Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kominek.

Wkład nie jest duży, bo jak już wcześniej pisałam, drzwiczki mają 33,5 cm x 63 cm. Obawiam się, że będzie mało widoczny, tym bardziej, że będzie on pomiędzy stołem a drzwiami tarasowymi. Dlatego zastanawiam się, czy jednak nie "wyciągnąć" go ze ściany (pierwotnie miał być wbudowany) i żeby go optycznie powiększyć, pomalować go na inny kolor...

"Wyciągnąć" ze ściany tak minimalnie, jak tu:

normal-Lina%204580.jpg

4fgfg.JPG

3fgfg.JPG

444444.JPG

Jak tak patrzę na te wizualizacje, to wydaje mi się, że nawet lepiej wygląda ciemna stolarka i ciemne meble na tle jasnej podłogi. Ale to tylko wizualizacja... Czy faktycznie meble w jednym kolorze drewna będą wygladały dobrze na tle innego koloru drewna?

2011324_f2aae336-26dd-4808-9cb1-c2644f2310d2.jpg

2011324_daa0f128-ca85-4f22-be6b-8127bc40ad3d.jpg

Ustaliliśmy, że nie tylko salon będzie w panelach, ale i też cała komunikacja. Tylko kuchnia będzie w płytkach.

tylko salonzw hh.jpg

Kuchnia.

Układ się zmienił, ale tylko troszkę. Okap będzie zwykły czarny, niezabudowany pomiędzy szafką - ok 80 cm szerokości oraz półeczkami ok. 60 cm. Nadal się zastanawiamy nad kolorystyką blatu: czarny czy szary? i nad kolorem drewna: iść w orzech (jak okna) czy ewentylanie w kolor podłogi - gdyby była jasna??? i czy nie będzie za dużo kolorów???

Tutaj kuchnia z czarnym blatem. Zlew, płyta, okap i całe agd czarne. Na ścianie szary lakobel. Szary cokół i szare płytki. Orzechowe okno, barek, korpus szalki i półeczki oraz panele za barkiem od strony jadalni.

przod 2 ost.jpg

Tutaj szary blat. Na niej czarna płyta będzie się rzucała bardziej w oczy, ale za to jest jasniej...

przod 7.jpg

Wiem, że im mniej kolorow tym lepiej, ale tak się boję, że jak zostanę tylko przy orzechu, to będzie w domu za ciemno :( Domek jest malutki...