bierzesz tylko kibelek...ja miałam dużo i wannę. U nas brakowało jednej śrubki do panela prysznicowego, łazienka robiona w styczniu/lutym, zadzwoniliśmy w tym miesiącu, śrubka dosłana bez problemu, także polecam :)

- Naberia z umywalką to jest o tyle lipnie że te małe trzeba obejrzeć na żywo. Ja byłam zdecydowana na Roca Hall taką maleńką, ale jak ją zobaczyłam to pod baterią mi się ręce do mycia nie mieściły, a mam raczej małe/normalne dłonie :) Co już mówiąc o narzeczonym. Ostatecznie znalazłam umywalkę 60 cm szerokości 34 głębokości i jest idealna...ale ile ja się naszukałam do niej krótkiej baterii...a firmy od umywalki i tak nie podam bo nie pamiętam a pudełka po niej nie ma ;/

- przyciski Sigma są piękne, ale wiesz że kosztują po 400 zł? :)

- są 2 rodzaje geberitów i do jednych pasuje wiekszość przycisków tych poziomych, a do innych takie wąskie chyba Grohe...ja tam mam chromowany i biały z chromem w łazienkach i bardzo sobie chwalę ;)

Co tam za problem masz z oświetleniem w łazience bo albo nie doczytałam albo nie załapałam :)

Edytowane przez Venus_m

Dzięki Venus, już myslałam, że o mnie zapomniałaś albo się pogniewałaś...

Co do wc - gdzie byś dała ten pasek z mozaiki? Choć i tak nie wiem czy bym zdążyła dokupić, bo od dzisiaj się ma kibelek płytkować...

Umywalkę też bym wolała najpierw zobaczeć, ale niestety nigdzie w mojej okolicy ich nie ma. A mój małżonek to ma łapsko!

Na stronie właśnie lazienkaplus.pl szukałam między innymi umywalek. Jakie to dziwne, że niektóre ceny mają super, a niektóre wyższe niż w sklepie...

A wizualnie, która Ci się najbardziej podoba?

W kwestii przycisków byłam uświadomiona, a tu taki zonk. My mamy geberit duofix, ale okazuje się, że są 2 rodzaje rozstawu przycisków i do naszego sa same padaczkowe :( Z tych jeszcze w miarę jest tylko Delta, o którym chyba Nicol pisała i taki:

2.jpg

images1.jpg

I chyba do obu łazienek najbardziej by pasował w połysku...

chyba ta linea blue, preciosa z koła to ma strasznie maleńki otwór na rączki. Naberia wrzuć migiem wymiary tego kibelka, to coś na szybko zwizualizuję.

P.S. Przycisk Delta jest ok, ja sie tak napinałam z tymi przyciskami (A z czym ja się nie napinam? :D ) a teraz to mi rybka, nawet na niego nie patrzę :D

Kiedyś pokazywałaś taką fajną srebrną tapetę do wnęki przy ścianie TV, widziałam ją 2 dni temu w Leroy i jest super ;)

Jeszcze napisz co to za płytki w tym kibelku mają być kolekcja producent i ta mozaika skad? bo musze tekstury sobie pobrać

Edytowane przez Venus_m