naberia 05.07.2011 12:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 116 to szerokość ściany z geberitem. Na przeciwko jest wejście (drzwi 80 ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Sprawdziłam i jednak mozaika mi nie pasuję http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_8-4.jpg widok na zabudowę, żeby nie tracić miejsca, a zyskać na przestrzeni lustro nad geberitem i na całej ścianie nad umywalką. Dodatkowo płytkie podwieszenie na wysokość jednej płytki i podklejenie tam ledu. Zyskujesz małą półeczkę żeby postawić chociażby perfumy. Zabudowa na całości np 15 cm bardzo zmniejszy Ci pomieszczenie dlatego nic więcej już na tej ścianie nie kombinowałam. http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_7-3.jpg http://i888.photobucket.com/albums/ac87/serandom/Wnetrza%20i%20inspiracje/Screenshot_15-2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Sprzęty, jak biały piekarnik i mirofala to szłabym za ciosem, biała szklana płyta biały zlew biały okap. Ewentualnie wszystko białe a płyta i zlew czarne...ale trochę misz masz się zrobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 12:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki Venus. Jestem tylko ciekawa jak się sprawdza biała płyta... A zlew biały Ty masz, prawda? dobrze się sprawuje? czy ciężko go utrzymać w czystości? Co do kibelka, dziękuję Ci bardzo. SUper to wyglada, ale... - Niestety nie mam zrobionej elektryki na końcu ściany, tylko krótki kabelek nad lustrem, więc nie wiem czy jest sens robić tam sufit podwieszany? - Tej półeczki bym nie robiła przy umywalce. Niepotrzebnie chyba zabiera miejsce, ciężko wygląda, a tam i tak nic nie bedzie trzymane (to takie wc dla gości). - No i największy problem - lusto Wiem, że to super wygląda, ale ciężko z kasą i mąż się na pewno na nie nie zgodzi (wykorzystała limit na lustro w łazience - tam jest go już dość sporo, nie wiem czy kojarzysz). A czy lustro w oprawie jakiejś ciekawej źle będzie wyglądało? I chyba jakiś kinkiet do tego (mogę podkuć trochę ścianę, żeby był z boku lustra)... Zauważyłam jeszcze jasną podłogę... Co do za płytki? Dawać jasne jednak? Choć na żywo dziwnie te płytki wyglądały przy jasnych (myślałam nawet o srebrnych), ponieważ mają strasznie dziwny kolor... Za każdym razem wyglądają inaczej... Aha, a płytki są tylko na 2 ścianach? - to tak specjalnie? Edytowane 5 Lipca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hehe, no wiem może z tą półeczką przekombinowałam . Płytki normalnie na wszystkich ścianach, ale ja chciałam pokazać akurat te dwie a tak mi kamerę zasłaniały Hmn...lustra za drogie wklejane są? Mi się wydawało że to właśnie tanio wychodzi. Lustro w srebrnej ramie też będzie pięknie wyglądać. Zapomniałam że ten wucet ma być glamour a nie ultranowoczesny P.S. W każdym razie nie zawracaj sobie głowy mozaiką bo nic dobrego się nie wymyśli. A jak dodasz srebrną ramę i ładne glamour oświetlenie to będzie cacy. Podłoga biała to tylko propozycja, fugi ciężkie w utrzymaniu czystości od razu mówie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 13:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hm... w sumie moze być i nowoczesny, ale za lustra liczą sobie strasznie Niestety. Ale jeśli też będzie ok z ramą to mi ulżyło Tylko muszę jeszcze się rozejrzeć za lustrami. To tej zabudowy nad kibelkiem nie robić czy robić w wersji z lustrem w ramie? Widziałam tez piękne czarne ramy, tylko nie wiem czy srebrna nie rozjaśni bardziej... Co do kinkietów, znalazłąm jeszcze takie: Ale czy dobrze będzie wyglądal kinkiet tylko z jednej strony? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Ale nie wiem czy ten mi się najbardziej nie spodobał: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Dziękuję Ci bardzo Venus raz jeszcze A widziałaś te płytki Explorer co wklajałam wcześniej? (zdjęcie niewyraźne) myślisz że będą ok? sa dość ciemne i duże jak na mały kibelek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Hmn...płytki explorer jeżeli są czarne to czarna rama będzie ok. Ja wolałabym srebrną i tak jako zgrabne zamknięcie całości no ale czemu nie. Naberia ja bym poszukała podłogowych w wymiarze tych płytek ściennych na szerokość, ja lubię jak fugi są równe Kinkiet co Ci się najbardziej podoba dla mnie ok, ale one są masywne, chyba że widziałaś na żywo i Ci się tak podoba. Osobiście zmęczyłabym elektryka o dodanie kabelka i zrobienie 2 symetrycznych kinkietów. Pamiętaj czego nie zrobisz teraz, nie zrobisz już nigdy lub w bardzo odległej przyszłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 13:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 Mówisz masywne? właśnie nie widziałam ich jeszcze na żywo nigdzie... Ale są podobne do tych co masz w kuchni chyba... Co do płytek - to masakra jakaś - strasznie trudno jest dobrać coś kolorystycznie i obawiam się, że wyboru co do wielkości płytki nie mamy poza 50 x 100 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 05.07.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 a to trudno, dobierz tylko dobrze fugę i będzie git. Tak są podobne, ale ja widziałam tą wersję z lodowym kinkietem bez kryształków i dla mnie on był przeraźliwie wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 05.07.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 No nic, to będę musiała jeszcze poszukać... Ale coś w ten deseń. Tylko lepiej najpierw chyba lustro znaleźć. I z elektrykiem pogadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.07.2011 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 (edytowane) Venus, Venus! Małżonek mi przerobi kabelek i będę mieć 2 kinkiety po bokach lustra! Rozmawiałam tez z naszym płytkarzem - powiedział, że może nam zrobić ten sufit podwieszany nad tą półką wc (nad zabudową geberitu) i jest tam prąd od wentylatorka, więc można go podświetlić Tylko wszystkie światła będą się zaświecać jednocześnie - i tu moje pytanie - robić ta zabudowę i światełka??? Czy nie za dużo tego będzie? Lustro wolałabym w ramie. Czy to wszystko bedzie do siebie pasować? Edytowane 6 Lipca 2011 przez naberia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.07.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 noooo super Czy ja wiem, chyba te światełka nie są potrzebne, ja musiałam wstawić światełka żeby otrzymać "realistyczną :rotfl:" wizualkę No ale ok układasz do połowy kafle a reszta? malowana? Mam myśl A żeby tak na reszcie dać czarny lacobel? :> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.07.2011 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Bedzie za ciemno z tym czrnym lakobelem. Poza tym cały urok ma być w płytkach i lustrz (żeby nie przesadzić). Ściany białe. Hm... To robić ten kawałek sufitu? Nie chciałabym przesadzić, ale pomieszczenie wydaje się bardzo wysokie, bo jest wąskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.07.2011 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 no to można zaryzykować z tym obniżeniem, chociaż ja nie wiem czy jest sens...ja u siebie w kibelku nie obniżałam sufitu tylko wrzuciłam żyrandol kryształowy...może Ty też o tym pomyśl? Mój wisi na plafonie i kryształ w najniższym punkcie ma chyba 40 cm to dosyć sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.07.2011 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 Jak obniżyć - to myślałam tylko nad zabudową geberitu - jak na wizualce. Kabelek z prądem mam przy lustrze, więc plafon odpada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.07.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 kinkiet z przezroczystym kloszem np szklanym lub krysztalowym powinien wystarczajaco oswietlic pomieszczenie, zwlaszcza ze beda dwa Można pomyśleć o dekoracyjnym oświetleniu co prawda tylko nie wiem czy jest sens podświetlać kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 06.07.2011 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 no wiesz, taki nastrój wprowadzić Nie no, raczej podświetlić półkę, bo płytki ładnie połyskują, ale faktycznie może za jasno będzie. 2 kinkiety to i tak chyba dużo jak na maly kibelek, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.07.2011 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 chyba....ja mam plafonik na 3 żaróweczki 40W i mocno świecą + oddzielnie zapalane oświetlenie nad lustrem. Ale tak naprawdę to nad lustrem to do robienia perfekcyjnego makijażu a nie do oświetlenia pomieszczenia. U mnie 2m x 2m mniej więcej pomieszczenie. U Ciebie troszkę mniejsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts