Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Naberii wykończeniówka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja bym zrobiła tak.... Obok lustra dwa kinkiety, które dadzą już wystarczająco dużo światła , a cały sufit obniżyłabym ( na całości z 10 - cio cm-ową przerwą nad geberitem) i tam bym dała wąż ledowy.Rozumiesz? Taka wąska szparka świecąca na całej długości ściany.

Agi :hug:

Myślę że tapeta to super pomysł, ja bym widziała taką z perłowym białym wzorem na ścianie nad geberitem, w LM są chyba po 69 zł rolka :wiggle: no i proszę ja na to wpaść nie mogłam a to takie proste i efektowne :D ta boczna pewnie też by mogła taka być, albo gładka tylko ważne żeby idealna bazowym kolorem ;) Przy takiej tapecie przydałby się wąż led ;)

Z tymi geberitami to jest tak że są chyba dwa rodzaje, jeden jest na te wąskie przyciski drugi na te szerokie i niestety ale nie da się tego przeskoczyć. Glazurnik natomiast bardzo chwalił nam te wąskie geberity z tymi pionowymi przyciskami, one chyba mają coś takiego że od razu odświeżacz się w nich uaktywnia przy spuszczaniu wody. Dziewczyny wiem że stoicie jeszcze przed dylematami przed którymi i ja stałam i powiem wam że ważne żeby spłuczka pasowała do całości a czy ona będzie pozioma, pionowa czy skośna jest najmniej istotne...na to się zwyczajnie nie zwraca potem uwagi :rolleyes:

P.S. Taka tapeta? http://allegro.pl/alle-tapety-black-white-tapeta-as-najtaniej-i1693576456.html

Te kinkiety od Agi fajne, ale dla mnie miały za długi ten pręt. Podoba mi się Sienia o której wcześniej już pisałam, ale nie wiem czy oświetli wystarczająco ;)

Edytowane przez Venus_m

Dziekuję Wam bardzo za pomoc dziewczyny. Ja mam na początek tylko pytanie, czy widziałyście te płytki na żywo? bo one na wizualce czy w necie wygladają beznadziejnie, a w rzeczywistości pięknie połyskują i nie sa takie ciemne, tylko mienią się na srebrno. Piszę w kontekście czy nie będzie tego za dużo - płytka ma dość wyraźną ztrukturę poziomą i te kwiatki na tapecie (choć sama tapeta w sobie baaaardzo mi się podoba) boję się, że się nie zgrają...

Wiecie o co chodzi, jak z tą mozaiką, która na pierwszy rzut oka super by pasowała, ale przy głębszym zastanowieniu, za dużo by tego było. Ja raczej myślałam i naprawdę delikatnie połyskującej tapecie, jeśli ze wzorkiem - to malo widocznym i drobnym - to jest naprawdę malutki kibelek. I pewnie taki efekt z tapetą wyraźniejszą na większej ścianie -wyglądał by super.

Agi, co do obniżenia sufitu do 10 cm nad półką, czy nie pomniejszy to za bardzo pomieszczenia? i gdzie wtedy miałaby iść ta tapeta? w tą lukę tylko?

Czy może zrezygnować z tej podwieszonej zabudowy? jeśli faktycznie oczka/oczko z diodami są zbyt nowoczesne, to może odpuścić sobie? Tylko czy znowu zbyt łyso nie będzie?

Venus, a czy mogłabym Cię prosić, żebyś na tej wizualce obniżyta ten sufit tak, jak Agi pisze? Jestem bardzo ciekawa jak by to wyglądało. Jeśli dasz rady i nie był by to problem :hug:

Aha, Agi, nietety nie pasują przyciski z Geberitu do Grohe. Już żałuję, że mam Geberita a nie Grohe :(

hmn...ja te płytki widziałam na budynku użyteczności publicznej na zewnątrz :D ale w kolorze złotym i mi się one bardzo podobają są bardzo eleganckie w swej prostocie. Naberia z tą tapetą wyjdzie Ci łazienka typowo glamour. Najlepiej to jakbyś kupiła sobie jedną rolkę (49 zł na allegro) i przymierzyła do płytek na tzw wizji lokalnej. A wizu mogę zrobić ale jak będę w pracy czyt. jutro bo tam mam plik z Twoja łazienką. Dziś jestem w domu i walczę z kuchnią :)

Naberia ja nie pisałam, żebyś obniżyła sufit 10cm tylko minimalnie ile jest to konieczne ze względów konstrukcyjnych a 10cm to bym proponowała zrobić szerokość tej luki.A tapeta na około tam gdzie nie ma płytki.A może dać tapetę białą w paseczki matowe i perłowe.Gdzieś taka widziałam.....

Ahaaaa....

Wiesz, Agi, ostatnio kawy nie piję, więc spóźnione kapowanie jest chyba wynikiem braku kofeiny ;)

Tak sobie to wyobraziłam i chyba super by to wygladało. Nawet można by było tam świetlówkę ukryć! :)

Tylko teraz pytanie - czy przy dwóch świecących kinkietach jednocześnie, ma to sens? bo elektryka już jest skończona i tylko jeden pstryczek.

Edytowane przez naberia

Wczoraj odebraliśmy wann, wc i baterie do łazienki, a do wc wciąż nie zamówione :(

Znalazłam jeszcze 2 takie umywalki:

Duravit Vero

cer-dur-23451_1.jpg

Roca Hall

311747-1-1-0.jpg

Gdzieś czytałam kiepskie opinie o Roce, że sie jakieś zacieki robią. Nie wiem też czy odcienie bieli się zgrają z misą wc...

A apropos umywalek - od dziś mamy już swoją wodę! :):)

311747-1-1-0.jpg

cer-dur-23451_1.jpg

Znalazłam piekny kinkiet, coś jak wcześniej pokazywałam:

1696012516.jpg

Ale faktycznie - jakaś masakra! On jest taki wielki czy ja źle czytam:???:

Opis produktu:

• Materiał: srebrny stelaż i podstawa z metalu galwanizowanego (lustro); kryształowe kule i kryształki;
  • Szerokość: 12cm x 16cm;
  • Wysokość: 54cm;
  • Zasilanie: 230V / 50Hz;
  • Producent: OZCAN / Turcja;
  • Certyfikaty europejskie CE;
  • Gwarancja: 24 miesiące.

Edytowane przez naberia

Dobrze czytasz ;) Natomiast wysokość to pewnie od dolnego kryształku do najwyższego punktu...ale mówiłam że kinkiety z tego rodzaju są bardzo masywne :) Rocal Hall umywalka ta maleńka to porażka, do niej się przymierzałam i ręce zmieściłam tylko wyjąć ciężko...a ja od razu sobie wyobrażam że jedno dziecko będzie o coś płakać, drugie ciągnąć za nogawkę a ja będę się siłować jak ręce wyjąć i wyrwę umywalkę hehe :rotfl: ah ja i te moje fantazje :D

Naberia ja też kawy nie piję ogólnie i też ciężko to myślenie mi idzie...a może popatrz sobie mój kinkiet? Italux Magic, koszt jednego 158 zł, one są super :) Ja mam je wszędzie na klatkach schodowych ;)

Odradzam dzielnie włączania światła w łazience. Po1 to kibelek więc nastroju do posiedzeń robić sobie nie będziesz, a facet tym bardziej ;) Zapalałabym wszystko na raz. W łazience górnej mam dekoracyjnie pociągnięte oświetlnie wnęki, ale zapalam ją razem z górnymi, bo wiem że nie będę mieć czasu na pierdoły i jak się mam umyć to umyć a nie wzdychać do światła. Oczywiście podziwiam tych którzy są na tyle cierpliwi żeby do nastrojowej kąpieli włączyć tylko dekoracyjne oświetlenie, następnie wyjść zgasić dekoracyjne, włączyć właściwe :D

P.S. Kuchnia się poprawia, dodają się rączki do frontów dolnych ( :( żałoba, spać nie będę mogła póki się nie przyzwyczaję :( ).

Naberia i dobrze, ze wszystko razem będzie się świecić.Możesz ewentualnie do kinkietów dać żarówki o mniejszej mocy ( no chyba , że planujesz w wc robić makijaż ;-) ) Co do umywalek to nie pomogę...

Ja piję kawe 3 razy dziennie bo mam strasznie niskie ciśnienie. Wczoraj miałam 105/70 i zasypiałam na stojąco (czyt. siedząco)