Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Sprawdziłam i jednak mozaika mi nie pasuję :)

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_8-4.jpg widok na zabudowę, żeby nie tracić miejsca, a zyskać na przestrzeni lustro nad geberitem i na całej ścianie nad umywalką. Dodatkowo płytkie podwieszenie na wysokość jednej płytki i podklejenie tam ledu. Zyskujesz małą półeczkę żeby postawić chociażby perfumy. Zabudowa na całości np 15 cm bardzo zmniejszy Ci pomieszczenie dlatego nic więcej już na tej ścianie nie kombinowałam.

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_7-3.jpg

http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_15-2.jpg

Dzięki Venus. Jestem tylko ciekawa jak się sprawdza biała płyta... A zlew biały Ty masz, prawda? dobrze się sprawuje? czy ciężko go utrzymać w czystości?

Co do kibelka, dziękuję Ci bardzo. SUper to wyglada, ale...

- Niestety nie mam zrobionej elektryki na końcu ściany, tylko krótki kabelek nad lustrem, więc nie wiem czy jest sens robić tam sufit podwieszany?

- Tej półeczki bym nie robiła przy umywalce. Niepotrzebnie chyba zabiera miejsce, ciężko wygląda, a tam i tak nic nie bedzie trzymane (to takie wc dla gości).

- No i największy problem - lusto :( Wiem, że to super wygląda, ale ciężko z kasą i mąż się na pewno na nie nie zgodzi (wykorzystała limit na lustro w łazience - tam jest go już dość sporo, nie wiem czy kojarzysz). A czy lustro w oprawie jakiejś ciekawej źle będzie wyglądało? I chyba jakiś kinkiet do tego (mogę podkuć trochę ścianę, żeby był z boku lustra)...

Zauważyłam jeszcze jasną podłogę... Co do za płytki? Dawać jasne jednak? Choć na żywo dziwnie te płytki wyglądały przy jasnych (myślałam nawet o srebrnych), ponieważ mają strasznie dziwny kolor... Za każdym razem wyglądają inaczej...

Aha, a płytki są tylko na 2 ścianach? - to tak specjalnie?

Edytowane przez naberia

Hehe, no wiem może z tą półeczką przekombinowałam :rotfl: . Płytki normalnie na wszystkich ścianach, ale ja chciałam pokazać akurat te dwie a tak mi kamerę zasłaniały :D Hmn...lustra za drogie wklejane są? Mi się wydawało że to właśnie tanio wychodzi. Lustro w srebrnej ramie też będzie pięknie wyglądać. Zapomniałam że ten wucet ma być glamour a nie ultranowoczesny :o

P.S. W każdym razie nie zawracaj sobie głowy mozaiką bo nic dobrego się nie wymyśli. A jak dodasz srebrną ramę i ładne glamour oświetlenie to będzie cacy. Podłoga biała to tylko propozycja, fugi ciężkie w utrzymaniu czystości od razu mówie :)

Hm... w sumie moze być i nowoczesny, ale za lustra liczą sobie strasznie :( Niestety. Ale jeśli też będzie ok z ramą to mi ulżyło ;) Tylko muszę jeszcze się rozejrzeć za lustrami. To tej zabudowy nad kibelkiem nie robić czy robić w wersji z lustrem w ramie? Widziałam tez piękne czarne ramy, tylko nie wiem czy srebrna nie rozjaśni bardziej...

Co do kinkietów, znalazłąm jeszcze takie:

imagesCARR9T0F.jpgimagesCAHBGLXQ.jpgimagesCA27438F.jpgimagesCAQZVOQL.jpgAzzardo-Kinkiet.jpg

Ale czy dobrze będzie wyglądal kinkiet tylko z jednej strony?

Hmn...płytki explorer jeżeli są czarne to czarna rama będzie ok. Ja wolałabym srebrną i tak jako zgrabne zamknięcie całości no ale czemu nie. Naberia ja bym poszukała podłogowych w wymiarze tych płytek ściennych na szerokość, ja lubię jak fugi są równe ;) Kinkiet co Ci się najbardziej podoba dla mnie ok, ale one są masywne, chyba że widziałaś na żywo i Ci się tak podoba. Osobiście zmęczyłabym elektryka o dodanie kabelka i zrobienie 2 symetrycznych kinkietów. Pamiętaj czego nie zrobisz teraz, nie zrobisz już nigdy lub w bardzo odległej przyszłości :)

Venus, Venus! Małżonek mi przerobi kabelek i będę mieć 2 kinkiety po bokach lustra! :) Rozmawiałam tez z naszym płytkarzem - powiedział, że może nam zrobić ten sufit podwieszany nad tą półką wc (nad zabudową geberitu) i jest tam prąd od wentylatorka, więc można go podświetlić :) Tylko wszystkie światła będą się zaświecać jednocześnie - i tu moje pytanie - robić ta zabudowę i światełka???

Czy nie za dużo tego będzie? Lustro wolałabym w ramie. Czy to wszystko bedzie do siebie pasować?

Screenshot_15-2 z lu.JPG

Edytowane przez naberia